פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
שיאים של צביעות
הלבן שבעיניים / ע. צופיה (שבת, 12/02/2011 שעה 16:00)


שיאים של צביעות

ע. צופיה



להקות הצבועים המשיכו גם בשבועות האחרונים במסע הרדיפה המואץ לציד שר הביטחון, אהוד ברק.
הפעם הם הצליחו לצוד את אחד ממינויו, האלוף יואב גלנט.

יואב גלנט נבחר, על ידי הסמכות המקצועית הרמה ביותר במדינת ישראל (שר הביטחון וממשלת ישראל) להיות האחראי על ביטחון המדינה בשלוש השנים הקרובות. בגלל אירועים שוליים בעברו, שאין כל קשר ביניהם לבין תפקידו ותפקודו, בעבר ובהווה, הוא נפסל לכהונה.
לעומת זאת התאחדו כל להקות הצבועים יחד עם עוד עשרות אוכלי פגרים בכדי להאריך את כהונתו של ראש הצבא הנוכחי למרות שרק לפני חצי שנה, לפי עדותו, הוא חטא בחוסר לויאליות ובחוסר נאמנות כלפי הממונים עליו, שר הביטחון וממשלת ישראל.
זהו שיא של צביעות.

פרופסור אסא כשר, מומחה מספר אחד לאתיקה רואיין על ידי אחת מהחברות בלהקת צבועים, אתי פרז, ברדיו, ברשת ב' ונשאל האם התקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה.
לא כלב, לא שמירה ולא דמוקרטיה, הייתה תשובתו של הפרופסור כשר. התקשורת השליטה אווירה של ערפדים, פשוט ערפדים צמאי דם. כך הגדיר הפרופסור הנכבד את התנהלותה של התקשורת בעניין מינויו של האלוף גלנט לרמטכ''ל.

לדבריו לא משנה מי היה מועמד, התקשורת הייתה מתנפלת עליו בכל תאוות הכוח שלה. פרופ. כשר השוה את התקשורת בארץ לצורת התנהלותה של רשת אל-ג'זירה שעתה, על רקע האירועים במצרים, הסתבר שהיא משרתת את האינטרסים של שליט קטאר בלבד. כך התקשורת בארץ משרתת רק את האינטרסים של עורכי העיתונים ותו-לא.

בפרשת מינויו של האלוף גלנט לרמטכ''ל היו מעורבים שלושה גורמים ביורוקרטים.
ראשית, בג''ץ. לפני שנים לא רבות החליט מי שהיה נשיא בית המשפט העליון ש''הכול שפיט'', כלומר, המוסד שהוא בראשו יכול להתערב בכל עניין ועניין במדינת ישראל ולחייב, בפסיקתו, את הרשויות האחרות.

בעקבות עתירה של עמותה אלמונית נדרש בית המשפט העליון לפסוק האם האלוף גלנט מתאים למינויו כרמטכ''ל. ונשאלת השאלה: מהם כישוריו של בית המשפט הזה ושל השופטים הדנים בכך לקבוע מי מתאים להיות ראש הצבא ומי לא?
התשובה פשוטה:אין להם כל כישורים לכך!

שנית, מבקר המדינה, השופט לשעבר לינדנשטראוס. משרד מבקר המדינה עוסק בביקורת פנים על רשויות השלטון, מטעם הרשות המחוקקת (כנסת ישראל) ורק לה הוא חייב דיווח. אין למבקר סמכויות חקירה פליליות וחובה עליו לשמור על סודיות חקירותיו ומסקנותיו.
המבקר הנוכחי, בניגוד לקודמיו, מצטיין בחוסר צניעות ותאוות פרסום בלתי מרוסנת. אין עניין ציבורי שהוא אינו מערב את שמו בו. כך גם בעניין מינוי הרמטכ''ל.

בעקבות פרשת ''מסמך גלנט'' שהפך ל''מסמך הרפז'' החליט המבקר לחקור בעניין. בעקבות העתירה שהוגשה לבג''צ על המינוי הוא גם ''התנדב'' לחקור את אירועי העבר של גלנט. הזמן שניתן למבקר לחקור בעניין היה קצר וזמן התגובה שניתן לאלוף גלנט היה קצר יותר. אך ניחא, המבקר בדק, ערך שימוע והעביר את ממצאיו ליועץ המשפטי לממשלה. אילו הסתפק בכך ניתן היה לקבוע כי נהג באורח סביר. אך אצל לינדנשטראוס, כמו אצל לינדנשטראוס, האגו גדול כאבטיח ולכן מיד עם העברת הממצאים ליועץ המשפטי הודלף הכול לתקשורת. ראשית, זו עבירה על החוק, גורמי חקירה אינם מוסמכים לפרסם את תוצאות החקירה, אך החשוב יותר הוא כי פרסום בתקשורת באופן חד צדדי הוא סוג של מתן פסק דין.

למעשה, לינדנשטראוס, לא המתין להחלטת היועץ או הממשלה הוא, בעצם פרסום קביעותיו לגבי גלנט, כבר פסק את דינו הציבורי ולכל יתר הגורמים המעורבים כבר לא היה חופש פעולה והחלטה.

הגורם השלישי הוא היועץ המשפטי וינשטיין.
בעבר עסקו היועצים המשפטיים במתן יעוץ משפטי ללקוח שלהם, במקרה זה ממשלת ישראל, על היבטים משפטיים ותחוקתים של החלטותיהם ופעולותיהם. בשנים האחרונות השתנה מעמדם ועתה הם קובעים לממשלה, שריה ושלוחותיה האם החלטותיהם עומדות במבחן החוק. התוצאה: הרשות המבצעת אינה יכולה לבצע כל מהלך מבלי לקבל את אישורו של היועץ המשפטי. מעשית: היועץ הפך מיועץ למחליט.

אם נזכור שהבג''צ רשאי, על פי פרשנותו, להתערב בכל דבר ועל היועץ המשפטי להתייצב ולנמק, הרי קיבלנו שרשרת חדשה של מקבלי החלטות במדינת ישראל. בג''צ-יועץ-ממשלה.
במסגרת זו היועץ נכנס למלכוד. מצד אחד ישנה ועדת טירקל לבחינת טוהר המידות של מועמדים למינוים ממלכתיים שקבע כי גלנט מתאים להיות רמטכ''ל. מצד שני צריך להשיב לעתירה בבג''צ על אירועים בעברו של גלנט שאינם קשורים כלל לתפקידו המיועד. מצד שלישי ישנה קביעת מבקר המדינה ששוללת את התאמתו של גלנט לתפקיד על פי אירועי העבר ומתעלם מקביעת ועדת טירקל כאילו הייתה ''אויר צח''.

על התנהלות היועץ המשפטי הנוכחי ויועצים, בכל, בעבר, אמר הפרופסור כשר בראיונו הרדיופוני: כשיועץ משפטי מחליט לפי שיקולים ערכיים יש פה טירוף מערכות.
פרופסור כשר מבדיל בין ייעוץ משפטי, שהוא תפקידו של היועץ המשפטי, לבין מתן חוות דעת אתית. כלומר כיצד על הממשלה, במקרה זה, לנהוג.

לפי דעתו של פרופסור כשר היה על היועץ לדרוש מהאלוף גלנט להביע צער על אירועי העבר ובכך לסיים את העניין ולאשר את מינוי לרמטכ''ל. העיקרון צריך להיות ''מודה ועוזב ירוחם'' אך היועץ נהג לפי הכלל ''מודה ועוזב תיענש''.

אם המערכת המשפטית חושבת שעל האלוף גלנט להיענש על העברות שבעברו היה עליה לפעול בעת ביצוע העברות ממש ולא בהזדמנות שנקרתה בדרכה, במקרה, בעת הדיון על מינויו לרמטכ''ל.

התנהלות הגורמים הביורוקרטים שציינתי לעיל, על רקע ביקורתו של הפרופסור כשר, מראה כי כנות ויושר אינם מאפיינים את פעולתם אלא אינטרסים של כוח, השפעה, אגו ואולי גם מניעים פוליטיים.
למרות שכל הגורמים הנ''ל: הבג''ץ, מבקר המדינה והיועץ המשפטי מתהדרים בנוצות של דמוקרטיה הרי בהתנהלותם בשנים האחרונות הם חונקים את הרוח הדמוקרטית ומשרים סוג של דיקטטורה ביורוקרטית.

הגיע הזמן להגביל את כוחם של גורמים אלו.




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


שיא הצביעות נמצא דווקא במערכת המשפט...
מנקה בתי-משפט (שבת, 12/02/2011 שעה 16:48) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הצביעות הגדולה ביותר של המערכת השיפוטית,
אשר מתיימרת להיות ...

אין שם הגינות,
אין שם צדק,
אין שם שיפוט לפי החוק...

הכל נעשה לפי האינטרסים הצרים של המעורבים במערכת זו.

כל זאת, כאשר היא מתיימרת להיות הוגנת, צודקת, אובייקטיבית, ''חוקית''...
_new_ הוספת תגובה



שר המשפטים, נאמן, על הנעשה בבתי-המשפט...
מנקה בתי-משפט (יום שני, 14/02/2011 שעה 13:11)
בתשובה למנקה בתי-משפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הוץ מהצהרות שנשמעות ממנו כבר הרבה זמן,
מה הוא עשה בנדון ?

_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
דוד סיון (שבת, 12/02/2011 שעה 18:48) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הוא גם איננו צדיק ואי-אפשר, ולא צריך, להתעלם מהתנהלותו בעמיקם. גם ראייתך את תיפקודם-תפקידים של ה''שלושה'' שגויה מעט. להלן כמה הערות:

1.. כמוך אני חושב שפרשת גלנט היא כלי בתהליך ''הרדיפה'' אחרי ברק.
2.. תפקידו של היועץ לייצג את עמדת הממשלה ושריה בבתי המשפט. ייצוג לא יכול להיעשות כראוי ללא הסכמה ''משפטית'' עם עמדת הממשלה. התייחסות לאי הסכמות כאלה היא חלק מתפקידו של היועץ.
3. המבקר התערב בעניין בגלל פניה של חבר כנסת...
4. מרגע שעלו הבעיות בהתנהלותו של גלנט על פני השטח היה על מערכת אכיפת החוק לפעול לתיקון המצב ו-או להענישו. העובדה שהתלונות-פירסומים על כך הגיעו ''מאוחר'' אולי לא מאפשרת העמדה לדין, אבל בהחלט לא צריכה למנוע התייחסות בשיקול הדעת אם למנות אותו לתפקיד ציבורי.
5. בניגוד לאחרים אני חושב שהבעיות של גלנט בעמיקם צריכות להיות חלק אינטגרלי מהשיקולים אם למנות אותו או לא לתפקיד ציבורי (כולל תפקידים במערכת הצבאית). במקרה הנדון הן אינן בעיות שוליות.
_new_ הוספת תגובה



הפקרות בתפיסת אדמות מדינה...
מנקה בתי-משפט (שבת, 12/02/2011 שעה 20:36)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

פרשת גלנט העמידה באור זרקורים את ההפקרות שנמשכת כבר שנים
רבות בתפיסת אדמות מדינה.

מה שחמור בדבר,
שגורמי ''אכיפת החוק'' מעלימים עין מנושא זה...
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
ע.צופיה (שבת, 12/02/2011 שעה 21:38)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

2.תפקידו של היועץ לייצג את המדינה בפני גורמים משפטים.ברגע שליועץ יש שיקול דעת האם ליצג או לא הרי הוא קבע עמדה בעלת משמעות ציבורית ועל כך מתרעם הפרופסור כשר.
הרי לא יעלה על הדעת שסנגור ידחה לקוח כי הוא חושב שהוא אשם. או שעו''ד העובד בחברה מסוימת לא ירצה לייצג את עניני החברה בלי קשר לדעתו האישית על כך.
דבר זה הוא ליבו של העניין. כאשר היועץ אינו כפוף למעבידו, במקרה זה הממשלה, הרי הוא הפף לגורם עצמאי בלתי תלוי ואיני חושב שלכך התכון המחוקק ולכך התכונו הוגי הדמוקרטיה.
3. הבעיה עם המבקר היא תאות הפרסום הבלתי מרוסנת שלו שהזיקה לעשרות אנשי ציבור על לא עול בכפם. כגון אולמרט וגלנט.
4. אני מסכים איתך כי הענישה צריכה להיות בסמוך לביצוע העבירה.אי אפשרות להעמדה לדין דינה כהתיישנות ה''עבריין''זכאי להינות מכך. אנו רואים יותר ויותר ''שמירת'' עבירות לימים אחרים. ע''ע ניצב בר-לב.
5. דעתך-כבודך.
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
דוד סיון (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 6:53)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. נניח שהיועץ הוא אכן סנגור של הממשלה. במקרה כזה אם הוא חושב שהוא לא יכול לייצג את הממשלה בנושא מסויים עליו ליידע את הממשלה. אם הסיבה היא שהממשלה ''אשמה'' הרי שראוי שיציין זאת. אם הוא חושב שמדובר בפעולה בלתי חוקית מן הראוי שיציין זאת.

לא חושב שמדובר בשיקול הדעת של היועץ אם ליצג או לא, אלא על קשיים בייצוג. זו הרי חובתו של סנגור להצביע על הקשיים הצפויים בניהול הסנגוריה.

כמובן לא חסרים מקרים שסנגורים פרשו מתהליך משפטי בגלל סיבות דומות.

ב. ''עבריין'' אולי זכאי להנות מהתיישנות המיועד למשרה ציבורית לא.

פרשת גלנט פורסמה על ידי הארץ לפני כ-‏5 שנים ולפני כשנתיים על ידי מעריב. כאשר התברר שגלנט מועמד מעריב ואחרים העלו את העניין מחדש. חלק מהעניין היה כמובן ''החשבון'' עם ברק, חלק ''החשבון'' עם גלנט עצמו וחלק, לדעתי החשוב יותר, בגלל שהנושא בתפקיד ציבורי צריך להיות נקי מרבב.
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
ע.צופיה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 7:02)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נקודת המפתח היא האם היועץ עובד אצל הממשלה או שהוא ''הבוס'' שלה בעניני חוק ומשפט.
זכותו וחובתו להגיש ולהגיד את השגותיו בפני הממשלה. אך זה צריך להיות במסגרת פנימית וסמויה מעין הציבור.אם הוא עובד אצל הממשלה עליו לקבל את החלטותיה, אם הוא נמנע מלבצע, במקרים מסוימים, את החלטותיה הרי יש לנו בעיה מימשלית.
תמיד הוא זכאי להתפטר מתפקידו.
ב. החוק הוא שווה לבוזגלו ולגלנט. אם אתה מבדיל הרי ענה לך פרופ. כשר כי זו בעיה אתית ואין לה כל קשר ליועץ המשפטי או למבקר המדינה או לבג''צ.
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
דוד סיון (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 7:50)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. אינני בטוח שהשגותיו של היועץ צריכות להיות סמויות מעין הציבור.
על היועץ לכבד את החלטות הממשלה אבל הוא אינו אמור להיות ''יס-מאן''. הוא אמור לנהוג במקצועיות וזה אומר שלעיתים אינו יכול לייצג את הממשלה בפני בתי המשפט (מאותן סיבות שציינתי קודם).

אם הממשלה לא מרוצה מתיפקודו היא יכולה לפטרו ולחילופין הוא יכול להתפטר.

ב. שוויון בפני החוק, במקרה הנדון[ משמעו שאם בוזגלו היה מועמד לתפקיד ציבורי יבחנו אותו באותם כלים כמו שבחנו את גלנט.

בעיות אתיות של מועמד לתפקיד ציבורי צריכות להישקל בתהליך בחירה לתפקיד ציבורי.
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
ע.צופיה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 8:25)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אף אחד אינו נדרש להיות ''יסמאן'',אך עליו לקבל את ההחלטה הסופית ולפעול על פיה.התלבטות ציבורית פירושה חוסר הסכמה. לטעמי עליו להתפטר או לקבל.כל היתר זה סוג של חוסר רצון לוותר על מעמדו דבר המעיד על חולשה.
שוויון בפני החוק הוא שאם לגלנט האלמוני לא עשו כלום בגין פלישה לרשות הרבים או תצהיר שקר הרי גם לגלנט הציבורי אין סיבה ליעשות משהו. זה שיויון בפני החוק!
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
דוד סיון (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 9:01)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

האלמוני לא מבקש להתמנות למשרה ציבורית.
היו שנתבעו על מעשים שדומים לאלה של גלנט.
_new_ הוספת תגובה



גלנט כדבריך הוא הקורבן, אבל
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 16:37)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יש 60.000 בתים שנבנו ללא הייתר . הרבה פלישות לשטחים ציבוריים וגם פרטיים . רק חלק קטן מאלה הגיעו לשיפוט , עיקר התביעות הן של קבלנים נגד הפולשים . הציבור כמעט ואינו תובע פינוי !
_new_ הוספת תגובה



בעמיקם היו שנתבעו!
דוד סיון (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 16:53)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



בעמיקם היו שנתבעו!
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 19:20)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עמיקם או לא עמיקם .
גלנט יועד להיות רמטכל של ישראל , לא של עמיקם בלבד .

המדינה וחוקיה לא מתחילים ולא נקבעים ולא נגמרים בעמיקם .
במדינת ישראל יש 60.000 בתים שנבנו בניגוד לחוקי מדינת ישראל .
במדינת ישראל יש המוני פלישות לשטחים ציבורים . זה מונע בנית גני ילדים , גנים לבילוי וקייט , מרפאות , מתנסים ועוד .
במדינת ישראל יש הרבה שטחים ציבוריים שנעשו מזבלות לא חוקיות עם הרס הטבע .

מדינת ישראל או שהיא סלחנית , או שהיא וותרנית , או שהעונש מועט ומגוחך , או שאין בכלל אכיפה .

לא מדובר במושב עמיקם אלא במדינת ישראל .
מדינת חפיף , מדינת ''כאילו'' . ישראבלוף .
_new_ הוספת תגובה



===========
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 6:37) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במאמרך הארוך והמקיף חיברת כמה ענינים ויש להפרידם .

1 - ברק ראוי שיירדף . לאיש אין כח פוליטי והוא מייצג את עצמו בלבד .
2 - לפי הפירסומים שלא הוכחשו גלנט חתם על שני הודעות שיקריות לבית המשפט .
3 - כל אדם או ארגון ראוי לייצוג משפטי אפילו רוצח המונים ! אם היועץ המשפטי אינו יכול לייצג את המדינה הרי שהוא חסר כישורים .
4 - בגץ הגיע למימדים מפלצתיים . מצד שני מערכת בתי המשפט לכלל הציבור קורסת כי הם לא ממנים מספיק שופטים .
5 - חופש הדיבור הוא חרב פיפיות הפועלת לשני הכיוונים . מבקר את השלטון וגם רודף את השלטון .
אין כמו צלמי פאפאראצי להסביר את הענין . כל כוכב קולנוע רוצה שיפרסמו תמונות טובות שלו אבל צילומי רחוב שנואים עליו . זה הולך יד-ביד .
_new_ הוספת תגובה



===========
ע.צופיה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 7:08)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

גם לך אין כוח פוליטי אז אתה נידון לרדיפה?
אם הרשויות לא מצאו לנכון להגיש תלונה פלילית למשטרה בעת שגלנט ביצע לפי הפירסומים את עברותיו אזיי כנראה שלא היה להן ערך כלל. השימוש שעושים בהם כיום הוא פוליטי לחלוטין.
חופש הדיבור הוא דבר אחד וידיעה תקשורתית היא דבר שני.
צלמים פאפארצי הם בין הנבלים הגדולים שמנצלים את חופש הדיבור לעשיית כסף. איני חושב שמי שהתיר חופש דיבור התכון לכך.
זכותו של אדם שיצלמו אותו כרצונו.
_new_ הוספת תגובה



אין מספיק שופטים ?
מנקה בתי-משפט (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 7:33)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה מוזמן להסתובב במסדרונות השוממים של בית המשפט המחוזי בתל-אביב...

חוסר היעילותץ של השופטים, והסחבת המכווננת שלהם, במוטרה להאריך את הדיונים בתיקים שבטיפולם,
תוך כוונה להגדיל את הכנסות עורכי-הדין...

שופטי בית המשפט המחוזי (לדיגמה) מטפלים במעט מאוד תיקים, ובמעט ימים בשבוע.

אמצעי התקשורת,
עשו מטעמים משופט שהתאבד בימים האחרונים.
האם סביר כי הוא התאבד בגלל עומס של תיקים ?????

זה לא הגיוני, זה לא מתקבחל על הדעת וזה בלוף אחד גדול....
_new_ הוספת תגובה



אין מספיק שופטים ?
מנקה בתי-משפט (יום שני, 14/02/2011 שעה 13:37)
בתשובה למנקה בתי-משפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כתבה מהיום בעיתון הארץ,
הרבה נתונים על הנעשה בבתי-המשפט...

_new_ הוספת תגובה



אין מספיק שופטים ?
אריק פורסטר (יום שני, 14/02/2011 שעה 19:45)
בתשובה למנקה בתי-משפט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מי שסובר שניתן לצפות לצדק אמיתי משופט שחייב לטפל במספר כה גדול של תיקים חי באשלייה. מנסיוני כבורר - אני מקבל בממוצע 10 תיקי תביעות אזרחיות בחודש - כל תיק מצריך עיון התחלתי ללימוד הנושא של 5-10 שעות. זכור לי ספרו המצויין של תופיק אל-חכים, יומנו של תובע בכפרי מצרים, בו הוא מספר כיצד ניטל עליו להתמודד עם כ-‏80 תיקים חדשים מדי בוקר.
_new_ הוספת תגובה



אין מספיק שופטים ?
מנקה בתי-משפט (יום שני, 14/02/2011 שעה 20:34)
בתשובה לאריק פורסטר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אריק,

אני מדבר מנסיון עגום עם המערכת השיפוטית בישראל.

עומס התיקים בגלל סחבת מכוונת שנועדה להגדיל את מספר התיקים,
וכדי לתת יותר ''פרנסה'' והכנסות גבוהות לקרטל-עורכי-הדין...
_new_ הוספת תגובה



===========
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 13/02/2011 שעה 8:13)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אין לי כח פוליטי אבל אינני שר בממשלה . זה הבדל תהומי !

העבירות של גלנט בתחום הבניה אינן פליליות אלא אזרחיות . המסמכים שאינם אמת , הם בתחום עדות שקר . לא ידוע לי באיזה שלב הם נחשפו וכנראה באיחור מבחינת התיישנות . אבל הם אינם חסרי ערך לראש הצבא .
חופש הדיבור הוא חופש דיבור מכל הסוגים כולל צילומים .

אולי פאפאראצי הם נבלות , אבל הם אינם עוברים על החוק .
מי שרוצה להצתלם כרצונו עושה זאת ללא הפרעה . כל צילום אחר בחוצות העיר הוא חוקי !
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי