פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
סלט
טל רבינוביץ' (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 12:39)


סלט

טל רבינוביץ'



האם המסקנה המתבקשת מהתאבדותם של רומיאו ויוליה על רקע חוסר יכולתם לממש את אהבתם הבוערת, היא כי האהבה שלילית ויש לאסור את קיומה?

בוודאי שלא.

האם נסיק כי כתיבת מחזות היא מסוכנת ונאסור את אומנויות הבמה בכלל?

בוודאי שלא.

ולמה?
מפני שמסקנות אלה - מוטעות הן וכל תכליתן היא להמחיש את הכתוב בהמשך...

ביום שני, בתאריך ה- 28.11.05 התפרסמה כתבה באתר הארץ ולהלן ציטוט מתוכה:
ליאורה בקשי מערד היתה בת 25 כשנרצחה על ידי בעלה, אהרן בקשי, ב-‏4 במארס 2003. קודם לכן שלח בקשי את הילדים בני השלוש וארבע לאמו, אחר כך לקח אקדח, ירה למוות באשתו והתאבד.

את האקדח החזיק בקשי ברישיון מתוקף תפקידו כמאבטח בבית ספר ולפיכך אשתו היתה קורבן של אינתיפאדת אל-אקצה. כך סבורה קבוצת חוקרות פמיניסטיות, המפרסמות בימים אלה דו''ח ייחודי בשם ''עדות אילמת: נשים בסכסוך הישראלי-פלשתיני'', שמאיר את האופן שבו משפיעה אלימות פוליטית (הכוונה לאלימות הקשורה בסכסוך) על חייהן של נשים. החוקרות סבורות שהבנת ההשפעה הזאת חיונית למאבק שהן מקדמות להחדיר נשים למוקדי הכוח שבהם מתקבלות החלטות בענייני מלחמה ושלום, מעוזים שבהם לנשים אין כל השפעה, אף על פי שהן הקורבנות העיקריים של ההחלטות שמקבל הממסד הגברי.
מילים אלה עוררו אצלי מספר תהיות ואביא אותן כאן כחומר למחשבה:

  1. לטענת החוקרות, אחת המסקנות העולות ממחקרן היא שקיים קשר בין רצח נשים ובין האינתיפאדה, ומכאן נגזרת מסקנה נוספת: כי יש להביא נשים אל מוקדי הכוח לצורך קבלת החלטות.

    אני חולקת על מסקנתן (הפוליטית) של החוקרות, שכן לא הרצח צריך להביא נשים אל מוקדי כוח אלה, אלא תכונות אחרות נדרשות כגון: יכולות של התאמה, ניסיון, כישרון, השכלה וכו' – הן אלה שאמורות להביא נשים אל מוקדי הכוח.
  2. המחקר מהווה חוליה נוספת בשרשרת ארוכה של מחקרים שמנסים להבין ולהסביר רצח נשים. מוכרים לנו זה מכבר מחקרים שעוסקים בהיסטוריה המשפחתית של הרוצח ושל הנרצחת, במאפיינים סוציו-אקונומיים, בסיבות נפשיות וכו'. מחקר זה מציג בפנינו סיבה נוספת לאלימות: האינתיפאדה!
    בטרם אתייחס לתקפות הטענה אציג את עמדתי הגורסת כי הנחת העבודה בנושא זה היא: רצח הוא רצח ואסור שיתרחש. המניעים לא יכולים לעולם להוות הצדקה, הכשרה ואפילו הסברה לרצח. הם יכולים להיות מעניינים אך לא ענייניים. מחקר מסוג זה עלול להוות איום על עשיית הצדק ועל הגנה לנפגעים משום שהוא מאפשר ואף יוצר טענות לסנגוריה המגינה על הרוצח: ''הרוצח הוא בסך הכל קורבן של המצב הפוליטי...''
    אני בדעה כי המשמעות ההשלכתית של גישה מסוג זה היא שהרוצח הוא תמיד קורבן של משהו... ואין לזה סוף!

    להדגיש: יכול להיות שהקשר שנמצא הוא נכון, אך אסור שהוא יהווה הכשרה לרצח. מחקר מסוג זה רק מרחיב את היריעה הנותנת לגיטימציה והבנה לנסיבות הרצח ולסיבות הרוצח.
    דינו של רוצח צריך להיחרץ כדינו של רוצח במזיד. גזר הדין צריך להמחיש בצורה ברורה וחד משמעית את אינטרס החברה שכל מי שמעז להרים סכין או ללחוץ על ההדק – עונשו חמור, ללא הצדקות, ללא הבנה למניעיו וללא הקלות פוליטיות, שכן להזכירכם - אין אירוע פלילי ללא סיבה...המחקר מהווה חוליה נוספת בשרשרת ארוכה של מחקרים שמנסים להבין ולהסביר רצח נשים. מוכרים לנו זה מכבר מחקרים שעוסקים בהיסטוריה המשפחתית של הרוצח ושל הנרצחת, במאפיינים סוציו-אקונומיים, בסיבות נפשיות וכו'. מחקר זה מציג בפנינו סיבה נוספת לאלימות: האינתיפאדה!
    בטרם אתייחס לתקפות הטענה אציג את עמדתי הגורסת כי הנחת העבודה בנושא זה היא: רצח הוא רצח ואסור שיתרחש. המניעים לא יכולים לעולם להוות הצדקה, הכשרה ואפילו הסברה לרצח. הם יכולים להיות מעניינים אך לא ענייניים. מחקר מסוג זה עלול להוות איום על עשיית הצדק ועל הגנה לנפגעים משום שהוא מאפשר ואף יוצר טענות לסנגוריה המגינה על הרוצח: ''הרוצח הוא בסך הכל קורבן של המצב הפוליטי...''
    אני בדעה כי המשמעות ההשלכתית של גישה מסוג זה היא שהרוצח הוא תמיד קורבן של משהו... ואין לזה סוף!

    להדגיש: יכול להיות שהקשר שנמצא הוא נכון, אך אסור שהוא יהווה הכשרה לרצח. מחקר מסוג זה רק מרחיב את היריעה הנותנת לגיטימציה והבנה לנסיבות הרצח ולסיבות הרוצח.
    דינו של רוצח צריך להיחרץ כדינו של רוצח במזיד. גזר הדין צריך להמחיש בצורה ברורה וחד משמעית את אינטרס החברה שכל מי שמעז להרים סכין או ללחוץ על ההדק – עונשו חמור, ללא הצדקות, ללא הבנה למניעיו וללא הקלות פוליטיות, שכן להזכירכם - אין אירוע פלילי ללא סיבה...
  3. ולעניין תקפות המחקר: למען ההגינות אציין כי לא בדקתי את יסודותיו הסטטיסטיים של המחקר ובכל זאת אקדים ואתן דוגמא ציורית לטעות סטטיסטית שכיחה, לשם המחשה:

    כאשר מתרחשת תאונת דרכים התנועה נעצרת ונוצר פקק.
    כאשר מתרחשת תאונת דרכים מגיעים אנשי כוחות ההצלה והביטחון.
    המסתכל מהצד עלול להסיק בטעות כי: היכן שיש ריכוז של שוטרים ושל אנשי מד''א – נוצר פקק תנועה. מסקנתו המוטעית היא, שלא התאונה גרמה לפקק אלא אנשי הביטחון וההצלה. הוא לא לוקח בחשבון שייתכן והם יימצאו שם בשל כנס, תרגיל, או במקרה. הוא מתעלם מהסיבה והגורם לאירוע.

    ולמחקר הנדון: נכון הוא שרמת האלימות בחברה הישראלית עלתה ועודנה עולה. נכון שהאינתיפאדה קיימת אבל האם יש קשר בין הדברים? האם כאשר האינתיפאדה תרד, פחות נשים יירצחו? האם כאשר האינתיפאדה ירדה – פחות נשים נרצחו?
    רק לאחרונה קראנו נתונים של המשטרה על עלייה באלימות כלפי נשים, למרות שמצבה של האינתיפאדה נמצא בירידה מזה שנתיים לפחות, אם לא שלוש שנים...
    רצח נשים על ידי בני זוג
    מספר
    נרצחות
    שנה
    13 1994
    11 1995
    13 1996
    16 1997
    12 1998
    10 1999
    15 2000
    13 2001
    14 2002
    19 2003
    10 2004

    להלן נתונים הלקוחים מתוך האתר של משטרת ישראל:

    לפניכם טבלה רשמית של משטרת הישראל המצביעה על מגמה הפוכה מזו המתוארת במחקר, ועל פיה דווקא בשנים הקשות של האינתיפאדה, בתקופת שלטונו של ברק – אשר הושבע לתפקיד ביולי 1999 – נרצחו ''רק'' 10 נשים כאשר שנה לאחר מכן בשנת 2000 נרצחו 15 נשים. בשנת 2001 נרצחו 13 נשים ובשנת 2002 כשהחלה הירידה באינתיפאדה מסתמנת עלייה ברצח נשים (14) ובשנת 2003 שהייתה שנה ''רגועה'' יחסית לקודמותיה מבחינת האינתיפאדה – 19 נשים נרצחו!

    עם נתונים ומספרים אפשר לשחק ולא אכנס לפרמטרים נוספים שהם ראויים לבחינת האלימות במשפחה וברור הוא שרצח נשים אינו הפרמטר היחיד ; החוקרות, מסתבר, לא לקחו בחשבון את כל הנתונים הדרושים כדי להגיע למסקנותיהן, ואולי גרוע מזה, את הנתונים העיקריים...

    לאור כל זאת אני מזכירה לקוראים כי מדינת ישראל חיה על חרבה מאז הקמתה. גברים רבים מסתובבים עם נשק: חיילים, אנשי מג''ב, אנשי שב''כ, אנשי המשמר האזרחי, שוטרים ואזרחים רבים שומרי חוק מחזיקים נשק ברישיון.
    נראה לי כי לא המצב הפוליטי במדינה הוא אשר ישפיע על רצח נשים ועל תופעת האלימות במשפחה (כן אינתיפאדה, לא אינתיפאדה), אלא יכולת האכיפה של הרשויות, התייחסות בתי המשפט אל התופעה ופעולותיה של הרשות המחוקקת בנדון.

    ולכן אסכם בהמלצה אחת: בואו ולא נעשה סלט מהדברים אלא רק אם בירקות ובפירות עסקינן.



חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


האירגונים הפמיניסטיים הם אירגונים שמאלניים
צדק (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 14:23) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

וכאשר עובדה זו ידועה, המסקנות ברורות:

1. ברור מראש את מי הן תאשמנה.
2. זכויות האישה לא מענינות אותן.
3. מטרתן היא ליצור בעיות ולא לפתור בעיות.

----------

בנושא האינתיפאדה הן גם מאשימות את הקרבן, היהודי המתגונן,
ולא את הערבי שבא לרצוח.
אפילו גני ילדים ובתי חולים אנו צריכים לשמור,
כי הערבי מסוגל לרצוח גם ילדים קטנים וחולים מרותקים.

------------

סיבות לרצח יש לדעת לא כדי להצדיק את הרצח,
אלא כדי לטפל בהן במידת האפשר, ללמוד על סימנים מקדימים.

מלחמה באויב אינה הסיבה לרצח נשים, במלחמת השחרור המלחמה הגיעה לכל שכונה ורחוב בישראל,
לא היה כמעט אזרח שלא ראה גופות ופצועים מדממים, מקרוב !!
6000 הרוגים ועשרות אלפי פצועים על אוכלוסיה של 600 אלף !!
ולא שמעתי שרצח נשים היה נפוץ באותה התקופה או שהיה קיים בכלל.

כאשר החברה מחונכת יותר, מוסרית יותר ובעלת אידיאולוגיה,
אנשיה מבדילים היטב בין המלחמה באויב לבין הנעשה בבית,
בין האכזריות הנחוצה למלחמה באויב, לרחמנות הדרושה בבית.

כאשר החברה היא אנוכית אז גם האישה היא חפץ שנועד לצורך הנאת הבעל ולהיפך,
ואם ה''חפץ'' לא ממלא את תפקידו כראוי אפשר לשבור אותו ו''לקנות'' אחר.
אחד ''שובר'' במכות, השני בבגידה, השלישי בגירושים, והרביעי גם ברצח.
_new_ הוספת תגובה



מראה הדגל האדום מפריע לשיקול הדע
סתם אחד (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 15:01)
בתשובה לצדק
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

קשה לך, אינך יכול בלי המנטרות הירודות, הקבועות שלך. אז אפילו אם נדמה לך שראית דגל אדום אתה ישר פולט אותן ורק אחר כך אולי אומר דברים שקולים ולעניין.

המנטרות בילבלו אותך ושגית כאשר ציינת שכותבות המחקר מאשימות את הקרבן (הנשים שנרצחו). הטענה של כותב המאמר היא שהחוקרות מצאו קשר בין המצב האלים בו אנחנו חיים ומעשי האלימות במשפחה. והנה כאשר השתחחרת מן המנטרות שלך הוספת טענה (שאצלך היא כמעט תמיד כמו מסקנה) שיש משתנים יותר חשובים (כך משתמע מדבריך) שמשפיעים על איכות חיי המשפחה: ''כאשר החברה מחונכת יותר, מוסרית יותר ובעלת אידיאולוגיה,.....''

זהו, כנראה סוף ההסכמה ביננו כי האידיאולוגיה שלך, וגם מה שאתה מגדיר כמוסר (שמתבטאים במנטרות שלך) הם מסוכנים כי הם נוטים לעודד אלימות, מילולית לפחות, שלא לצורך.
_new_ הוספת תגובה



ראשית אני מסכים עם הכותבת
רמי נוי (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 15:13) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שרוצחים צריכים להענש בעונש קשה ולד משמעי, ללא לקיחה בחשבון של נסיבות מקלות כלשהן, ובוודאי לא את ה''מניע'' - מאסר עולם, בתנאי מאסר קשים.

מצד שני- המחקר הנ''ל מצביע על כך שכ50% ממקרי הרצח הוצעו על ידי מאבטחים ואנשים אחרים שהיה נשק בידם מתוקף עבודתם.

יתכן גם ויש לחקור באופן יסודי יותר את הרקע האישי המשפחתי והחברתי של המבקשים רשיון לשאת נשק.

יש למצוא דרך שבה לא יוחזק נשקפ של מאבטחים בביתם אלא יופקד בסיום העבודה במקום מאובח. ידוע שפרצה קוראת לגנב, והמצאותו של נשק חם בידי נבל קוראת לו לפעמים להשתמש בו.

פתרונות כאלה היו מונעים אולי מעשי רצח...
_new_ הוספת תגובה



מהנתונים המובאים בטבלה לא ניתן
רמי נוי (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 15:19) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

להסיק שום מסקנה שהיא. קראתי את ה''מחקר'' של הנשים וגם הוא בעיני עורבא פרח. למשל מסיקים שם שלנשים שנפגעו גם בטרור וגם באלימות במשפחה רמת חרדה גבוה יותר מאשר לאלה שחוו רק אלימות במשפחה. זה מקביל למזקנה שלמי שאוכל גם עגבניות וגם מלפפונים יש יותר סכוי לאכול סלט מאשר לאוכלי עגבניות בלבד.
_new_ הוספת תגובה



רמי, אתה יכול לספק קישור למחקר שקראת?
דוד סיון (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 17:29)
בתשובה לרמי נוי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



הקישור מופיע במאמר
רמי נוי (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 21:09)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



הקישור במאמר של טל
דוד סיון (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 21:40)
בתשובה לרמי נוי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הקישור הזה מחבר למאמר בהארץ ולא למחקר עצמו.
_new_ הוספת תגובה



אם הכתבה ב'הארץ' משקפת המחקר אז המחקר לא שווה את הנייר
פרקש (יום חמישי, 01/12/2005 שעה 23:27) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עליו הוא נכתב.

דוגמה מוזרה למשל: ''היא מציינת שכ-‏30% מקרב כאלף ישראלים שנהרגו בסכסוך האלים שהתנהל בין אוקטובר 2000 לאפריל השנה - היו נשים. ''זהו שיעור שלא היה כמותו מאז מלחמת העצמאות, וגם אז אני לא בטוחה ששיעור הנשים שנהרגו היה כה גבוה'', היא אומרת (היא = שרי אהרוני מעמותת ''אשה לאשה - מרכז פמיניסטי, חיפה''.''

* כיצד הן משוות את מלחמת העצמאות למלחמה בטרור באינתיפאדה?

* ''וגם אז אני לא בטוחה ששיעור הנשים שנהרגו היה כה גבוה'' - אם היא לא בדקה זאת ולא בטוחה, אז שלא תעלה השערות שהיא לא יכולה להוכיח או להפריך.

המחקר נעשה על בסיס שאלונים שהופצו ל-‏552 נשים ברחבי הארץ, ללא בירור התשובות ותחקור. אז לכל היותר ניתן לראות את עבודן כסקר או כמשאל עם כל הפרובלמטיות שבזה.

גם ביטויים כ''אלימות פוליטית'' לא ברורים ויכולים להיות מובנים אחרת ע''י המשתתפות בסקרים.

איך כ-‏25% ''נשים נחשפו אישית לפיגועי התאבדות''? האם המשאלים נשלחו לקבוצת מיקוד פוליטית שפעילה בלהסתובב ביעדי טרור?

מה זה הביטוי ''המרכז לסיוע נפשי במצבי טראומה על רקע לאומי''? איזה טראומה יכולה להיווצר על רקע לאומי? הטראומות שהן מדברות עליהן הן על רקע טרור.

לפי טבלת הנרצחות הרי יש עדות שמספר הרציחות לא עלה בעשר השנים האחרונות, ויחסית אף ירד, בהתחשב בגידול האוכלוסין. לכן הפער בין הנתונים שב''מחקר'' לבין הנתונים של המטרה הוא יותר מתמוה, ומצביע על רשלנות.

בקיצור, מהכתבה בעיתון ומכתבתך אין כל נתון המחזק את הקשר בין רמת אלימות האינתיפאדה לבין מקרי הרצח. התחושה האישית שלי היא שדווקא תחושת הגורל המשותפת מחזקת ומלכדת בין הפרטים בחברה. ןאם נסתכל למשל על הפוליטיקה, שהיא הראי של החברה, הרי מהלכים כמו שהיו ב-‏3 החודשים האחרונים לא היו יכולים לקרות ב-‏2002 וב-‏2003.

אני נוטה לחשוב שאין קשר ישיר בין מצב פוליטי או לחימתי לבין חיזוק מוטיבציה לבצע רצח. המוטיבציה לרצח נבנית מתוך מערכת יחסים מורכבת בין הרוצח לקורבן, ככל שהקורבן ''מאיים'' יותר בנוכחותו, מעשיו, התנהגותו על הפרופיל הפסיכולוגי של הרוצח בפוטנציה, כך הוא יממש את תאוותו. בסופו של דבר המניעים הם אישיים.

שום פיגוע אינו מכשיר רצח, אלא להיפך. לפחות כפי שזה מתקבל בחברה הישראלית. האבל כבד, הכעס על הרוצחים גבוה, היחס לנרצחים מכובד ושמם מצויין בכבוד ובאהבה. זה בטח לא תמריץ לרוצח.
_new_ הוספת תגובה



למה שלא יהיו 30 אחוז נפגעות
רמי נוי (יום שישי, 02/12/2005 שעה 0:37)
בתשובה לפרקש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בפיגועי טרור?
אני מניח שכ50% מהאזרחים שנפגעו היו נשים.

''המרכז לסיוע נפשי במצבי טראומה על רקע לאומי'' - הוא גוף רציני ביותר של פסיכולוגים ואחרים המסייעים למי שסובלים בגלל החשפותם לטרור, מות יקיריהם בפיגועים וכן הלאה.
_new_ הוספת תגובה



לא שללתי את ה-‏30%, אם כי לדעתי נפגעו יותר נשים
פרקש (יום שישי, 02/12/2005 שעה 15:03)
בתשובה לרמי נוי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שללתי את ההשוואה למלחמת השחרור.

השם של המרכז - ''על רקע לאומי'' הוא מיותר ונותן פרשנות שאינה רלוונטית מבחינת הטיפול הפסיכולוגי. טרור יכול והיה גם על רקע אישי, של פועלים ערביים שניצלו את המצב להתנקם בבוס שלהם. כאן המרכיבים האישיים בטיפול בקורבנותהאירוע גוברים על ההיבטים ה''לאומיים''.
_new_ הוספת תגובה



מי הכין את הסלט?
דוד סיון (יום שישי, 02/12/2005 שעה 7:47) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אחד הנימוקים הבסיסיים לתמיכה במחקרים היא התקווה שאם נלמד את הסיבות לתהליכים (במשק, בחברה האנושית, בעולם החי, בחלל ועוד), נדע להימנע מפגיעה, ממחלות, מאסונות וגם להתכונן לבאות – תרד אי הודאות בחיינו. מחקר ולימוד משפר את היכולות של הבן אדם לחיות את חייו ברמת חיים יותר סבירה ועם סיכוי טוב יותר להאריך ימים. זה על קצה המזלג.

דיווח עיתונאי על מחקר הוא לא המחקר עצמו וצריך מאד להיזהר מלהסיק על סמך המאמר כל מיני דברים על מסקנות המחקר. מצד שני אפשר להעלות שאלות וספקות על סמך הקשר בין הנתונים של המחקר ומסקנותיו אם העיתונאי מדווח עליהם. ברור שדיווח העיתונאי הוא רק מקור משני ללמוד על המחקר ולכן הרבה פחות חשוב מהמחקר עצמו. ולעיתים הדיווח העיתונאי אכן עושה סלט ממסקנות המחקר.

במקום לקחת את זה בחשבון את בונה מגדל על בסיס המאמר העיתונאי. לא בחרת לבקר את הנתונים והמסקנות שמוצגים במאמר העיתונאי אלא בחרת בדרך אחרת. מסתבר לפי דבריך שאת חוששת, מפחדת, מתוצאות המחקר שמא ישתמשו בהן שלא כראוי לפי עמדתך. מה את עושה? מנסה להרוג את המחקר בלי להכירו. את בעצם קוראת להתעלם ממסקנות המחקר כי הצגת התוצאות תקל על הסנגורים למצוא סיבות להקל בעונשם של רוצחים. אחר כך את יוצאת לביקורת קונקרטית תוך שאת מבהירה ''למען ההגינות אציין כי לא בדקתי את יסודותיו הסטטיסטיים של המחקר.... '' אבל את מתווכחת עם המסקנות שלו, באמצעות אמירה כללית שעם מספרים אפשר לשחק.

גם כאשר את מנסה לעמת את הנתונים על רצח נשים עם הידע שלך על האינתיפאדה את לא מציגה את הנתונים שאת לכאורה מביאה לניתוח (נתונים שיבהירו למשל ששנת 2003 היתה ''רגועה'' יחסית). אבל מנגד טוענת בלי ממש לבדוק ש''החוקרות, מסתבר, לא לקחו בחשבון את כל הנתונים הדרושים כדי להגיע למסקנותיהן, ואולי גרוע מזה, את הנתונים העיקריים...''

איך את יודעת?

------

קצת נתונים על האינתיפאדה http://www.israel-wat.com/mem.htm
_new_ הוספת תגובה



הארץ הוא עיתון מוטה אבל
איש אחד (יום שישי, 02/12/2005 שעה 19:17) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ברור שבתקופות של אלימות מבחוץ יש אלימות מבית
ידוע למשל כי החיילים שחזרו מויטנאם היו מעורבים במקרי אלימות קשים מאוד כאשר חזרו לארה''ב
גברים ככלל הינם יותר אלימים מנשים בגלל הטסטוסטרון.
כאשר את הפוליטיקה הסינית ניהלו נשים וסריסים הם החליטו להקיף את סין בחומה ולחדול מקרבות וכיבושים.
דוגמה פשוטה כלבים זכרים אלימים הופכים ל''פודלים'' אחרי סירוס.
אז יש מן הצדק בדברי ה''ארץ'' הגברים נוטים יותר לאלימות ותקופות אלימות מעוררות אלימות
_new_ הוספת תגובה



''כלבים זכרים אלימים הופכים ל''פודלים'' אחרי סירוס'' אז אתה מציע
ישראל בר-ניר (יום שישי, 02/12/2005 שעה 19:38)
בתשובה לאיש אחד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לסרס את כל הגברים? טוב שאני לא בארץ . . .
_new_ הוספת תגובה



הוטרינרים ממליצים לעשות זאת
דוד סיון (יום שישי, 02/12/2005 שעה 19:57)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כבר אינני זוכר מדוע....
_new_ הוספת תגובה



''כלבים זכרים אלימים הופכים ל''פודלים'' אחרי סירוס'' אז אתה מציע
איש אחד (שבת, 03/12/2005 שעה 8:06)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הפתרון מקיף את כל הגברים בעולם באשר הם שם :)
_new_ הוספת תגובה



הארץ הוא עיתון מוטה אבל
צדק (שבת, 03/12/2005 שעה 18:35)
בתשובה לאיש אחד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הם יהפכו לפודלים גם לאחר שיורידו להם את הראש.

לקחת מהכלב הזכר את תפקידו בעולם ואתה רוצה שימשיך לתפקד ככלב זכר?

עוד מעט יגלו לנו שכלב ללא עיניים גם לא רואה........

תגלית המאה.....................
_new_ הוספת תגובה



נשים מוכות
חנה (יום ראשון, 04/12/2005 שעה 22:43) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ראיתי היום את תכניתה שלשירה פליקס עםאשה יפה וחכמה שספרה את ספור בריחתה מבעלה המכה . הספור נשמע לי מוכר ולבסוף וגם השם .אם איני טועה קראתי ספור זה בארץ הצבי והשם הוא אותו השם האם אני טועה אני עדין מרוגשת חנה
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי