פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
חשדנות שווא של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה
אברהם בן-עזרא (יום ראשון, 22/11/2009 שעה 11:57)


חשדנות שווא של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה

ד''ר אינג' אברהם בן-עזרא



במצב בלתי מאוזן זה, יש לראות בחומרה את התנהלותה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שאינה לומדת מערכאות גבוהות ממנה, ובדרך זו פוגעת באזרח הנזקק לשירותיה, ונאלץ לקבלם רק לאחר מאבק משפטי.

• • •

אזרח המגיש תוכנית בקשה להיתר בנייה, נחשד לפעמים על ידי רשויות הרישוי כאילו הוא בא לרמות את הוועדה ו/או את משרד מהנדס העיר, ולפיכך היחס שהוא מקבל הינו כאילו הוא עבריין מועד שכל מטרתו להערים על רשויות הרישוי ולרמותן.

אזרח תמים הגיש בקשה לבניית וילה בת 3 קומות בזכרון יעקב, המחוברות ביניהן במעלית פנימית, כך שבקומת הקרקע יהיה מקום אירוח לבני משפחתו הצעירים באירועים שונים, ולפיכך הכשיר להם גם מטבח נפרד. הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה השומרון לא הסכימה לאשר את הבקשה, בתירוץ כי האזרח מתכוון לרמותה, ולחלק את ביתו לשתי יחידות דיור נפרדות.

בלית ברירה, האזרח הגיש ערר לוועדת ערר מחוזית, ערר 21/02 אריה ותרצה גנס נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה השומרון, בפני וועדת ערר מחוזית מחוז חיפה, מובא בספר, ''על קו התפר'', מאת א' בן עזרא בהוצאת ''קורטוב'' עמ' 20.

בתיק גנס קבעה הוועדה המקומית השומרון כלל לפיו האבחנה האם מדובר בדירה אחת או בשתי דירות הינה בהתאמה למספר המטבחים. וועדת ערר מחוזית ביטלה קריטריון זה, ופסקה:

הבקשה כשלעצמה על פניה איננה נחזית להיות יחידת דיור נוספת וניתן לראות בתוספת המבוקשת הגדלת ביתם של העוררים וזאת לאור החיבור בין קומות המבנה הן באמצעות מדרגות והן באמצעות מעלית פנימית.
החשש שמעלה הוועדה המקומית כי ייעשה שימוש שלא כדין במבנה בשלב כלשהו בעתיד איננו יכול להצדיק החלטה מעין זו כפי שניתנה על ידי הוועדה המקומית. במידה והעוררים יפעלו שלא כדין, בידי הוועדה המקומית הכלים הנדרשים על מנת לאכוף את הוראות החוק בנושא.
גם כאשר לא מדובר בשני מטבחים, עדיין גילתה אותה וועדה מקומית חשד מופרך ובלתי מוצדק, ולא למדה לקח מהחלטת וועדת ערר הנ''ל.

בערר 147/09, המובא להלן בשלמותו, (להלן: תיק פליישמן), דובר בתוכנית בקשה שאינה כוללת שני מטבחים.

בעוד בתיק גנס דאגו הבעלים של הבית ליצור מקום ללון לבניהם המתארחים אצלם, בהכינם להם מקום ללון בקומת הקרקע הכולל גם מטבח נפרד, הרי בתיק פליישמן דאגו בעלי הבית להוריהם והכשירו עבורם חלל מגורים נפרד בתוך ביתם – ללא מטבח.

כאמור, הוועדה המקומית לא למדה לקח מהחלטת וועדת ערר בתיק גנס, וחזרה על סירובה לתת את ההיתר.

יש לדעת כי רוב האזרחים לא פונים לוועדת ערר במקרים מקבילים, ולכן חובה על הוועדה המקומית להחליט החלטותיה תוך התחשבות בדרך המותווית לה על ידי וועדות ערר בהחלטות קודמות, ולא לגרור את האזרח להגשת עררים ותביעות משפטיות שלא לצורך. הרי את באי הכוח של הוועדה המקומית מממנים אותם אזרחים אשר צריכים לממן מכיסם גם את באי כוחם הם, וידוע שלרשות הרישוי כיס עמוק וזמן בלתי מוגבל לנהל משפטים ועררים. במצב בלתי מאוזן זה, יש לראות בחומרה את התנהלותה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שאינה לומדת מערכאות גבוהות ממנה, ובדרך זו פוגעת באזרח הנזקק לשירותיה, ונאלץ לקבלם רק לאחר מאבק משפטי.


וועדת ערר מחוזית – מחוז חיפה
ערר 147/09
אילן פליישמן
נ'
הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה השומרון
בעניין בקשה להיתר בנייה בפרדס חנה, גוש 10073 חלקה 28

החלטה



חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 



מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי