פורום ארץ הצבי

(נכתב בתשובה לרפי גטניו, 19/12/02 13:23)

http://www.faz.co.il/thread?rep=20329
ומה כל-כך רע בזה ?
מרדכי צימרמן (יום חמישי, 19/12/2002 שעה 15:00)
בתשובה לרפי גטניו

שוב מתגלה מר גטניו כמתעב את שלטון הימין ומסיבות לא ענייניות. מה שקרה מ- 77 עד היום בתחום הכלכלה הוא בעיקר תודות לממשלות הימין והמחנה הלאומי שהשכילו לפתוח את המשק לתחרות בריאה.

עד מתי ישלטו בנו המונופולים ?

http://www.faz.co.il/thread?rep=20333
אכן מאז 1977 הרבה ממה ישי לנו זה בזכות/אשמת הימין
דוד סיון (יום חמישי, 19/12/2002 שעה 15:36)
בתשובה למרדכי צימרמן

מבחינתי, כלכלן לפי השכלתי, לא יתכן שכל הטוב זה בזכות ממשלות הימין והמונופולים לא נכללים. מאז 1977 היה להם הרבה זמן לפרק כל מונופול מספר פעמים.

איך שאני מבין את המציאות סביבי תוך שימוש במושגיו של מילשטיין, ממשלות הימין חיות יותר מידי תחת השפעת ''הנפילים'' שכבר פסו מן העולם. מצד שני אולי מנהיגי הימין רוצים לשמור על כוחם על ידי שימוש בשיטות דומות לדור הנפילים. הם כנראה הבינו שלהמציא שיטה חדשה כדי לשמור על כוחם קשה מידי בגלל שיקולי הטווח הקצר ולכן המשיכו בתרבות הניהול של דור הנפילים.

http://www.faz.co.il/thread?rep=20345
לדוד: ההסבר של פרופ' כהנמן
א. מילשטיין (יום חמישי, 19/12/2002 שעה 16:51)
בתשובה לדוד סיון

''הנפילים'' בנו בארץ ישראל מערכת כלכלית מסואבת בגלל היותה נוחה לבעלי השררה. הממשיכים מימין, מהאמצע ומשמאל דבקים באותה מערכת בגלל אותן סיבות. אחד משורשי הרע בתנועה הציונית מראשיתה ועד היום הוא זה:

היו ויש בה אנשי חזון מדהימים והיו ויש בה אנשי ביצוע מעולים. לא היו ואין בה מתכננים. הטעם לכך אינו העדר אנשים מתאימים אלא תרבות מיתולוגית שכפו עלינו ''הנפילים''.

התיאוריה הכלכלית פסיכולוגית של בעל פרס נובל, הישראל-אמריקאי פרופ' כהנמן, קצת מסבירה את התופעה הזאת: עודף אופטימיות, בקבלת החלטות, בכל הרמות, אפילו בחוגים לכלכלה באוניברסיטאות.

(אגב, למדתי כלכלה אצל פרופ' דן פטנקין בשנות השישים, ופעלתי יחד איתו בועידה הבינלאומית לבעיות פיסקליות ומונטריות שהתקיימה בישראל בשנות השישים).

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.