פורום ארץ הצבי


http://www.faz.co.il/thread?rep=43601
להלן התייחסותי
סוחר נדל''ן (יום חמישי, 01/04/2004 שעה 21:38)

א. אפשר להילחם כנגד הטרור בעזה, גם אם נצא ממנה לגמרי. המלחמה כנגד תהיה קשה יותר, בכסף ובנפגעים, אבל נוכל לזה. כל זאת לעומת האפשרות הקלושה שהטרור העזתי יפחת לאחר שנצא.

ב. אל תשים מבטחך באמריקה.
זה נכון שלישראל כיום יש מעמד מיוחד בפוליטיקה האמריקנית, וזה מגולם ביחסים המיוחדים בין שתי המדינות. אך אנחנו לא צריכים לקחת כבטוח את המשך תמיכתה בישראל בעתיד, אלא לעבוד קשה בעצמנו, ועם האמריקאים, כדי לקדם את מטרותינו.
לא כולם באמריקה (ובודאי לא באירופה) מתייחסים לסכסוך הישראלי-ערבי כחלק מהסכסוך הגלובלי עם הטרור האסלאמי, ולכן מחפשים פתרונות מקומיים המנותקים מההקשרים הגלובליים. בסופו של דבר האמריקאים לא רואים את ישראל נשארת בכל השטחים ואפילו לא ברובם. וראה רק אתמול את ההודעה שאמריקה מתנגדת להכללת אריאל וקדומים בתחומי גדר הבטחון.

ג. הנושא הוא הרחבה של סעיף א'. וכמו שאמרתי סביר ביותר להניח שהטרור יתרחב ויתעצם עם הנסיגה מעזה בשל מספר תנאים שייווצרו:
1) חופש פעולה מבצעי, חשש נמוך יותר מאיום ישראלי מיידי.
2) חולשת הרש''פ ואי רצונה להתעמת עם ארגוני הטרור, ימשיכו להיות אור ירוק להתעצמות הארגונים.
3) הסקת מסקנות מתבקשות שישראל נשברת תחת לחץ טרור. ההבנה שהמשך הטרור משרת את העניין המדיני-לאומי הפלסטיני תדרבן את ארגוני הטרור ותנועות פוליטיות להמשיך במלאכת השגת הישגים מדיניים תוך שימוש בטרור.

ד. העולם אינו איתנו ולא יהיה איתנו. לא 56 הקולות המוסלמיים באו''ם הם החשובים, כי אין כל מעמד מחייב לעצרת האו''ם. גם אירופה, בינתיים, אינה איתנו, גם במצב שישראל מוותרת ונסוגה. לכל היותר בריטניה ועוד מדינה נמנעות במועצת הבטחון, אבל אין לזה כל משמעות מעשית.

ה. היום לומר 'גנרל' זה לא כבוד גדול ולא הבטחה מרשימה.

ו. אנחנו חייבים תהליך שלום רק לעצמנו, ושאירופה תקפוץ לנו. אני מעדיף אירופאים שונאי יהודים אך מפחדים מהם מאשר שונאים ומזלזלים. שאלת השלום או המלחמה היא שאלה שאנחנו צריכים לבחון אותה בעיקר בהקשרים שלנו עם הפלסטינים. מצבנו באירופה, בכל הנוגע לנושאים שאינם מדיניים, דווקא התחזק בשלוש השנים האחרונות. אנחנו רואים יותר חוזים עסקיים, בהיקפים המושפעים רק מהשיקולים המסחריים והפיננסיים, ורצון אירופאי לשיתוף פעולה מדעי-טכנולוגי. האירופאים דואגים כמובן לעצמם, אז זה מראה על חשיבותה של ישראל, רק משום שישראל מתקדמת טכנולוגית. מכאן שחלק מהכשלים המדיניים יכולים להיות מושפעים ומתוקנים ע''י פעילות אחרת (מדע, אקדמיה, ארכיאולוגיה, תרבות, ספרות, פרוייקטים כלכליים). גם החרמת ישראלים באחת מאוניברסיטאות בריטניה הוכיחה לכולנו דווקא את מעמדה החזק של ישראל, כאשר אף אוניברסיטה אחרת לא הצטרפה לחרם, לפחות לא עד היום, למיטב ידיעתי.

ז. תהליך מדיני הוא אסון אם אין לנו פרטנר רציני בצד השני. וכפי שהוכח עד היום, מעולם לא היה פרטנר רציני לשלום בצד הפלסטיני. לכן אוסלו כשלה. גם אם כניסתנו לאוסלו הסתירה מעיננו את פצצת הזמן שבו וגם שישראל נכנסה לדיאלוג עם הפלסטינים בהיחבא וברשלנות, בסופו של דבר האשם לפיצוץ הם הפלסטינים. תוניס-ערפאת הוכח כפצצת זמן מתקתקת של עוד הנהגה פלסטינית מתאבדת.
ומאחר שאין לנו פרטנר לשלום, ומאחר והפלסטינים פתחו וממשיכים במלחמה נגדנו, מחוייבים אנחנו להכות בהם קודם כל ולנצח.

ח. אנחנו תמיד נחיה על החרב אם לא נבין שאנחנו במלחמה ושיש להשתמש בחרב באופן רחב והולם אל מול הסיכונים. עד אביב 2002 בכלל היינו בהלם. אבל גם כשכבר הגבנו, להוציא כמה מבצעים רחבים, טיפלנו בבעיה באופן נקודתי, והזנחנו מטרות תקיפה חשובות (מנהיגי ומפקדי טרור, למשל).

ט. מסכים בהחלט- לא ניסינו הכל. בעצם יש לומר שהתנהגנו בשלומיאליות, ולא נערכנו כמו שנערכים למלחמה.

י. נדמה לי שהליכוד ימשיך ויתמוך בשרון. התחושה תהיה שאסור לפגוע בשרון ובליכוד, ולא נורא אם ניסוג. העיקר להתכונן לבחירות הבאות. ליכוד מלוכד. ממתי שאלות של בטחון לאומי העסיקו את חברי הליכוד?

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.