פורום ארץ הצבי

(נכתב בתשובה לארן ורשבסקי, 20/04/04 5:29)

http://www.faz.co.il/thread?rep=44915
קודם בא *תאור* התופעה ורק לקראת סוף המאמר בא *ההסבר* לתופעה
מיכאל שרון (יום שלישי, 20/04/2004 שעה 7:43)
בתשובה לארן ורשבסקי

''הדוגמאות שהבאת לא כלכך מקבילות למקרה דנן''.

ארן, הדוגמאות הללו הינם *תאור* התופעה, ולא המחשת *ההסבר* לה. הדוגמאות הללו מבהירות את עצם האבסורד שבהתייחסות באי אמון למידע אודות שואת יהודי אירופה, שהרי למשל השואה הארמנית היתה כבר ידועה בשנות ה-‏40 , ולא היתה אז, שנים אחרי שנודע אודות השואה הארמנית, כל סיבה להניח שדברים מסוג זה אינם קורים.

אני *מתאר* בדוגמאות אלה את עצם האבסורד שבהתעלמות. דוגמאות אלה *אינם* משמשות להמחשת התזה אודות ההתרגלות למידע ואודות מנגנון ההתרקנפות כלפי מידע.

כך, כתוב בטקסט:

____________________________________
והרי יש היבטים שונים לאותה התעלמות. ''התעלמות'' שהנה מונח המאחד תחת גג אחד תופעות שונות:

דחיית מידע אודות הזוועה המתרחשת תוך הבלטת נקודות הפוגמות באמינות המידע (למשל, מניעים ואינטרסים אישיים או כלליים יותר, אך ''שנויים-במחלוקת'' של מוסרי המידע). גם אקטים טוטאליים, כגון התאבדות מנהיג יהודי רם-דרג מפולין בלונדון, לא הביאו לשכנוע דעת הקהל כי אכן מדובר במידע תקף.
סלקטיביות בקבילות-מידע - לכאורה, המידע אודות השמדה המונית בגז, רצח-עם המלווה בתאורים אודות ''הפלנטה האחרת'', מצד אלה שברחו - עצם המוזרות שבו פגם באמינותו: ''זה חייב בוודאי להיות מוגזם, לכל הפחות - אין דברים כאלה''.
____________________________________

רק לאחר ש*תארתי* את עצם התופעה ואת האבסורד שבה, אני מביא לקראת סוף המאמר את *ההסבר* לתופעה הזאת, את המנגנון הפסיכולוגי העומד מאחוריה.

אשר לדבריך אודות השלב של שנת 43 ואילך, הרי אז, הן

1) עקב גודלה וכוחה התעשייתי של הקואליצייה שנוצרה כנגד גרמנייה (מאז סוף 41 עם הצטרפות ארה''ב למלחמה, ומאז ינואר 43 - ובוודאי אחרי קורסק - כאשר התברר שגרמנייה לא תוכל להשיג הכרעה ברוסייה)
2) והן עקב העובדה שהגלגל התהפך וגרמנייה חדלה לנחול ניצחונות ועברה לניהול מלחמת מגננה עקשנית

3) והן עקב ההפצצות האסטרטגיות המסיביות שכתשו את גרמנייה והיצליחו לשבש במדה מכרעת את המערכות התעשייתיות והאזרחיות הגרמניות, חרף תושייתו של שר החימוש שפאר, שאמנם היצליח לחולל דברים בלתי אפשריים כמעט בנסיבות אלה, כגון הייצור המלחמתי בשנת 1944 - אך אספקת חומרי הגלם שובשה במדה רבה מאד.

עקב כל אלה, היה ברור לאחר קורסק, ובוודאי לאחר הפלישה לנורמנדי, שתבוסת גרמנייה הינה בלתי נמנעת, אף שהמערכה לכשעצמה היתה קשה. לכן אף דרשו צ'רצ'יל ורוזוולט מגרמנייה כניעה ללא תנאי.

במצב בו גורלה של המלחמה הוכרע למעשה, אף שהיא הימשיכה לתבוע מחיר גבוה מבנות הברית, במצב כזה לא היתה סיבה להמנע מלתת לגיטימצייה ולפחות להצהיר באופן מובלט מצד בנות הברית, אודות עניין שואת יהודי אירופה. אך כאמור, מידע זה הוצנע, למרבה האבסורד. וזאת אף שבשלב זה היה כבר ידוע אודות שואה אחרת ואודות זוועות טבח עם (ארמנייה; מלחמת האזרחים ברוסייה בשנים 1919 - 1921) וכן אודות שימוש בגז למטרות השמדה (האיטלקים באתיופיה בשנות ה-‏30 ; שימוש בגז למטרת יוטנזייה של רפי שכל מצד גרמנייה)

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.