פורום ארץ הצבי


http://www.faz.co.il/thread?rep=77191
רעד קל עם שיחרור הטיל
א. פרקש (יום שני, 08/05/2006 שעה 23:27)

אם פרץ רוצה להיות שר בטחון שמקשיבים לו הוא חייב לזרום עם המטכ''ל. ממה שראיתי היום בטלויזיה פרץ הפנים את זה, ומתכוון שלהיות הלוחם הגדול למען הבטחון ולמען מערכת הבטחון. אם הוא רוצה לבנות את עצמו גם כ''איש בטחון'' הוא צריך לעשות זאת במדורג ולאחר שיצבור נסיון ויכיר את המערכת הוא גם יוכל לבצע ''הנחתות''. אבל כל התנגשות ''מצח במצח'' עכשיו, תפגע בו בהמשך דרכו, גם אם לכאורה יהיו כאלה שיחשבו שהוא המנצח, ולו רק בשל תפקידו הפורמלי. אבל, כדי להצליח באמת, הוא חייב לזרום עם המערכת, ולאחר מכן להתחיל לנווט אותה למחוזות שהוא או הממשלה חושב שראוי לנווט אותה.

יחד עם זאת צריך לזכור שבנוסף לשר הבטחון (החלקי) יש את שר הבטחון העל שהוא אולמרט (לפחות ככה אולמרט קבע) ויש את מופז שימשיך לעמוד בקשר המרכזי עם האמריקאים בעניין איראן, גרעין ושיתוף פעולה בכלל איתם. ויש לפרץ את מאיר שטרית שבנוסף עלתפקידו יהיה אחראי מטעם ראש הממשלה על גופי המודיעין (שהם בעיקר מוסד, שב''כ ואמ''ן - שהם גם גופי הערכת מודיעין). ובנוסף יש לו רמטכ''ל-על שמרגיש שהוא חצי שר בטחון. במצב כזה פרץ מבין את מצבו, והוא חייב להסתגל אליו ללא משבי רוח. לאחר שישחה באופן טיבעי בסביבתו הוא יוכל ליזום שינויים רציניים יותר במדיניות ההפעלה של הכוחות כנגד הטרור הערבי, בשאלות בניית הכוח (שזה מונופול שלו וראוי שישפיע שם בשל הערך המוסף של העשייה הזאת - מצד אחד מצעיד את צה''ל קדימה לעתיד הטכנולוגי ומצד שני מאפשר לצמצם את כוח האדם בצבא).

פרץ אמר היום בישיבת מטכ''ל שהוא נציג הצבא בממשלה ויפעל ביחד עם המטכ''ל לשיפור מערכי הצבא, תנאי השירות וכו'. זה בערך מה שטענתי לפני כשלושה שבועות http://www.faz.co.il/thread?rep=76398:
''תנאי השכר של אנשי הקבע לדעתי לא ייפגעו, לאחר שהם נפגעו כבר בעשור האחרון. אם הממשלה רוצה ''צבא קטן וחכם'' היא גם צריכה לתת תנאים מתאימים ללוחמיה. אם לא, הצבא יקרוס. למיטב ידיעתי הדבר מובן לרוב העוסקים בעניין זה, גם במשרד האוצר. לדעתי גם עמיר פרץ, במידה ויהיה שר בטחון, לא יתיר פגיעה נוספת באנשי הקבע. החסכון בתקציב יכול לבוא מצמצום הכוח הקונבנציונלי שהזכרתי - פחות משכורות, פחות דלק, פחות תחזוקה, פחות תחמושת - והחסרון הוא רב. פירוק יחידות שריון וחרמש, הקטנת יחידות הארטילריה וההנדסה יחסכו כסף רב.''

פגישתו של פרץ היום עם המטכ''ל מאוששת את טענתי.

http://www.faz.co.il/thread?rep=77202
האם מופז קיבל מעמד פורמלי כמו שיטרית?
דוד סיון (יום שלישי, 09/05/2006 שעה 6:59)
בתשובה לא. פרקש


http://www.faz.co.il/thread?rep=77214
בודאי. למופז יש את האחריות על השת''פ האסטרטגי
א. פרקש (יום שלישי, 09/05/2006 שעה 8:55)
בתשובה לדוד סיון

עם מדינות העולם. ומה זה שת''פ אסטרטגי? בעצם כל הדו''ש, השת''פ הטכנולוגי והרכש שמתנהל עם גורמי חוץ, ובעיקר האמריקאים.
הדבר הדחוף ביותר העומד על הפרק הוא תיאום המדיניות האיראנית מול ארה''ב, בריטניה ועוד כמה מדינות, כולל אופציה של תקיפתה (תקיפת היעדים הגרעיניים ועוד כמה מטרות צבאיות ואולי גם מטרות שילטוניות). אני מניח שלאולמרט לא היתה ברירה, אלא, הוא היה חייב להשאיר את מופז בעשייה הזאת, כי מדובר בעניין מקצועי גרידא. אינני מאמין שעמיר פרץ יכול להוביל שת''פ מבצעי רחב כל כך. בכל מקרה, גם המהלך הזה יפגע במשהו במעמדו של פרץ. תמיד תהיה השאלה אם הוא דוּוח כנדרש, אם הוא שותף בכל המידע ובכל השיקולים וכו'.

הינה הודעה בעיתונות לגבי תפקידיו של מופז כפי שאולמרט הודיע ביום הצגת הממשלה החדשה http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/170/126.html:

''אולמרט הצליח לפרק שני ''מוקשים'' פוטנציאלים במפלגתו - שאול מופז ומאיר שיטרית. מופז, שנושל מהתפקיד היוקרתי של שר הביטחון, קיבל לידיו את תיק התחבורה. עם זאת, פיצה אותו אולמרט על ידי הרחבה של סמכויותיו והעניק לו את התואר סגן ראש הממשלה וחברות בקבינט המדיני היוקרתי. כמו כן הוא השאיר בסמכותו של מופז את קיום המגעים ושיתוף הפעולה הצבאי אסטרטגי של ישראל עם מדינות העולם.''

מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.