פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
נכון שעיקר המיתון הכלכלי נגזר מאירועים שאינם
אבנר בן בסט (יום חמישי, 31/10/2002 שעה 18:59) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשליטת ישראל. כולל האינתיפאדה. אך הממשלה היתה צריכה לקצץ כ- 5 אחוזים נוספים מהתקציב, בעיקר מתשלומי ההעברה ותקציב משרדי הממשלה המנופחים. תשלומי ההעברה נמסרים ברובם ללא בקרה אמיתית ולציבור שאינו זכאי באמת לכסף הזה, בעיקר במגזרים החרדי והערבי. כספים אלה מעודדים אותם לברוח ממעגל העבודה (בעיקר כשהיתה עבודה לכל דורש).

דבקותו של פואד לתמוך בגמלאים, בסטודנטים ולקצץ בתקציב ההתנחלויות, היתה מהלך דמגוגי על רקע מצוקתו הפנים מפלגתית. שרי העבודה הבינו זאת, ופעלו להשארות בממשלה בתנאים שהציב מולם שרון. אך פואד ניכשל בשל אטימותו וחששו הרב, שהסיטו אותו מדרך הישר.

הגמלאים והסטודנטים תוקצבו בהתאם להסכמים שלהם עם שר האוצר ותקציב להתנחלויות צומצם. לא היה מקום לעשות רעש גדול, בודאי לא בנושאים אלה.

פואד הולך לחטוף אותה בפריימריס, וזאת ע''פ פניהם והתבטאויותיהם של חבריו השרים.

הממשלה חייבת להעביר יותר כספים לפרוייקטים כלכליים רווחיים, כמו האצת והרחבת 'כביש חוצה ישראל', הקמת מסילת ברזל לאילת, פרוייקטי ייעור רחבים יותר (גם משיקולים אקולוגיים), הקמת 2-3 יישובים קהילתיים בצפון הנגב-חלוצה ופרוייקטים לאומיים דומים, שברובו יהיה בתקציב פרטי לא-ממשלתי (כמו חוצה ישראל), ובכך להזרים תאוצה למשק הישראלי.
_new_ הוספת תגובה



המילה המתאימה היא הגדלת העוגה
דוד סיון (יום חמישי, 31/10/2002 שעה 19:40)
בתשובה לאבנר בן בסט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נחוצה החלטת ממשלה, עם מבט ארוך טווח, שתשנה את מבנה התקציב במטרה שחלק גדול יותר ממנו יופנה להשקעות בפרוייקטים כאלו שהזכרת. כמובן במשק בו אין מחסור במקורות מימון, כמו המשק שלנו כרגע, אפשר להקים את הפרוייקטים האלו כמו את כביש חוצה ישראל (עם ישראל - התקציב ישלם אחר כך).

לפני מספר ימים ראיתי ידיעה שגם חברת דרך ארץ (כביש חוצה ישראל) מתקשה לגייס מקורות ומבקשת סיוע מהממשלה.
_new_ הוספת תגובה



הקושי בגיוס כספים נובע מהמצוקה הכללית
אבנר בן בסט (יום חמישי, 31/10/2002 שעה 20:35)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במשק, בישראל ובחו''ל. משקיעי חו''ל מקצצים קודם כל השקעות מחוץ לארצם, וזה טבעי. זה מראה עד כמה מצב כלכלי רעוע יכול לגרור אחריו גם פרוייקטים תקינים וכשרים.

הייתי מצפה מראש הממשלה ומשר האוצר לסגור פרוייקטים כאלה בימים אלה עם חברות שונות, עם תוכנית לתכנון ולבניית פרוייקטים, מימון וגיוס משאבים ועובדים ולאחר שהכל מסוכם וחתום לצאת למסיבת עיתונאים מתוקשרת ולהציג את התוכניות ומשמעותן, וכמובן לתמוך ולדחוף את הפרוייקטים האלה המרץ. התהליך יתן דחיפה למשק ויעורר אותו.
_new_ הוספת תגובה



אבנר - הקושי לגייס כספים נובע בעיקר בגלל מדיניות
רפי גטניו (יום שישי, 01/11/2002 שעה 23:10)
בתשובה לאבנר בן בסט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הממשלה המעדיפה שטחים על נסיון להגיע להסדר והרגעת האזור. וכעת, לאור ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות, שיחזקו בטווח הקצר עד הבחירות את מגמת העדפת השטחים, המצב רק ילך ויחמיר.

אתה צריך להבין, שבחו''ל נושא ההתנחלויות הוא מוקצה מחמת המיאוס, ויש לא מעט מקומות המחרימים את תוצרת ישראל בגלל שחלקה מיוצרת בהתנחלויות.(גם אם החרם הוא אפור ולא רשמי)

המשך המצב של התכתשות עם הפלשתינאים,מוריד את האטרקטיביות של ישראל כיעד להשקעה.

במצב פוליטי אחר, על אף הצטמצמות ההשקעות בעולם , ישראל יכלה במצב של מיתון להיות דווקא גן עדן למשקיעים, בגלל עלות העבודה הזולה כיום כתוצאה העודף היצע של עובדים. עצם זה שזה לא קורה מראה עד לאיזה שפל מדרדרת אותנו מדיניות השטחים של הממשלה.

אני מקווה שעד למועד הבחירות יותר ויותר אזרחים יבינו את המחיר שהם משלמים בשביל הלוקסוס הזה שנקרא שטחים, וניתן יהיה לאחר הבחירות להרכיב ממשלה עם מדיניות שונה.
_new_ הוספת תגובה



נכון- אבל גם חשוב לנסח מדיניות כלכלית נכונה
דוד סיון (שבת, 02/11/2002 שעה 17:49)
בתשובה לרפי גטניו
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

האינתיפאדה היא אכן גורם ראשי להרבה בעיות שמציקות לנו. יחד עם זאת מדיניות כלכלית נכונה בתזמון נכון (מה שלא קורה בכל תקופת כהונתו של מר סילבן שלום) יש חשיבות בשמירה על הקיים ואולי בשיפורים קלים בטווח הקצר.

ודאי שהתחלה במדיניות נכונה כעת תועיל בטווח הארוך (לאחר שהאינתיפאדה תסתיים, יתחיל מו''מ לשלום ויסתיים המיתון העולמי).

נ.ב. המשך/לא המשך האינתיפאדה תלוי בנו
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי