פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
חמור כחול-לבן / טור שבועי
אריה פרלמן (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 21:49)


חמור כחול לבן



לרקוד על שני המקלות



ולהשאיר את החתונה שלמה



אריה פרלמן






ישנה אגדה - או אולי מציאות, מי יודע - בדבר ''שביתה איטלקית''. שביתה איטלקית - אם אכן זו קיימת - היא אחת ההמצאות המבריקות ביותר בתולדות יחסי העבודה בעולם.

כאשר עובדים - עובדים; זה ברור לכולם.

וכאשר שובתים - לא עובדים; גם זה ברור לכולם.

אך ''שביתה איטלקית'' היא מעין יצור-כלאיים שכזה: באים למשרד - אבל עובדים לאט.. בכך נמנע מצד אחד מצב קיצוני שבו יש אפס עובדים ואפס עבודה - ומצד שני העובדים יכולים להוציא את מעסיקיהם מדעתם - ולאמלל את האזרחים שזקוקים לשירותיהם.

כך - עד לקבלת תביעותיהם.




והנה גם בישראל התקנאו הפועלים העבריים באחיהם האיטלקיים - והמציאו שוט חדש נגד הציבור: ''עיצומים''. אמור מעתה: יש שביתה - ויש עיצומים.

אימרו - פועלי כל ישראל - יחדיו במקהלה: ''אנחנו? שובתים?! חלילה וחס! אנחנו ''רק'' נוקטים ''עיצומים''...''


ומהו ההבדל?

ההבדל הוא קטן, בעצם - אבל למעשה תהומי.

קטן - מכיוון שעיצומים פירושם בדרך כלל הימנעות מקבלת קהל וממענה לטלפונים.

תהומי - מכיוון שבשביתה ידוע ומקובל שלא עובדים - ולכן גם לא מקבלים משכורת (בכפוף להסדרי קרנות-שביתה וגו'). אך לעומת זאת - בזמן עיצומים - מקבלים משכורת לעילא ולעילא - כאילו עובדים ב-‏100% תפוקה - למרות שלמעשה עובדים ב-‏50% או אף פחות.

אלא שאיש לא מעלה על דעתו לקצץ 90% בשכרו של פקיד - ש-‏90% מעבודתו הם קבלת קהל ומענה לטלפונים - שאותם הוא לא מבצע.

אם שביתה גלויה וגסה משולה לשוד לאור היום - הרי שעיצומים משולים לגניבה ולכייסות באישון-לילה.

אם שביתה היא כמו מכת-אבן ברורה וכואבת - הרי שעיצומים כמוהם כנגיף שאיננו מורגש מיידית - אך תוצאותיו לעתים חמורות יותר.

לכן - יש להפסיק את הנוהג הנפסד להתייחס אל עיצומים כאל ''אין שביתה'' - ולהוריד מהמשכורת בהתאם לירידה ברמת ובהיקף העבודה.




יבואו ויגידו: ''זכות השביתה'' - זכות מקודשת במשטר דמוקרטי.

ואני אומר: אין בעיה!

כל אדם זכאי לשבות כאוות נפשו - אך עליו לשאת בתוצאות של החלטותיו.

כל אדם זכאי לשבות - אך ורק אם הוא משבית את מקום העבודה שלו. שלו - ולא של הציבור כולו! למי יש זכות לקבוע - שאדון יוסי כהן לא יפליג היום מנמל חיפה לנמל פיריאוס? מיהו יושב-ראש ועד עובדי רשות הנמלים - שימנע ממנו את זכותו החוקית והדמוקרטית לצאת לחופשה ביוון?
באיזו זכות מונע מאן דהוא מן העלמה שרית לוי להיכנס ארצה בטיסת אל-על? האם שרית לוי מהווה סכנה לשלום הציבור? האם בית משפט בישראל פסק שהיא אסורה בכניסה ארצה? במה חטאה שרית לוי שבחרה לטוס לבריטניה או לספרד על-מנת להשתתף בסמינר אקדמי, בועידת עסקים, בביקור משפחתי, או בטיפול רפואי נדיר?
מי שם את יושב-ראש ועד עובדי המשהו - לדון את בני משפחת מזרחי לאבטלה - בגלל שאבי או אם המשפחה לא יכולים להוציא מסמך מסויים ממשרד הפנים על-מנת להתקבל לעבודה מסויימת?

האחיזה הביריונית של קומץ עסקנים בגרונות של כולנו - ללא דין וללא סמכות וללא עוררין - היא שערוריה הזועקת לשמים. מדינת ישראל איננה חנות מכולת - וגם אם היתה כזאת - עדיין היתה צריכה להיות שייכת לאבא שלהם על-מנת שיהיו רשאים לעשות בה כחפצם.

אי לכך ובהתאם לזאת - על-מנת למנוע השתוללות מעין זו בעתיד - יש לקבוע בחוק - שכל שביתה תוכל לצאת אל הפועל אך ורק באישור 75% מעובדי המפעל/מקום העבודה - בהצבעה חשאית.




אלא שבכך לא תם הסיפור.

במצב האבסורדי שקיים בארצנו - כל שובת יודע בסתר ליבו שבסופו של דבר הוא יקבל תשלום על השביתה. אולי לא מלא - אולי לא מיידי - אבל יקבל תשלום.

כך מגיעים אנו למימושו של חוסר הצדק המגולם בתבנית: ''השבתת וגם הרווחת''?

אם יידעו העובדים - שהם שובתים על אחריותם המלאה ועל חשבונם בלבד - הם יחשבו פעמיים, שלוש וארבע לפני שיטילו פתק ''שביתה'' בקלפי.

רעיון זה, שהעלה לאחרונה שר האוצר - נהוג לייחסו למרגרט ת'אצ'ר - ולסווגו כ''קפיטליזם קיצוני''. אך מעבר לעובדה שה''קפיטליזם הקיצוני'' עשה בעיקר טוב היכן שרק נגע, חשוב לציין, שתימוכין לעמדה לעיל ניתן למצוא אפילו בכתביו של סוציאליסט מובהק ומוצהר, כפרופ' אבנר דה-שליט:

''אשר לחברה שהקפיטליזם יוצר, הסוציאליזם מציע במקומה הפצת הדמוקרטיה. על פניו הדבר נשמע תמוה, שהרי רבים מאיתנו דווקא מקשרים את הקפיטליזם עם הגדולה שבדמוקרטיות, ארה''ב. אולם הדמוקרטיה צריכה להיות לא רק בפוליטיקה הלאומית, קרי, בממשלה ובפרלמנט, אלא גם במפעלים, בבתי ספר, ובאוניברסיטאות. למשל, הרעיון שהסטודנטים ייטלו חלק בניהול האוניברסיטאות בדרך זו או אחרת, או בקביעת תכנית הלימודים, הוא רעיון שמקורו בתפיסת עולם סוציאליסטית. זוהי הצגה של הדמוקרטיה כדמוקרטיה השתתפותית: לא דמוקרטיה פסיבית או דמוקרטיה המצטמצמת להצבעות שונות, אלא דמוקרטיה שבה כל אדם ואדם משתתף בקביעת הגורל שלו ושל הציבור בכלל באמצעות השיח הפוליטי והשתתפות בפורומים שונים של קבלת החלטות: במפעל, במקום העבודה, במקום הלימודים, בשכונה וגם במדינה כולה.''

(''סוציאליזם'', עמ' 104).

ומה לך יותר מובהק מ''קבלת החלטות במפעל ובמקום העבודה'' מאשר ההחלטה האם כן או לא להפעיל את המפעל והאם כן או לא לעבוד במקום העבודה?




זאב ז'בוטינסקי, למשל, תמך בבוררות חובה - והתנגד בחריפות לשביתות, שפגעו לדעתו קשות ביישוב היהודי המתפתח. יש בתפיסה זו גם צדק וגם היגיון, אך אני לא רואה עצמי נצרך להיאחז בה.

אדרבא!

ישבתו עובדי אל-על ככל שיחפצו; לאחר שבוע שבו יראו בעיניים כלות כיצד ארקיע ושלל החברות הזרות מרוויחות ומשגשגות - יחזרו לעבוד במשנה-מרץ;

ישבתו עובדי נמל אשדוד ונמל חיפה ככל שיחפצו; לאחר שבוע שבו יראו בעיניים כלות את היוצאים והנכנסים בנמל אחר - נניח נמל-יפו משופץ ומחודש - יחזרו לעבוד במשנה-מרץ;

ישבתו עובדי בזק ככל שיחפצו; לאחר שבוע שבו יחזו בפרצופים נכלמים כיצד חברות הכבלים, מקורות, וחברת החשמל מפתחות תשתיות תקשורת חלופיות - יזחלו על גחון אל מקומות עבודתם.

אינני בא לטעון שלא קיימים בעולם מעסיקים רשעים ו/או נצלנים; אינני אומר שאין שום היגיון ושום הצדקה - לעולם ועד - לשביתה.


אך זכות השביתה - ככל שתהיה מקודשת בדמוקרטיה - כמוה כזכות להטיח את הראש בקיר: בדיוק כשם שאדם המטיח את ראשו בקיר לוקח סיכון - ולא תובע מהמדינה לממן לו עוזר שיעמוד הכן עם כרית-ספיגה - כך גם על העובד היוצא למאבק שאותו הוא רואה כצודק - לדעת שעליו - ולא על אחרים - מוטל לשלם את המחיר בעד מאבקיו ועקרונותיו, שאחרת אין זה מאבק - ואין אלה עקרונות.




חג עצמאות שמח לכל בית ישראל!




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


אריה, בקולמוסנט כתבתי
אליצור סגל (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 22:21) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לק''י
אריה, בקולמוסנט כתבתי דברים דומים למה שכתבת. דוד סיון ענה לי שהממשלה נוקטת אלימות לא פחותה כלפי העובדים. אמרתי לו שלא עקבתי אבל זה לא מצדיק שהעובדים יפגעו בצד שלישי שאין לו שום סכסוך איתם. הוא טוען שהתנהגותה של הממשלה לא יותר טובה.
אני באמת לא עוקב - אני שואב את מרבית ידיעותי בנושאים כלכליים ממאמריו של דוד סיון בפורום וזה מספיק לי. אולי באמת הממשלה נוהגת אלימות בלתי מוצדקת כלפי העובדים?
אליצור
_new_ הוספת תגובה



על איזו אלימות אתה מדבר?
אריה פרלמן (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 22:46)
בתשובה לאליצור סגל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כאשר עמדה להצבעה בכנסת שאלת הארכת תוקף המונופול של חברת החשמל - הגיע יורם אוברקוביץ' אל הכנסת בשביל לפקח מקרוב על אופן הצבעתם של ח''כי מפלגת העבודה, תוך הבנה אילמת שאם לא יצביעו באופן ה''נכון'' - הם יקבלו את עונשם ביום הפריימריז.

זאת אלימות, אם תרצה. והיא באה לא מצד הממשלה.
_new_ הוספת תגובה



הממשלה נוהגת באלימות כשהיא מקצצת ופוגעת רק בחלשים
אניקה (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 23:14)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בעוד העשירים מרוויחים מהתוכנית הכלכלית החדשה, ומצד שני מאיימת לבטל את זכות השביתה. סליחה, לא הממשלה איימה, רק ביבי.
_new_ הוספת תגובה



הממשלה נוהגת באלימות כשהיא מבטלת את זכות הגשם
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 7:43)
בתשובה לאניקה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כי זה נכון בערך כמו ''מקצצת רק לחלשים''.

חברת החשמל, בזק, הבכירים במגזר הציבורי, הם כו-לם ''רק'' חלשים.

לא ידעתי.

הממשלה (סליחה, רק ביבי) גם מנסה לפגוע בזכותם הלגיטימית של פועלי ישראל גם לא לעבוד וגם לקבל כסף; הביבי המרושע, בחתרנותו ובחלקלקותו כי רבה, מנסה להאציל לעובדים עצמם - ולא רק ל''ראשיהם'' - את הזכות לקבוע האם ישבתו או לא.

פשוט גועל נפש...
_new_ הוספת תגובה



סליחה שהתעכבתי, רק עתה שמתי לב שענית לי
אניקה (יום רביעי, 14/05/2003 שעה 23:41)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מכיוון שנקבת בשמות חברות וסקטורים ספציפיים, אנא פרט כמה יקוצץ לכל אחד, ומה יהיה אחוז הקיצוץ מהכנסתם.

כמו כן, התוכל לפרט למי עוד לא יילך הכסף, ולמי עוד כן יילך הכסף?

מכיוון שפתחת בפראפרזה אמשיך גם אני. לערוך משאל בקרב העובדים אם לשבות, יהיה כמו לערוך משאל בקרב העם אם לערוך מבצע תגמול בשטחים. תוכל בוודאי לא להסכים עמי ולומר שאין זה דומה. משום שבבחירות הכלליות העם נתן לממשלה מנדט להחליט בנושא. מסכימה, בדיוק כמו שבבחירות להסתדרות, ציבור העובדים נתן מנדט לראשי ההסתדרות להחליט על שביתה.

בקשר לקבלת שכר על ימי שביתה, לא התייחסתי כלל לנושא זה, לכן לא ברור לי למה הוא עולה בתגובתך אלי.
_new_ הוספת תגובה



אליצור, אריה טוב לראות שאנחנו גם מסכימים
דוד סיון (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 23:37)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ראשית אני לא בדיוק זוכר את הכל שאמרתי בדיון בקולמוסנט אבל אני חושב שאליצור תיאר את רוח הדברים פחות או יותר נכון. אני לא אהבתי את הדרך שביבי ניהל את העניין מול ההסתדרות. מי שבאמת רוצה לדעת ביתר פירוט מה בדיוק אמרתי שם יכול לגלוש בקולמוסנט.

אני בטח לא אוהב את מעשי אוברקוביץ ואם אכן הגיע לכנסת לפקח (לדעתי לא רק ח''כים מהעבודה היו תחת פיקוח) זה עוד פחות נסבל.

אני גם מתכנן מאמר יותר מסודר שיעלה בקרוב (אולי אולי מחר) עם מבט יותר מרוכז לנושא ועדי העובדים. אבל אני בהחלט מסכים עם עיקר דבריו של אריה שצריך להכניס דמוקרטיה, החלטות ברוב של העובדים לפני שביתה (גם אני מאד לא אוהב את הרעיון שהשביתות מתחילות דרך הודעה בתקשורת ללא דיון בין המיועדים לשבות).
_new_ הוספת תגובה



נקודה לבירור
איציק - רון (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 23:20) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ראה, אריה: בסקטורים מסויימים ''מקובל'' שהעובדים נותנים יותר ממה שנדרש על פי הסכמי העבודה שלהם. זה יכול לקרות בתחום החינוך, בו מורות מוציאות מכספן הפרטי כדי לקנות אמצעי עזר להוראה, וזה יכול לקרות במפעל בו יש ''נורמה'' ועובדים משתדלים לעבור אותה ככל יכולתם.
במקרה כזה, שביתת האטה היא לעבוד ''על פי הספר''. רוצים תפוקה גבוהה יותר? תשלמו...
האם זה עדיין בגדר עיצומים לגיטימיים לשיטתך?
_new_ הוספת תגובה



שביתה זה צעד לגיטימי אם המשתתף לוקח אחריות
דוד סיון (יום רביעי, 07/05/2003 שעה 23:44)
בתשובה לאיציק - רון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אחריות פרושה שהעובד משתתף בתהליך קבלת ההחלטה על שביתה. העובד גם משתתף בעלות השביתה (קרן שביתה שתממן לו הוצאת במקום משכורת בזמן השביתה). במקרה כזה תהליך קבלת ההחלטה לפתוח בשביתה יהיה, כנראה, ארוך יותר אבל אז ידע כל משתתף על מה השביתה.

אז גם הנושא של יחסי ציבור יפול בחשיבותו.
_new_ הוספת תגובה



ואז כל עובד יהיה חשוף ללחץ ביריוני של המעסיק
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 9:03)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

באמת הגיון ברזל...
_new_ הוספת תגובה



האם אתה יכול להסביר את ההיגיון של תגובתך?
דוד סיון (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 13:42)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איך בזה שכל עובד ישתתף בהחלטה (אפילו בהצבעה חשאית) הוא יהיה חשוף ללחצים מצד המעסיק?

המצב כרגע הוא שהעובד חשוף ללחצים של ראשי הועד וראשי ועדים אחרים בכלל. לא?
_new_ הוספת תגובה



העובד בוחר את הועד ומפקיד בידיו את הזכות
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 16:51)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

והחובה לטפל בעניין יחסי העבודה והשכר.

העובדים מגנים על הועד בפני פגיעה (כגון פיטורים) ועל כן הועד חופשי לפעול ללא לחץ.

אם יהיו תהליכי הצבעה, תהיינה פרוצדורות סבוכות ולעולם לא יוכלו לנקוט בצעדים דרסטיים המתבקשים מהמצב.

בנוסף לכך יופעלו לחצים על העובדים הבודדים, שהם החוליות החלשות.
_new_ הוספת תגובה



די לפרוצדורות הסבוכות!
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 23:42)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשביל מה לתת להמונים העמלים מילה בנוגע לקביעת גורלם?

תחי הדיקטטורה של הפרולטריון, רצוי עם שפם!
_new_ הוספת תגובה



הכל לגיטימי, יא-חביבי
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 7:46)
בתשובה לאיציק - רון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

רק שזה פועל לשני הצדדים.

רוצה ''לעבוד על פי הספר''?

אין בעיה.

אז ''תפוטר על פי המכתב''.

המעביד רוצה שתשקיע מעל ומעבר?

שישלם שעות נוספות.

לא רוצה לשלם?

מעביד אחר יסכים לשלם יותר.

זוהי תמצית ההגנה (האמיתית) על העובד בשוק חופשי, ב''תחרות משוכללת'', כפי שאומר המונח היבש.
_new_ הוספת תגובה



מר פרלמן החביב, מטרת השביתה היא לגרום נזק
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 9:02) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לפגוע, להכאיב ולהפעיל לחץ ולגרום לצד החזק (הממשלה או המעביד) להבין שגם לצד השני יש כח.
שביתות דה לוקס היו רק בימי סטאלין שאתה כל כך מתגעגע אליהם.
שביתות שברו רק בימי ביריוני הפועל, האם הם חסרים לך?

הממשלה רוצה לקחת בכוח?
העובדים יחזירו לה בכוח.
זה הכל.
_new_ הוספת תגובה



חברת חשמל, בזק, תע''א נמלים עם עבדים מזי רעב....
אביאסף סגל (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 9:23)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עובדי המדינה שמנסים להכאיב למדינה אך בסך הכל מצליחים להכאיב ולהרע את מצבם של נתיניהם העמלים
קשי היום שבמפעלים היצרניים, מפעלי התעשיה שנחסם דרכם ליצא, והם מפוטרים בהמוניהם.

שכבה שלטת ומנצלת של קבוצת לחץ שמתנהגת בדיוק כמו
שמצפים מעובדים מזי רעב?
עם עבדים?
יותר נכון, הם רואים בנו את עבדיהם ובעצמם אדונים.

הגיע הזמן שהעבדים , משלמי המיסים, ישבתו נגד
האדונים מחברת החשמל ומבזק, מרשות הנמלים ומלשכות השומה, פקידי משרד הפנים, וברוני אל על, מהבזק
ומאצולת מקורות...

רבותי, השובתים אינם מנוצלים הם הם המנצלים...
ולמדינה רבותי לא כואב, לנו כולנו כואב....
_new_ הוספת תגובה



דמגוגיה בפרוטה ואולי גם בפחות
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 16:26)
בתשובה לאביאסף סגל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

השבתת המשק בידי החזקים היא הנשק הטוב ביותר להגן על החלשים.
מי רצית שישבות? פועלי טכסטיל? עובדים זרים? פנסיונרים?

דווקא על החזקים לשבות ולהכאיב למעסיקים על מנת למנוע את הפגיעה בחלשים, בקצבאות, בפנסיות, בתנאי השכר ובכל שאר הנושאים אליהם לוטש ביבי את עיניו.
_new_ הוספת תגובה



גם כן הביבי הזה
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 22:25)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לוטש עיניו להצלת קרנות הפנסיה, שאותן רוששו מופקרי ההסתדרות החזקים (בשביל להגן על החלשים, כמובן).
_new_ הוספת תגובה



אני מתפלא איך אתה מסכים לקנות את השקרים הללו
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 23:24)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



ממתי הפנטזיות שלך הן אמת וכל השאר שקרים?
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 23:40)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



מה שמספרים פקידי האוצר המדושנים
מי שזוכר (יום שישי, 09/05/2003 שעה 8:38)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

על מצבן של קופות הפנסיה הוא שקר.
_new_ הוספת תגובה



ומה שמספרים עסקני ההסתדרות השמנים הוא אמת...
אריה פרלמן (יום שישי, 09/05/2003 שעה 21:52)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



כמי שנמנה בשעתו עם עובדי מפעל שבו הועד הוא
טרה 401 (יום ראשון, 11/05/2003 שעה 19:07)
בתשובה לאביאסף סגל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אחד מעשרת הועדים הגדולים..עד שהעובדים במפעלים האלה כולל מקורות וחברת חשמל והמפעל שבו עבדתי-
לא 'יזכו' לעבוד בשכר מינימום האוצר לא ישקוט.
ומהיכן הפערים במשק- בדיוק מזה שמדכאים את זה שאין לו כוח- אין לו ועד חזק- ואינו מהין או יכול לשבות. פעם שבתנו 51 יום..ורק לאחר מכן שקטה הארץ- 20 שנה. זו היתה השביתה האחרונה..כי המעביד ואז היתה זו הממשלה קרי האוצר- למד את הלקח.
_new_ הוספת תגובה



מי שזוכר, נראה לי שקצת התבלבלת
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 14:04)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אולי אתה מתגעגע לימי סטאלין וביריוני הפועל - לא אני.

מטרת השביתה היא להזיק ולהכאיב, אין ספק. אבל אין לקומץ הפרוטקציונרים שום זכות להזיק ולהכאיב, אלא רק לעובדים עצמם, וגם אז אך ורק אם הם מוכנים לשאת בתוצאות.

להזיק ולהכאיב אפשר גם באמצעות שורה של הצתות, או פיצוץ גשרים - אבל לאף אחד אין ''זכות'' לעשות זאת, גם לא בשביל להפריע ל''צד החזק'', אלא אם כן מדובר במרד.

מי בכלל דיבר על שבירת שביתות?

אם המינימרקט של מוישה ''שובת'', והמינימרט על חנה'לה ממול עובד - אז מישהו ''שובר'' משהו? זכותו של מושיה לסגור את המינימרקט שלו ולשבות עד שתצא נשמתו. אף אחד לא ''ישבור'' לו את השביתה, תנוח דעתו. אף אחד לא ייכנס בכוח אל בין מדפי המינימרקט שלו לסדר סחורה, ואף חייל לא יפרוץ לו א הקופה בשביל לנהל חשבונות.

שישבות...

כך גם עם עובדי חברת החשמל והנמלים וגו' וגו': ''שבירת שביתה בנמל אשדוד היא הפעלת נמל אשדוד עצמו בכוח.
הפעלת נמל יפו איננה ''שבירת שביתה'' - אלא תחרות.

ואידך זיל גמור.
_new_ הוספת תגובה



מיהם קומץ הפרוטקציונרים הללו?
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 16:48)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אם לא יהיה כאב לממשלה מהשבתת הנמל, לא ישביתו את הנמל, זה הכל.
ישביתו את מה שכואב ואת מה שיכריח את ביריוני האוצר המדושנים להאזין לציבור.
אין טעם להשבית משהו שלא מכאיב.
_new_ הוספת תגובה



זהו בדיוק העניין
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 22:29)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אם יהיו לפחות ארבעה נמלים בישראל (חיפה, תל-אביב, יפו, אשדוד), וכל אחד מהם ינוהל על-ידי חברה אחרת, ועובדי הנמל יועסקו על-ידי חברות פרטיות, לא תהיינה שביתות.

אם כל עובדי התברואה יועסקו על-ידי קבלנים פרטיים, לא יהיה בידי אף אחד שוט להסרחת המשק.

רוצים זכויות? שיתאגדו וייאבקו בדרכים של בני אדם.

מר פרץ, מלך ישראל, זכה בשלושה מושבים בכנסת. אם הוא כל כך רוצה לדאוג לרווחת העובדים, שיתאמץ ויזכה בשמונים מושבים.

אם הוא כל כך דואג לרווחת העובדים, שיסחף אחריו מיליונים להפגין מול רחבת הכנסת, ולא כמה אלפי עובדים שמובלים לשם תחת איום מוסווה יותר או פחות שמא חלילה יפוטרו.
_new_ הוספת תגובה



אני לא מאמין שאתה באמת רוצה שהוא יביא
מי שזוכר (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 23:23)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מיליונים
_new_ הוספת תגובה



בוודאי שאני לא רוצה שהוא יביא מיליונים
אריה פרלמן (יום חמישי, 08/05/2003 שעה 23:40)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אבל זו לפחות זכותו הדמוקרטית. בתנאי, כמובן, שהמיליונים הללו יגיעו להפגנה מרצונם החופשי.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי