פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
תרומתו של בנימין נתניהו
עגל הזהב / דוד סיון (יום שלישי, 07/10/2003 שעה 15:00)


תרומתו של בנימין נתניהו


ד''ר דוד סיון



''איפה טעינו? במשך שנים דיכאנו את העבודה, ההשקעה ויוזמה במחנק של קצבאות, בירוקרטיה, מסים ומונופולים. אירלנד השכילה לתקן את דרכיה והנהיגה כלכלה חופשית. האם בכוחנו לחולל מהפך דומה בכלכלת ישראל? אני מאמין שהתשובה חיובית ..... אני יודע בודאות שבלמנו את התכווצות המשק, וזהו שלב הכרחי במעבר לצמיחה'' (בנימין נתניהו, לכו לעבוד, עסקים, מעריב, 5.10.2003, עמוד 4).



לאחר הבחירות, בסוף פברואר השנה, כתבתי כאן כי ''... שר האוצר המיועד מר בנימין נתניהו הוא, כנראה, המועמד הטוב ביותר מבין הסיעות שמרכיבות את הממשלה בשלב זה'' (תכנית חירום כלכלית). טענתי זאת, מאחר והיה ברור שהוא יתמוך בקידום מהלכים שיחדשו את צימצום ההוצאה הציבורית, את ההקטנה של החוב הציבורי ואת תהליך ההפרטה - כולם חיוניים לחידוש הצמיחה. היום, שמונה חודשים אחרי, יש כבר לא מעט הוכחות שזוהי גם כוונתו לטווח ארוך יותר.

בראיון שנתן נתניהו למשה פרל הוא בעצם מבטיח, ''עוד שנה תהיה לנו פשוט רמת חיים גבוהה יותר'' (נפרק אותם אחד אחד, מוסף שבת, מעריב, 3.10.2003, עמוד 12). נתניהו כבר מנגן על האור ברמזור שהתחלף לירוק - שהצמיחה המיוחלת כבר בעיצומה. אבל לצערנו התנועה עוד לא ממש זורמת ויש עוד הרבה לעשות. גם אם תתממש תחזית הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והמשק יצמח, בכ-‏1% בחישוב שנתי, כבר השנה זה לא יספיק לעליה ברמת החיים - במונחי התוצר המקומי הגולמי, התמ''ג, לנפש.

עדין אין נתניהו יכול לנוח על זרי הדפנה כי עוד רבה המלאכה. הוא אכן הציג יעדים שאם יושגו המשק יצמח לאורך זמן:
  1. תצמצם את המעורבות הממשלתית במשק, על ידי הפרטה.
  2. תפתח את המשק לתחרות על ידי פרוק מונופולים ושיחרור מגבלות בירוקרטיות.
  3. צימצום המגזר הציבורי והקטנת החוב הציבורי.
  4. עידוד השקעות.
כל זה כתוב בתכנית הכלכלית לשנת 2004. אבל כאשר קוראים בין דפי החוברת, כפי שכבר כתבתי (מדיניות כלכלית – האמנם?), יש הצהרות לטובת יעדים אלה אבל מעט מהלכים. אם גם לוקחים בחשבון איך התנהל/מתנהל תהליך קבלת ההחלטות בנושא התקציב/מדיניות כלכלית, סביר להניח שעד סוף השנה יישאר יותר מעט מכל זה בפועל.

הבעיה שלנו נובעת מכך שהנושא הכלכלי הוא לא ממש חשוב בעיני הבוחרים. התוצאה היא שהממשלות שלנו לא מייחסות לנושא מספיק חשיבות בכדי לשבת ולהכין תכנית אסטרטגית בנושא הכלכלי. מסתבר שאני לא יחידי שאומר זאת והעמדה הזאת מוצגת על ידי אנשים בעלי שם. פרופסור אבישי ברוורמן כתב על כך: ''אין אנו בונים תוכנית לטווח ארוך. איש אינו מסתכל קדימה לטווח של 20 או 30 שנה...... חובה עלינו לבנות סדרי עדיפויות שתואמים את צרכינו לטווח הארוך, .....'' (בין גדרה לחדרה, עסקים, מעריב, 5.10.2003, עמוד 7).

פרופסור לסטר ת'ורו, כלכלן בעל שם עולמי, אמר לפני כשבוע: ''במדינה אחרת הממשלה היתה עפה. אתם מצויים במדרון שעלול להפוך לתלול יותר ויותר. הבעיה שלכם אינה המצב הביטחוני וגם לא המשבר בהיי-טק, אלא שאין אסטרטגיה כלכלית מוגדרת שאתם דבקים בה'' (אמיר אייזנברג, מאמינים בנו, עסקים, מעריב, 5.10.2003, עמוד 4).



בניגוד לשר האוצר הקודם, בנימין נתניהו כבר החליף את הדיסקט ו/או את האור ברמזור לירוק אבל שאר הנבחרים עדין מהססים במקרה הטוב. יותר סביר שהם עוד מריצים את הדיסקט הישן (משה פרל). הרי המצב הכלכלי לא ממש מסכן אל מעמדם. לכן אין אנו רואים סיכוי טוב לשינוי מהותי של המצב הכלכלי - בודאי לא כל כך מהר כפי שמבטיח בנימין נתניהו. יחד עם זאת הוא סימן את הדרך ''הנכונה'' ואם יתמיד יש סיכוי טוב שפעולותיו יצליחו להביא לשיפור מהותי במצב הכלכלי.






חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


מה בעצם אתה רוצה להגיד הפעם?
אלעד (יום שלישי, 07/10/2003 שעה 17:46) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

חוץ מלהפנות למאמריך הקודמים בנושא?
_new_ הוספת תגובה



שביבי בדרך ''הנכונה''
דוד סיון (יום שלישי, 07/10/2003 שעה 18:36)
בתשובה לאלעד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשמונת החודשים הוא הוכיח שהוא מוביל למדיניות כלכלית ''נכונה.'' זאת תרומה משמעותית, פתיחת דלת, בהשוואה לקודמיו בתפקיד. אבל בלי האחרים (השרים וחברי הכנסת) חידוש הצמיחה עוד רחוק.

התוספת העיקרית היא ש''גייסתי'' שני כלכלנים בעלי שם כתמיכה לעמדתי משכבר.
_new_ הוספת תגובה



שביבי בדרך ''הנכונה'' ממש לא
עזריאלי עוז (יום חמישי, 09/10/2003 שעה 14:32)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במאמרו של גדעון עשת מיום 7/10/2003 במגזין ממון של ידיעות אחרונות הוא כותב:
''..מר נתניהו אם יש לך בעיה עם המחירים הגבוהים מדי של חלב,מים חשמל, דואר ובנזין, אני מציע לך להסתכל בראי . מי שתראה שם הוא האחראי למצב הזה. תפנה אליו, אולי הוא יוריד.

כלומר אם אנו משלמים יותר מדי, זה רק בגלל שנתניהו מכריח אותנו.הוא עושה את זה.

לדוגמא החשמל (אני בעל עניין ע.ע) האם מחיר החשמל גבוה?נתונים השוואתיים לדצמבר 2001: נורווגיה 38 סנט לקילוואט. ארצות הברית 6.4 סנט.ביון 9.6 סנט. באוסטרליה 7.7 סנט. באוסטריה 12.3. בגרמניה 13.5 . בפורטוגל 11.1 בהולנד 14.9. בדנמרק 19.1. בבריטניה 9.6 סנט.בישראל 9 סנט. ההשוואה הבינלאומית חשובה בגלל שתי סיבות: מרכיב השכר במחיר הלחשמל הוא אפסי, ולכן שכרם הלכאורה חריג של עובדי חברת החשמל לא מזיז את ישראל ממקום בינוני- מינוס. זאת בעיקר אם משווים למדינות שבהן מייצרים חשמל ממפלי מים.(תחנות הידרו אלקטריות ע.ע )

מסקנה: מחיר החשמל בישראל אינו גבוה.הוא ממש בינוני.אבל העובדות הרי לעולם אינן מטרידות פוליטיקאי משופשף כמו נתניהו. מה גם שייתכן שהמחיר אמנם לא גבוה אבל הוא''יותר מדי'' .גם לזה יש תשובה. לא כל כך נעים לספר את זה לשר האוצר, אבל את מחיר החשמל לאאאאאא קובעת חברת החשמל. קובעת את זה רשות ציבורית בלתי תלויה, שכל אחד מחבריה מונה בידי שר האוצר. אם לשר האוצר יש בעיה עם המחיר, הנה דרך הפעולה המוצעת: או שתחליף את חברי הרשות,או שתציע חוק שיפחית את מחיר החשמל לרמה שאתה חושב שהיא נכונה, בדיוק כפי שאתה יוזם חוק לקיצוץ קיצבת הילדים לרמה שאתה חושב אותה לנכונה.

ואם אתה לא עושה את זה- תהיה נחמד ושב בשקט .

כך הדבר הוא לגבי חלב דלק ודואר ביבי ממש לא שוחה בנתונים
וועדות שלו קובעות את המחירים (דלק ועדה בראשות מנכ''ל האוצר- עלי של כ- 6 אג לאחרונה) נכנע ביבי ''למקופחים'' בעלי העניין מי?- בעלי תחנות הדלק והחברות. יותר מזה ביוני השנה הוגשה עתירה לבג''ץ כנגד תרגילי האוצר. ביבי רק תגיד שאתה מסכים לעתירה והופ מחירי הדלק המופקע יוזלו. האם ביבי נתניהו עשה זו קדחת.
או לדמוקרטיה שאלו מוליכיה אוי לאוצר שזהו מושלו.
אוי לדרך שהגדרתה נכונה?!!!
_new_ הוספת תגובה



נתניהו בדרך ''הנכונה''
דוד סיון (יום חמישי, 09/10/2003 שעה 15:19)
בתשובה לעזריאלי עוז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הדרך שבנימין נתניהו היתווה היא דרך אל השוק החופשי - יוזמה חופשית. בסופה של הדרך הזאת גם חברת החשמל, הטלפון, המים וכל שאר המונופולים (כולל ועדי עובדים כוחניים)- או רובם יעלמו. אנחנו נקנה בשוק לפי העדפות שלנו ולא לפי החלטות פוליטיות-כוחניות שתמיד מייקרות את עלות המוצר מעל מה שבאמת עולה.

צא וחשוב מה יקרה למחיר החשמל כאשר היצור והאספקה יעשו בתחרות, אם כבר עכשיו המחיר הזה נמוך מחלק מהארצות שהצגת? אני צופה ירידה ריאלית במחיר החשמל ובאיכות השרות.

כאשר ועד העובדים פועל בשיטות לא דמוקרטיות, כמו רבים מועדי העובדים (כמו המונופולים) בארץ גם הדמוקרטיה נפגעת. לכן הצורך שלך להגן על המצב העכשווי מגלה שבעצם לא הדמוקרטיה חשובה לך אלא שחשוב לך לשמור על הכוח לכופף את ציבור הלקוחות של אותם אירגונים.

הדרך ''הנכונה'' תשפר גם את מצב הדמוקרטיה שלנו - נכון זה יפגע בכוחם של אלו שהיום מנצלים זאת לרעת הציבור. כמו שאוברקוביץ ז''ל לימד אותנו כוח מנוצל לרעה ולכן נפזר את הכוח בצורה יותר שוויונית וייטב לנו. בהמשך הדרך יהיו לנו פחות מצבים בהם כוח ולא איכות יקבעו את המחיר ללקוח.
_new_ הוספת תגובה



נתניהו בדרך ''הנכונה''
נמרוד פינסקי (יום חמישי, 09/10/2003 שעה 19:47)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לפני שתי דקות פרסמתי תגובה על המאמר שלך ''מדיניות כלכלית-האמנם?'' אני כותב אותה גם כאן (עם תוספות קטנות) היות והנושא הוא אותו נושא.

א. אתה מזהיר אותנו מפני בעלי הכוח, בעלי האינטרסים האימתניים שמושכים בחוטים. זה הכל פוליטיקה, אתה אומר.
אז זאת אומרת שכאשר יופרטו מוסדות ממשלתיים ואנשים יוכלו להקים עסק כזה משלהם הכל יהיה בסדר?
כדוגמת מה שקורה בארצות הברית-שם בעלי הממון, מנכ''לי התאגידים שולטים בממשלה.
יש להם שליטה על איכות הסביבה, איכות החיים, שכר, חינוך ועוד.
המנכלים הנוכחיים, לעומת זאת, הם עובדי מדינה ולכן לביבי עצמו חייבת להיות שליטה עליהם. הם לא יכולים לקרות עצים ולטייח את זה אח''כ כל עוד עומדים אנשים ישרים בממשל.
בארה''ב זה מה שקורה. התקשורת, הנשיא-כולם בכיס של מנכ''ל מקדונלד'ס, נייקי, סטארבאקס וחבריהם.

אני מזהיר כבר עכשיו...

ב. אם הממשלה לא תדאג לחלשים אז מי כן ידאג?!
אירגונים פרטיים שקורסים כל יום מחוסר תקציב?
איך הם יפעלו? כל מה שהם עושים זה לגייס אוכל מאלה שיש להם ולתת אותו בחבילות לאלה שאין להם.
אם המצב הזה יכול לדעתך להמשיך זה עצוב. זה נקרא לעזור לחלשים כמונח במילון הקפיטליסטי לשם השארת הפערים כפי שהם ו''ריצוי החלשים'' שחושבים לתומם שאין דרך אחרת. זה לא באמת נקרא ''לעזור לחלשים''.

ב. אם ביבי נלחם בעובדים העשירים למען העובדים העניים אז תן לי בבקשה במה כדי שאוכל לתת לו עצה.

ביבי יקר, האנשים הלא נחמדים שאתה מנסה להילחם בהם ללא הואיל הם עובדי מדינה ואתה אחראי על משכורתם.

הבעיה תפטר בכך שתוריד בדרסטיות לאלא שמרוויחים 45 אלף, ותעלה לאלה שמרוויחים שכר מינימום-לחמשת אלפים.

העובדים ה''עשירים'' יתנגדו ויאיימו בשביתה? תפטר אותם. אם עובד שלך לא מסכים עם השכר שאתה מציב לו, אין לו מקום בעבודה הזו. נראה את עובדי שכר המינימום פוצחים בשביתה עם עלייה כזו בשכרם.

בקשר למחדלים כגון ההוא שמקבל שלושים וחמש אלף בתור מנהל נמל שלא קיים-זאת פשלה של החברים שלך, מר ביבי. תטפל בזה לא על ידי הפרטה, אלא ע''י צדק.
_new_ הוספת תגובה



נתניהו בדרך ''הנכונה'' ממש לא- קלקלה שחורה
עזריאלי עוז (יום חמישי, 09/10/2003 שעה 23:07)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני בתחושה כבדה שדברי לא נקראו בשימת לב.
והרי נאמר נכתב וידוע שמי שקובע את מחיר החשמל היא ה-PUAהרשות לשירותים ציבוריים, הממונה ע''י האוצר, ולא חברת החשמל .
דרך אגב גם לפני כינונה של הרשות מחירי החשמל לאנקבעו על ידי חברת חשמל.
כנראה לא הצלחתי לבלבל גם אותך בעובדות.

שמחתי לפחות שדבר אחד ברור גם לך כפי שאתה ד''ר סיוון:''אני צופה ירידה ריאלית .......ובאיכות השרות''.

אין בליבך ולא מילה טובה אחת על חברת החשמל ועובדיה המסורים?

מעניין מי פוגע בדמוקרטיה?
מי מאיים לשבור זכות השביתה?
מי מחוקק חוקים כנגד הסכם כתוב וחתום?
הדמוקרטיה חשובה לי מאוד = האם רוב מוצק בכנסת ,רוב מתנשא ופוגעני יכול לחסל את מדינת הרווחה.
האם דימוקרטיה היא להאשים בהתנשאות את ציבור המובטלים והחלשים בכל חוליי המשק.
האם הדמקרטורה המופגנת יכולה להעניק 100 מיליון שקל כדי להעביר מפעל משגשג ומרויח לאשקלון.(קוקה קולה -שרק שובי האדמות שייפונו יכול לממן את כל תקציב סל הבריאות המקוצץ.

האם נכון להעניק לאחים עופר את בז''ן ללא תמורה.
ומי נתן לממשלה הדמוקרטית את הזכות להפריט ולמכור במחירים מצחיקים את אל-על , שבמשך שנים נתמכה בכספי משלם במיסים. אל על כתב סבר פלוצקר בידיעות שייכת לכם ולי .ןאתם יודעים גם הבנקים שהולאמו וניצלו משבר בכספים שלי ושלכם , גם אותם מוכרים לאריסון ולאחרים.

אלה הם מעללי הדמוקרטיה להם אתה מייחל, שוד וגזל אינם דמוקרטיה הינם אנרכיה.גם חברות יעילות ומסודרות יהיו לטרף עשרת המשפחות העשירות.

ועוד תזכורת לגבי ניצול הכוח: משנת 1982 למעלה מעשרים שנה , לא הורידה שום יד את השלטר ולא הייתה שום הפסקת חשמל ושום ניצול כוח לרעה הכל סיפורים, הכל דיבורים.

גם לגבי מחיר החשמל וכללי תחרות בשוק חופשי
כלל יסודי בכלכלה וראוי שיילמד באוניברסיטאות ובמכללות בנגב ובארץ כולה: כאשר קיים ביקוש דומה מאוד להיצע לא תיווצר מעולם תחרות.קריא היכולת המותקנת קרובה קירבה מסוכנת לשיא הביקוש, בתנאים אלו כל המיוצר- נמכר, לא יכולה ולא תיווצר תחרות חפשית.קריא עם כל העגבניות בשוק הכרמל עונות כמעט במדוייק על הביקוש מהיכן המוטיבציה לירידת מחיר העגבניה.
כדי שתיווצר תחרות, ומוטיבציה לייצרנים פרטיים לייצר חשמל על מחיר החשמל לעלות ב- 30 אחוז ככל הנראה.על דעת מוממחי חברת ''מקנזי'' הנחשבת בעולם לפחות כמו חברת ''דלויט-טוש''
_new_ הוספת תגובה



עמדתי בנושא ההפרטה
דוד סיון (יום חמישי, 09/10/2003 שעה 23:57)
בתשובה לעזריאלי עוז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

העמדה שלי רוכזה עבורך תחת הכותרת ''על טינה וקינאה ..... אתה מדבר - לא אני !!!'' (תגובה 34857) במסגרת דיון שלתחילתו אתה מחזיר אותנו כעת לכן אקצר את דברי (אני לא מוצא צורך לחזור על דברי שם שוב).

תודה שהפנית אותי לטעות שלי ולכן אתקן: פירוק המונופול של חברת החשמל והפרטתה יוזילו את מחיר החשמל וישפרו את איכות השירות. זה נכון גם לגבי כל המונופולים האחרים שנזכרו.

לאחר שתקרא ותפנים את עמדתי אולי נוכל לשוחח על כללים יסודיים בכלכלה. לצערי אני לא ממש אופטימי בנדון. לגבי יתר תגובתך - הסיסמאות הפוליטיות - אני מעדיף לא להתייחס כבעבר.
_new_ הוספת תגובה



עמדתך בנושא ההפרטה -רדידות
עזריאלי עוז (יום שישי, 10/10/2003 שעה 8:45)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איזו רדידות!
אכן אין טעם להשחית מילים בפורום שלך
אתור אחר רציניים יותר , ובעיקר קשובים יותר ורהוטים.
ובכל זאת שא ברכה
מועדים לשמחה
_new_ הוספת תגובה



לי אין שום מילה טובה
יוסף (שבת, 11/10/2003 שעה 13:37)
בתשובה לעזריאלי עוז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

על עובדי חברת החשמל.הם לא מסורים,לא מקצועיים ואני אפסיק כאן כדי לא להעליב.
שניים מבני משפחתי עובדים בחברת החשמל.
שניהם נכנסו ע''י פרוטקציה.
הראשון,סידר מקום עבודה לשני.
שניהם עושים עבודות חשמל פרטיות לאחר העבודה כשאת החומרים הם לוקחים מחברת החשמל.
לשאלתי,אמרו לי ואח''כ גם הראו לי כי מדובר בנורמה מקובלת בחברת החשמל,בדיוק כמו שגנבית תרופות ומכשירים מקובלת בקרב רופאים.
יצא לי פעם לראות עובדי חברת חשמל מחליפים קו מתח שקרס בחורף בשנה שעברה ב 9 בערב.
זה לקח 8 שעות,בעיקר בגלל שתית הקפה,הסרבון המדהים,הפטפטת,המריבות בינהם מי יעשה מה,השיחות בסלולרי...
גועל נפש.לא מסורים,לא מלח הארץ.
סתם ועד עובדים כוחני,שעל קשריו עם הפשע המאורגן עוד
נשמע בעתיד.
לגבי הנמלים,ברגע שאניות סחורה לא מורשות לעגון,אבל אניות הימורים כן,ברור מי שולט בנמלים מאחורי הקלעים.
נדמה לי שיש לנו גרסא ישראלית לקוזה נוסטרה,כאשר קשריה עם האיגודים המקצועיים לא שונים בהרבה מהמקובל בעולם.
_new_ הוספת תגובה



לי יש מילה טובה תמיד גם לקנאים
עזריאלי עוז (יום ראשון, 12/10/2003 שעה 1:15)
בתשובה ליוסף
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

המרירות אוכלת אותך והקנאה ? אי אנא תביאך?
אוי למשפחה שאתה נמנה אל בניה.
כנראה שאותך לא קיבלו למרות הפרוטקציה! וזה אומר דרשני-נפל!
לא אתפלא אם צבעך ירוק מקנאה.שכרם של עובדי חברת החשמל אינו מצריך עבודות פרטיות!
מה עינין שמיטה להר סיני. תתייחס לדברי לגבי מחיר החשמל שנקבע בעצם עך ידי שר האוצר, ולא ע''י בני משפחתך ,אשר שכרם אינו משפיע כהוא זה על מחיר החשמל הזול ממילא.
ולגבי מקומה של חברת החשמל בקרב החברות הנותנות שרות בארץ זו אוכלת יושביה - המקום הראשון מזה 5 שנים,למרות לקוחות מאתגרים שכמותך.
בברכת מועדים לשמחה
_new_ הוספת תגובה



הבעיה שלנו שעובדים באגרונים מונופוליים
חזי (יום שלישי, 21/10/2003 שעה 15:00)
בתשובה לעזריאלי עוז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כמו חברת החשמל, נמלי הים והתעופה, מוסדות ממשלתיים ועוד, חושבים שהציבור נתון לחסדיהם.
לא מספיק שיש להם מקום עבודה עם תנאים סוציליים, פנסיה ועוד ועוד, הם סוגרים את הברזים לציבור כל אימת שהם לא די מרוצים.

כל זה תולדה של שלטון ההסתדרות במןסדות השלטון בעשורים הראשונים של המדינה.

האם שביתה של עבדי הנמלים או עובדי שדות המעופה או עובדי הביטוח הלאומי אינה מעשה סחיטה נגד הציבור בכללו ?
האם זה לא סוג של משעה טירור ?

זה אכן מעשה טרור, וסחיטה. או אפילו סוג של שוד מזויין.

ביבי שונה משאר שרי האוצר שקדמו לו, ומוכן להלחם בטירור זה.
כמו שלא שאסור להכנע לטירור מזויין אסור להכנע לטירור השביתות.
_new_ הוספת תגובה



על השביתה בנמלים
דוד סיון (יום רביעי, 15/10/2003 שעה 12:31) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נראה לי שהמאמר של דוד חיון ''גלגל הצלה על סף טביעה, (http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did...) טוען שאפשר היה למנוע את השביתה בנמלים.
_new_ הוספת תגובה



כל שביתה אפשר לצנוע אם נכנעים לשובתים
חזי (יום שלישי, 21/10/2003 שעה 19:36)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

זה בדיוק המתכון של עידוד שביתות.

בדיוק כמו להכנע לטרוריסטים, כדי שיצוצו עוד טירוריסטים.

הגיע הזמן לחוקק חוקים נגד שביתות במשרדי ממשלה וחברות ציבוריות, וגם ברשויות מקומיות.

די עם ההפקרות, שכמה עובדי זבל ששובתים יהפכו את ערינו למזבלות מבלי יכולת לשכור קבלני זבל אחרים במקומם.
_new_ הוספת תגובה



שביתה היא אמצעי לגיטימי
דוד סיון (יום חמישי, 23/10/2003 שעה 10:19)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

השביתה היא אמצעי וכלי לגיטימי שיש לעובדים, כדי לשמור על האינטרסים וההסכמים שלהם מול הנהלת המפעל/המשרד הממשלתי. חוקים נגד שביתות בעצם מהותם משרתים את האינטרס של המעסיק ומטים את המציאות לטובתו.

מצד שני ניצול לרעה של נשק השביתה גם הוא מאד לא רצוי. לכן צריך למצוא דרכים שזה לא יקרה מבלי לבטל את זכות השביתה.

השביתה הספציפית בנמלים היתה יכולה להמנע. אם שני הצדדים חזרו לדיונים באותה נקודה בה הם הופסקו, לפני שהחלה ההתלהמות, הרי שברור שהשביתה היתה מיותרת.
_new_ הוספת תגובה



דוד סיון, לא כל שביתה אמצעי לגיטימי
חזי (יום שישי, 24/10/2003 שעה 5:03)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עובדי ציבור, כמו עובדים ברשות הנמלים אינם יכולים לנצל את המונופול שהמדינה הפקידה בידם כדי לאיים לשתק את המשק.

זו הפקרות שהתרגלנו אליה במשך עשורים של שלטון ההסתדרות במשק.

יש לאסור שביתות בחברות וגופים מונופוליים, כמו משרדי ממשלה ורשויות מקומיות.

כבר לא מדובר אצלינו על עובדים הרעבים ללחם.
מדובר אצלינו על עובדים מפונקים אשר סוחטים את הציבור.

אני חוזר ואומר, כי שביתות מסוג זה הן מעשה טרור למטרת סחיטה.

זה לא לגיטימי, תפסיק עם הדמגוגיה הזאת.
_new_ הוספת תגובה



שביתות הם כן אמצעי לגיטימי
דוד סיון (יום שישי, 24/10/2003 שעה 11:50)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בלי לדעת את כל הפרטים של שביתת הנמלים האחרונה ברור לי לגמרי שהיתה כאן תחרות כוח משני הצדדים של אותו מונופול. שניהם ניצלו את כוחם לרעה כי הרי חזרו לאותו מקום בו היו לפני השביתה. אבל לציבור (בעלי עסקים ולקוחותיהם) זה עלה. לכן השביתה היתה אולי מיותרת.

אם תבטל את זכות השביתה כל עוד קיימים מונופולים, בעלי המונופולים ינצלו לרעה את כוחם. זה בדיוק מה שקרה בשביתת הנמלים האחרונה אלא שכאן גם ועד העובדים עשה אותו דבר.

מטבעו, מונופול (ממשלתי, ציבורי או פרטי) תמיד ינצל את כוחו לרעה. על הרקע הזה ההצעה שלך, אם תתקבל, תיצור מצב בו ינצלו בעלי המונופול (אפילו שהם נבחרי ציבור) את כוחם לרעה.

אם יש סיבה טובה מאד לקיומם של איגודים מקצועיים היא בדיוק המקרה של מונופולים.
_new_ הוספת תגובה



לחוקק חוק נגד שביתות במגזר הציבורי
חזי (שבת, 25/10/2003 שעה 15:56)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני מבין שאתה מתייחס לממשלה ולרשויות המקומיות כמונופול של מעסיקים ?
זה נשמע כמו בדיחה.
מה האחוז של העובדים אילו באמת עובד, כמו שעובדים במגזר הפרטי ?

אתה יודע שלפחות חצי מעובדים אילו הם אוכלי חינם מיותרים, אשר מקבלים משכורות, תנאים סוציאליים, פנסיה ועוד זכויות ?
_new_ הוספת תגובה



מונופולים?
דוד סיון (שבת, 25/10/2003 שעה 16:37)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לא מדובר במונופול של מעסיקים כי אם במונופול ממשלתי.

הרי הממשלה (והכנסת) היא שקובעת את המקורות התקציביים שיקבלו הרשויות המקומיות וכמה מותר להן לגבות מן התושבים. גם השרותים הניתנים על ידי הממשלה ורשויות לא ניתנים על ידי מתחרים. מכאן שמדובר במונופול. סך ההוצאות של המונופול הזה הוא כ- 55% מהתוצר הנקומי הגולמי מכאן שהוא גם המונופול הגדול במשק.

מונופול מטבעו מספק שרות/מוצר המיוצר בצורה לא יעילה (יותר מידי עובדים, למשל) כי הרי הוא גם קובע את המחיר לשרות/מוצר. זוהי הסיבה שאני תומך בהפרטת השרותים הציבוריים וגם כתבתי על כך לא מעט בפורום הזה. הפרטה תביא, בסופו של דבר להתייעלות שימוש בפחות גורמי ייצור כולל עובדים....)

הממשלה היא בעצם בעלת הבית במימון הרשויות המקומיות וגם קובעת מה מותר להן לגבות. מכאן שהממשלה היא מונופול במרבית השרותים שהממשלה והרשויות המקומיות מספקים.
_new_ הוספת תגובה



דיברנו על שביתות, משום מה החלפתה נןשא
חזי (יום שני, 27/10/2003 שעה 17:47)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אין ויכוח שמונופול גורם לעוות הקצאת משאבים.

אין ויכוח שברשויות מקומיות יש עודף עובדים שאינו נחוץ.

הנושא החם כרגע, הינו השביתות במגזר הציבורי.

אני שב וטוען שיש לחוקק חוק למנוע את השביתות בשירות הציבורי החיוני.

אין לתת לגיטימציה לסחטנות של עובדים, שניתן להם מונופול.

האם תעלה על דעתך שביתה בצבא או במשטרה ?
מדוע עובד שדות תעופה יוכל לסגור את המדינה, ולא ייענש ?
_new_ הוספת תגובה



אין להיכנע לסחטנות של מונופול
דוד סיון (יום שני, 27/10/2003 שעה 20:50)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בזה שתחוקק נגד יכולת הפעולה של אחד מחלקי המונופול (במקרה שלך איסור שביתות) אתה מזמין ניצול כוח לרעה. לכן אני מתנגד לאיסור שביתות באמצעות החוק ומתנגד לעוד מספר מהלכים בהם הממשלה הפעילה באחרונה את כוחה לחקיקה ביחסי עבודה.

אני מאד מקווה שלא ינהגו לפי המלצתך - שהמעביד הגדול במשק גם יבטל את זכות עובדיו לשבות. זה הדבר האחרון שצריך להסדיר בחקיקה.
_new_ הוספת תגובה



אין להיכנע לסחטנות של שביתות
חזי (יום שלישי, 28/10/2003 שעה 10:17)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

האם לדעתך זה מוסרי שאתה מוסר אקדח לשומר במטרה שיגן עליך, אבל אותו שומר מפנה את האקדח שמסרתה לו נגדך ודורש את כל כספך ?
במה זה שונה מעובד שכיר שמקבל משכורת ושאר תנאים שעצמאי לא זכאי להם, והוא מחליט מתי שהוא רוצה שזה לא מספיק והוא רוצה יותר, אחרת משאיר אותך ללא חשמל ?

האם זו לא הפקרות ?

מדוע שלעובד עצמאי לא תהיה זכות שביתה ? ישבות נגד מי ?
מה היה קןרה לציבור השכירים, עובדי הציבור, אם כל העצמאים היו שובתים ולא משלמים מיסים ? מי היה משלם להם ?

אני חוזר ואומר, שביתות אשר פוגעות בציבור הרחב הינן מעשה סחטנות וטרור לכל דבר.

חייבים להפסיק את ההפקרות הזאת. ובהקדם.
_new_ הוספת תגובה



הפקרות שלטונית ואחרת צריך להפסיק
דוד סיון (יום שלישי, 28/10/2003 שעה 11:41)
בתשובה לחזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כאשר השלטון נוהג ''בהפקרות'' במטרה לחסל יריבים שביתה היא לא הפקרות. זוהי בזמן האחרון, כנראה, הגישה של העומד בראש משרד האוצר כאשר הוא מתייחס לאירגוני עובדים.

מעבר לכך יש לא מעט ראיות לקשר בין שלטון להון - מה שמחזק את דעתי שאסור לבטל את זכות השביתה.

ברור לי שהדיון לא מתפתח מעבר לנקודת ההתחלה - אנחנו לא מתקדמים לשום מקום ועדיף, חזי, לעבור לעסוק בנושאים אחרים. כך בכל אופן אנהג אלא אם תפתיע אותי באופן שיקדם את הדיון.
_new_ הוספת תגובה



אנחנו מדברים על שביתה במגזר הציבורי
חזי (יום שלישי, 28/10/2003 שעה 15:16)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ברור שיש הבדלי גישות ביננו.
אתה טוען לזכות גורפת לשביתה, בכל מקום.
ואני שב וטוען כי שביתה על גבו של הציבור זו הפקרות.

נכון שהרגילו אותנו בארץ כי כל שביתה היא זכות קדושה, אלא שזה עוות שלא תמצא דוגמתו אפילו במדינות קומוניסטיות.

לי נמאס מהאיומים של פרץ כי יציף אותנו בזבל אם לא ייענו לדרישותיו.

דוד, אתה שוכח כי השלטון נבחר ע''י העם כדי לשרת את העם.
אם הוא לא ישרת את העם נאמנה, לא יבחרו בו שוב.

אני יכול להבין כי אתה לא נמנה על חסידי השלטון, אבל איפה ההגינות לגבי כלל הציבור ?

למשל, מתי היתה השביתה אחרונה במשרדי הממשלה בניו-יורק ?
_new_ הוספת תגובה



טעות של נתניהו - ניגודי אינטרסים
דוד סיון (יום שישי, 24/10/2003 שעה 16:00) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''הממשלה תבקש לאשר בישיבתה מחרתיים את הצעת שר האוצר למינוי ועדה מייעצת, לפי חוק בנק ישראל.'' מה שבולט היא העובדה שבהרכב המוצע יש משקל יתר לבכירי המגזר הבנקאי - רוצים לתת לחתול לשמור על השמנת. נכון זו רק ועדה מייעצת אבל בהרכב המוצע היא בסופו של דבר תשרת את האינטרס של הבנקים - לפעמים בניגוד לאינטרס הציבורי.

לפרטים נוספים קרא את ''מתחמם המאבק בין האוצר לנגיד...'' (http://www.aonline.co.il/site/news/showReport.jhtml?...).
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי