פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
אנו רוצים חופש דיבור, אנו רוצים חופש שידור
צבי גיל (יום שישי, 18/11/2011 שעה 9:00)


אנו רוצים חופש דיבור, אנו רוצים חופש שידור

קואליציה של הון ושלטון קשרו לבלימת חופש הדיבור והשידור בישראל

צבי גיל



המאבק על מחירי הקוטג' או על דיור ועל צדק חברתי מותנה בתהודה שיש לו בזירה הציבורית וזאת מותנית בהפצה המונית של המסר החברתי. היה והאמצעי להולכת המסר משובש או מטורפד על ידי גורם כלשהו, ובייחוד הממסד, המסר והתודעה בעקבותיו לא תגיע לכלל הציבור. משום כך המחאה שהתחילה למען צדק חברתי חייבת בדחיפות להפנות את מלוא מרצה ועוצמתה נגד כול ניסיון של השלטון לפגוע בחופש הדיבור ובחופש השידור. בלעדיהם המחאה תגווע,ואסור שזה יקרה גם אם המארגנים ייאלצו לעלות על בריקאדות.

• • •

מדינת ישראל לא תהיה דמוקרטיה, לא להלכה ולא למעשה, אם אחד היסודות המכוננים שלה-חופש הדיבור ייפגע במישירן או בעקיפין. זכותו של השלטון להשמיע את דברו אינה מוטלת בספק אבל חובתו לאפשר לכול חלקי הציבור להשמיע את דעתם, ואם הוא מפר חובה זאת הוא מועל בתפקידו כממשל דמוקרטי והוא לא ראוי לשלוט בחברה פתוחה.

המגזין ד'מרקר מדווח (13.11.11) על ממצאים של מרכז המחקר בכנסת כי הריכוזיות בתקשורת עלולה לפגוע בחופש הביטוי בישראל. ''עיוות בסיקור החדשות, צנזורה פנימית ושוק פרסום מוחלש-אלה הסכנות שמפניהן מתריע מחקר מקיף של הכנסת שבחן את הכוח המרוכז בידי בעלי הון שמחזיקים בכליי התקשורת המרכזים בישראל''.

אני חייב לציין כי למקרא דברים אלה עלה בי חיוך לעגני. הרי ממי נשקפת הסכנה לחופש הדיבור והשידור אם לא למשל מוועדת הכלכלה של הכנסת אשר מנסה לסגור את ערוץ 10 מכיוון שהוא אינו מיישר שורה עם ממסד. הרי הכנסת וועדותיה הם חותמת גומי של הממשלה. מכאן מה לו למרכז הזה להלין אם הסכנה מצויה בחממת בית הנבחרים שלנו, אותה כנסת שמטעמה פועל מרכז החקר..

ואם מדובר בערוץ הראשון, הרי מעבר לעניין של שליטה עליו בפועל על ידי הממשלה- הכנסת, אם זאת וועדת הכספים, הכלכלה או החינוך- גם היא שולטת בפועל על הערוץ הציבורי בהנחיית הממשלה או גחמה תוצרת בית. זכורים מקרים כי וועדת הכספים עכבה את תקציב רשות השידור מכיוון שהיא התחשבנה איתה לא כספית אלא פוליטית. וכי מי הוריד את גובה האגרה של הרשות עד כדי חניקתה אם לא שר האוצר הטוב בשעתו ביבי נתניהו. עכשיו כאשר הוא ראש הממשלה ניתן לעשות ''רפורמה''.


השליטה הישירה והעקיפה של הממסד על התקשורת האלקטרונית

הפסקתי לעקוב כמה וועדות הוקמו בשרות ה''רפורמה'' בשידור הציבורי. אני כמעט בטוח שמספרם הגיע לעשר אם לא למעלה מזה. העובדה שהרפורמות לא בוצעו לא נובעת בשל ליקויים בתוכנם או מכשולים בתחום יחסי העבדה. הסיבה היא אחת ויחידה. ממשלת ישראל לאחר שויתרה על שליטה ישירה על השידור הציבורי בחוקקה בשנת 1965 את חוק רשות השידור, לא מוכנה לוותר על שליטה עקיפה על הרשות אשר להלכה היא רשות אוטונומית אך למעשה תלויה בעשרות כבלים ובטבור ארוך לממסד. רק פעם אחת הרשות על מוסדותיה הציבוריים אמרה לא!!! גדול לממשלה בראשות ראש ממשלה סמכותי כמו גולדה מאיר. זה היה בשנת 1969 כאשר הטלוויזיה בשידוריה החלקיים עוד לא הייתה בת שלוש. המליאה והוועד המנהל של הרשות ,מורכבים ברובם ממפלגות הקואליציה של גולדה, אישרו שידורים בטלוויזיה שבעה ימים בשבוע חרף הלחצים אדירים שנמשכו עד הרגע האחרון. אגב, וגם זה ראוי לציון. את החלטה הראשונית על שידורים במשך כול ימות השבוע קבלה הממשלה עצמה. אלא שהיא חזרה בה מטעמים קואליציוניים במהלך משא ומתן עם המפד''ל. אני חוזר ומזכיר מדי פעם עובדה זאת מכיוון שכאן מדובר היה לא רק בתקדים של שידורי טלוויזיה בשבת אלא באירוע מכונן הגדול ביותר והוא הקביעה של מוסדות הרשות שהיא אוטונומית לקבל החלטותיה. קביעה זאת קבלה תוקף בפסיקת בית המפשט העליון.

לצערי האירוע עצמו חרף היותו כאמור, קונסטיטוציוני, לא שימש תקדים ומאז ברוב המקרים, תלוי גם בממשלה, הוא לא חזר על עצמו.
מי שהפר חזור והפר את האיזון העדין של השידור הציבורי היו רוב הממשלות ובעיקר ממשלות הימין למעט הממשלה הראשונה מטעמו בראשות מנחם בגין. אצל מנחם בגין שום פוליטיקה לא עמדה מעל לחוק. אצל ממסדים אחרים הם עצמם היו הראשונים לדרוס את החוקים שהם חוקקו. אולם הכנסת לא זקוקה לחוקים כדי להפגין שרירים כלפי גופים שזקוקים לה. הדוגמה האחרונה היא ועדת הכלכלה בראשותו של ח''כ כרמל שאמה אשר בישיבת לפני שבועיים סירב היו''ר להתגמש ולאפשר לערוץ 10 הארכת פירעון החוב. בינתיים לנוכח עמידה נמרצת של כמה מאנשי האופוזיציה היא אמורה לשוב ולדון בנושא בעוד שבוע. לכאורה ערוץ מסחרי חייב לשאת את עצמו כלכלית מפרסומת ובייחוד כאשר הוא סובל מגרעון כרוני ולאחר שהבעלים מסרבים להשקיע עוד כספים שירדו לטמיון. לכאורה. מכיוון שבהרבה מקרים ובייחוד כאשר מדובר באינטרסים מפלגתיים או ביחס של השלטון לשותפיו בקואליציה עם חרדים ואחרים, הוועדות הן מאוד רחבות לב וכיס. במקרה זה כמו במקרים אחרים שיש להם תקדים, כפי שציינתי, החשבון הוא פוליטי. אילו הערוץ 10 היה מוכן רק להקריב את רביב דרוקר, ולהתנהג יפה בעתיד, יש כול הסיכויים שמבוקשו היה ניתן לו. מי שקבע כאן תקדים רע היה הערוץ עצמו אשר התנצל בבושת פנים על ''פגיעה'' בבעלים של ישראל היום, צעד שפעל כבומרנג. התקשורת אינה נקייה מרבב, ויותר מזה גם מלכלוך ופגמים אחרים, אבל היא חייבת להגן בנחישות על תפקידה החיוני להיות כלב השמירה של מדינה חופשית. ערוץ 10 הרימה מהר מדי את הידיים או את התחתונית. גם כאן בא לביטוי הקשר הגלוי או הלטנטי בין הון לשלטון. אחד משלים את השני.


מרכיבים באנטומיה של השידור הציבור

בשבוע האחרון ישבה הוועדה לביקורת המדינה לדיון בהליך הפיטורים ברשות השידור. בישיבה זאת אמר יו''ר הועדה ח''כ רוני בר און (מסיעת קדימה'') כי ''פיטורים ללא סיבה ממשית וכן אי חשיפתם בפני איגוד העיתונאים - הם סימן עמוק למעורבות פוליטית בכלי התקשורת''. כמי שבקיא מאוד בפקעת הזאת ששמה השידור הציבורי אני יכול לומר בוודאות שלא הפיטורים הם סימן להתערבות. רשות השידור, ובייחוד הטלוויזיה מאז הקמתה (צוות ההקמה) סבלה מניפוח כוח אדם, בדיוק כמו מוסדות אחרים כמו למשל משרד הביטחון. ואם נדרש ייעול, מדובר בפיטורי אנשים. אבל דווקא בנקודה זאת צודק ח''כ בראון. צריך לתת צידוק לפיטורי כול אדם. זאת לא רק מפני שעומדים לשלוח אדם אל הכפור הבלתי נודע, אלא כדי שלא יהיה ספק כי אנשים טובים לא מפוטרים, שכתבים או עורכים גם אם הם לא נוטים חסד לשלטון לא יודחו.

אם צריך היה דוגמה, זאת קדמה לישיבת הוועדה עם ההעברה מתפקיד של קרן נויבך כמנחה את השידור ''מבט שני''. לכאורה, תמיד לכאורה, גם כאן זכותו של העורך הראשי או מי שפועל מטעמו לשבץ אנשי מקצוע לפי ראות עיניו. ובעניין זה אני מצטט מה שמיוחס ליו''ר רשות השידור אמיר גילת כי ''הוועדה לא צריכה להחליף את המנכ''ל כעורך ראשי,.....”. ובמקרה של קרן נויבך לא מדובר באיזה חוזה לתפקיד מיוחד שהוא מופר על ידי מעסיק. כמו כן עומדת לו למעסיק זכותו להנהיג רוטציות. הנימוק האווילי שניתן להעברה מתפקיד היה שקרן נויבך ''לא עוברת מסך''. קרן נויבך הייתה במשך שנים הכתבת המדינית, וכתבת לא רעה כלל, של הערוץ הראשון. והיא עברה מסך יפה מאוד. גם עברה מסך בהנחיית ''מבט שני''. אם יש לי טענות לקרן נויבך, גם במשדר הטלוויזיוני וגם בתוכית רדיו ''סדר יום'', זה שהיא יורה משפטים בצרורות ולעתים קשה לעקוב אחריה והיא יהירה. זאת מכה של שדרים רבים. עליהם אמר פעם נשיא המדינה יצחק נבון (במפגש עם מועדון שדרי הטלוויזיה) שחצי העם לא מבין אותם. אם בטלוויזיה ככה הרי ברדיו שעיקרו האזנה, על אחת כמה וכמה. אשר לרוטציה-אם כבר - הייתי מפעיל אותה גם על אחרים ברשות כמו למשל הכתבים המדיניים, שמתחממים מדי לאורו של השלטון, ובייחוד הכתב המדיני של קול ישראל אשר נשמע כמי שמקבל את עיקר המידע ממשרד ראש המשלה שהוא חשוב אך אין בו די. אלא שקרן נויבך, וגם כמה שדרים אחרים אינם ''קול אדוניו'' ועל כך יצא הקצף או למצער אי הנחת.

כדי להאיר את העין ולסבר את האוזן אני מבקש להתעכב מעט על הרקמה של השידור הציבורי בארץ. נתחיל בצמרת. היו''ר הראשון של רשות השידור ד''ר חיים יחיל והמנכ''ל הראשון של הרשות, שכללה רדיו וטלוויזיה, שמואל אלמוג. נבחרו על ידי המשלה בראשות לוי אשכול. כלומר גם מי שאמור לייצג את הציבור כמו יו''ר הרשות וכמי שעומד בראש המערכת הביצועית, המנכ''ל- נבחרו על ידי הממשלה. גם היו''ר האחרון של הרשות, ד''ר אמיר גילת והמנכ''ל יוני בן מנחם נבחרו על ידי הממשלה בראשות ביבי נתניהו. כאן טמון המלכוד הראשון. אבל לא רק. שכן מי שחושב שד''ר יחיל הנחית על המערכת הוראות, לגבי ממלאי תפקידים ונושאים- טועה. אני כמעט משוכנע שגם ד''ר גילת לא מוריד הוראות מלמעלה מי מן העורכים והכתבים ייטפל באיזה נושא. בשעתו כאשר פרופסור שלמה אהרונסון סיים את תפקידו כמנהל הראשון של החדשות בצוות ההקמה של הטלוויזיה הוא דיבר על '' הפירמידה ההפוכה''. כלומר אלה שנמצאים למטה כמו העורכים והכתבים הם שמכתיבים את סדר יום המערכתי. הוא הציג זאת כתופעה שלילית. גם כיום כפרופסור במדעי המדינה הוא חושב ככה. אני רואה בזה תופעה חיובית אם זה נשאר בפרופורציה והחופש לא משתולל. אלמוג שהופיע בישיבות המשלה בראשות גולדה צריך היה להבהיר לחברי הממשלה שמערכת החדשות בטלוויזיה או ברדיו אינה איזה מפעל שהמנהל קובע מראש מה הפועל צריך לעשות. יש בקרה, אבל המנכ''ל לא מחלק הוראות ממה יהיה מורכב ה''ליין אפ''- כלומר הנושאים שיטופלו באותו יום. וכדי להשחיל עקיצה לגולדה, הוא הוסיף שגם ב''דבר'' עיתון ההסתדרות העורכת חנה זמר לא יודעת בדיוק אלה נושאים יטופלו. להזכיר את חנה זמר לגולדה, זה היה כמו לתקוע סכין בגבה ולסובב אותו. אבל אז כאמור עמד מאחורי המנכ''ל וועד מנהל ציבורי במלוא מובן המילה.

אבל גם אם נקבל את הגרסה של ''פירמידה הפוכה'', הרי מאוד ייתכן שאלה שנמצאים למטה וקובעים את פרצופו של מגאזין החדשות ימלאו את תפקידם בעירבון מוגבל. כלומר בצד הטיפול בנושא עצמו, ללא חת, הם יפזלו למעלה, בהנחה שאם יתנהגו בסדר הם יתוגמלו. וזאת היא בעיה שלא נופלת בחומרתה מאשר המינויים הפוליטיים מלמעלה. התקרנפות לא באה מלמעלה אלא מלמטה. זאת סכנה גדולה לחופש הדיבור ולחופש השידור. אנשים צריכים להיות בטוחים שהתגמול היחידי הוא הביצוע המקצועי והבאת הנושא בפני הצופים והמאזינים ללא שמץ של חשש שישתמשו בשוט נגדו. העברתה מתפקיד של קרן נויבך בטלוויזיה או הנחיות מצד מנהל הרדיו מיכאל מירו שהיה בהם משום התערבות מקצועית וזיקה פוליטית לשלטון אלה סטיות מן הנורמה המקצועית ומדיפים ריח רע של פוליטיקה. ביו ההוראות שמיוחסות למירו על ידי יו''ר אגודת העיתונאים בירושלם דני זקן ומנהל רשת ב' מוטי אמיר היא לא לתת סיקור מלא להפגנות המחאה. מיכאל(מיקי) מירו הוא איש מקצוע מנוסה ואדם בעל זיקה חזקה בנושא חברה. זאת גם בתוכניות שלו ברדיו וגם בבלוג שלו. אולם לצערי נאמנים עלי הדברים של זקן ואמיר. שכן הקריטריון לבחירה מנהל המדיה לא היה מקצוענות צרופה אלא עמדה פוליטית או ציפייה להנהגות טובה. אלה שורשים פורים ראש ולענה אשר יש בהם כדי לזהם את כול המערכת. מנהל הרדיו לא נבחר על ידי הממשלה. הוא נבחר, אמנם על ידי וועדה אבל בהשפעה מוחלטת של אלה שהתמנו על ידי הממשלה במישרין.

מכאן שהחישוקים הפוליטיים הם כפולים. מלמעלה במישרין ומלמטה על ידי הרתעה, הפחדה, כאשר המקל והגזר הם שיקולים פוליטיים. הם תמיד היו קיימים אבל לא ברגל גסה שמאפיינת את ממשלת נתניהו, שהפחדה כמעט בכול נושא מצויה על דגלה.

דבר אחד אני יכול לומר בוודאות לדכא באופן מוחלט את חופש הביטוי הם לא יצליחו כאן. הם יעשו את החיים קשים יותר ויהיו כאלה שלא יעמדו במעמסה. אבל יהיו אחרים שלא יירתעו .אפשר לומר כי זה עניין מתמטי של השקעה ורווח, אשר תלוי במצב הקוניונקטוראלי. כל ממשלה, כאן ובעולם לא אוהבת תקשורת שנכנסת לבני מעייה. אבל יש מדינות סובלניות כמו ארצות סקנדינביה, אירופה המערבית ואמריקה הצפונית. ויש פחות טולרנטיות כמו אצלנו, וגם זה תלוי באופי השלטון. כאשר אני מלאתי בטלוויזיה את תפקיד מנהל החדשות, הכתב לענייני הערבים והפלשתינאים היה [רפיק חלבי. הדיווחים שלו מן השטחים היו לצנינים לממסד המדיני שבמרכזו עמד המערך, והיו כאלה בשלטון שביקשו לפטרו. כמובן שאנו בטלוויזיה ניצבנו מאחורי רפיק חלבי. כאשר הוא בא אליי והודיע לי כי הוא עצמו רוצה להתפטר כי נמאס לו - אמרתי לו שלא להיכנע, שכן אם פעם הוא השקיע 100% מאמץ והפיק 70% הצלחה, הפעם אולי יצליח להפיק 45 אחוזים אך גם זה לא דבר של מה בכך, באופן מוחלט ובוודאי באופן יחסי לשלטון. הוא השתכנע. לימים הוא עצמו היה מנהל החדשות. במילים אחרות, הסכנה גדולה לא פחות מהתקרנפות כדי לשאת חן בעיני השלטון ולזכות בקידום, מאשר באיום בחוץ, שמטרתו הראשית היא דיכוי חופש הביטוי במישרין או הפחדה בעקיפין.]

בין הנכסים הניידים והלא ניידים, המצרכים העמידים והקמלים, חופש הדבור הוא מצרך יקר ביותר, אך צריך לשמור על יקרו ועל יוקרו. לפיכך מן הראוי והחובה שתנועת המחאה תציב את הנושא בין הנושאים החשובים ביותר לחברה ולמדינה. ואם יש צורך לעלות על הבריקאדות.




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


אתה ניזון מרכילות ולא מעובדות
ע.צופיה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 10:55) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איני מתפלא על כך. זו דרכם של כל אנשי התקשורת לכן הממסד מנסה לתקן זאת.
תקשורת נכונה מתבססת על עובדות ולא על רכילות.
_new_ הוספת תגובה



העתון היחיד החפשי והבלתי תלוי
עמיש (יום שישי, 18/11/2011 שעה 12:23) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הוא עתון הארץ.
הוא בידיים פרטיות והוא הביזנס היחיד של משפחת שוקן ובו תלויה פרנסתם.
הם לא טייקונים, ולא סרסורי הימורים ולא פוליטיקאים אלא בעלי עתון ועתון בלבד.
_new_ הוספת תגובה



העתון היחיד החפשי והבלתי תלוי
ע.צופיה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 12:42)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה תמים בצורה לא רגילה.
קודם כל הארץ מיצג מזה שנים לא מועטות את הקו השמאלי ביותר בפוליטיקה הישראלית.מספיק לראות כמה מהכותבים הקבועים הראשים ( ג.לוי, ע.הס, י.שריד, פרופ. שטרנהל ועוד) בשביל להבין שהוא בין מר''צ לחד''ש.
משפ. שוקן היא משפחה עשירה מאוד. הם בעלי הוצאת שוקן שמחזיקה זכויות סופרים מהיקרים ביותר בארץ. היא בעלת דפוס הארץ, מהגדולים בענף, היא בעלת שטחי נדל''ן גדולים בדרום תל אביב ולדעתי זה קצה הקרחון בלבד.
אני מכיר את העיתון עשרות שנים. מעולם הוא לא היה בלתי תלוי.בראשית דרכו ועד לפני כעשרים שנה הוא היה הבטאון של המפלגה הליברלית על כל גלגולי בעבר. רק כאשר היא נגוזה הוא פנה לקו החדש, השמאל קיצוני.
עקב הקו שסיגל לעצמו חלה ירידה די גדולה בתפוצה ובמינויים.
_new_ הוספת תגובה



גם אם כל מה שאמרת נכון
עמיש (יום שישי, 18/11/2011 שעה 15:48)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

זה לא מפריך את טענתי אפילו במילימטר.
הארץ הוא עתון חופשי ובלתי תלוי שאין לבעליו כל אינטרס מלבד העתון ושהעתון הוא מקור עשרו ופרנסתו.
דפוס הארץ והוצאת הספרים הם חלק מהקומפלקס התקשורתי שלהם.
אין להם כלי תקשורת אחרים, הם לא שותפים בתחנות רדיו וטלויזיה, אין להם עסקים אחרים, הם לא בעלי פירמידות עסקיות או כלכליות, אין להם בנקים, אין להם אימפריות הימורים, אין להם אינטרסים פוליטיים, הם לא בעלים של משאבי טבע, הם לא צריכים את הממשלה או את שריה או את חברי הכנסת.
וזאת בניגוד לבעלים של כל שאר אמצעי התקשורת בישראל, מהראשון ועד האחרון שבעליהם שרויים בניגוד אינטרסים מתמיד בין עסקיהם וענייניהם האחרים לבין העתון.

ולמותר לציין כיטענתך בדבר היות הארץ ''בטאון'' של המפלגה הליברלית הוא דבר הבל מוחלט וטעות הגובלת בשקר זדוני.
לציונים הכלליים היה עתון בשם הבוקר ואף הוא התפגר ביחד אתם כבר לפני שנים רבות.
_new_ הוספת תגובה



גם אם כל מה שאמרת נכון
ע.צופיה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 16:32)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

משפחת שוקן עלתה לארץ מגרמניה בשנות השלושים עם הון עתק, יחסית לאותם הזמנים. איני יודע, אך איני מאמין שחלק גדול ממנו הושקע בעיתון, לדעתי, חלק יחסית קטן.אינך יודע וגם אני איני יודע על עושרה של המשפחה.
הוצאת ספרים גדולה ובית דפוס גדול הם מניע אינטרסנטי לא פחות מכל השקעה אחרת.
מלבד זאת, ההנחה שלך שכל בעל הון הוא גם מושחת מטיבעו כי כה אנכרוניסטית שגם אינה מצחיקה כבר.
גם למשפחת מוזס, לפי הידוע, אין עיסוקים אחרים מלבד תקשורת.
לגבי ההיסטוריה של העיתון, כנראה שאתה לוקה בחסר.
_new_ הוספת תגובה



בוא נתערב שאתה טועה לגבי
עמיש (יום שישי, 18/11/2011 שעה 18:06)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

העניין של המפלגה הליברלית?
כמה כסף אתה שם?
אני מציע שננסח את העמדות, נבחר בורר ונקבל את הכרעתו.
מי שמפסיד יצטרך להפסיק לכתוב כאן חצי שנה.
עמדתי היא כלהלן:
''מאז הקמתו עתון הארץ מעולם לא שמש כבטאון מפלגתי של שום מפלגה או תנועה פוליטית במדינת ישראל''

אשמח לראות את עמדתך מנוסחת בבהירות.
לגבי נושא העצמאות ואי התלות של עתון הארץ. ככל שתגלגל את העניינים לא תוכל לסתור את העובדה שבניגוד לבעלי כל העתונים במדינת ישראל, בלי יוצא מן הכלל, למשפחת שוקן אין שום עסק מלבד עתון הארץ.
וזאת בניגוד לכך שלכל השאר יש מגוון אינטרסים כלכליים ופוליטיים מוצהרים. החל ממשפחות נמרודי ודנקנר וכלה באדלסון ונוני מוזס.
הארץ אינו מקבל מימון או תמיכה משום גורם מפלגתי, ממשלתי, ממסדי או אחר, אין לו שום רווח או הפסד מהצלחת מדיניות כזו או אחרת, ממתן רשיון כזה או אחר, מסבסוד מוצר כזה או אחר או כל כיוצא באלו.
וזאת בניגוד מובהק לאינטרסים של אי די בי, הכשרת היישוב, הטלויזיות למיניהן, חברות תקשורת, בנקים, חברות ביטוח ושאר ירקות.
ידיה של משפחת מוזס נקיות, טהורות וחפות מכל ניגוד אינטרסים. אם הארץ לא ירויח כסף הם יסגרו אותו, בניגוד למצב במעריב, בניגוד למצב בסמרטוטון של אדלסון שכבר הפסיד כמעט 300 מיליון שקל ובניגוד לבטאוני המפלגות הדתיות שנהנות מתמיכה כספית של תנועות פוליטיות.

אם אתה מתכוון לטעון ששוקן לא ירעב ללחם אם העתון יסגר, זה בהחלט סביר אבל לא רלוונטי לענייננו זה.
_new_ הוספת תגובה



בוא נתערב שאתה טועה לגבי
ע.צופיה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 18:19)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

תראה, את ימי הילדות סיימתי מזמן, לא בטוח שכך זה אצלך.
אני לא אמרתי שהעתון הוא מפלגתי. אני כתבתי שעד לפני כעשרים שנה, אולי קצת יותר, הוא תמך באורח קבוע בעמדות המפלגה הליברלית לגלגוליה.
עיתון הארץ תלוי ועוד איך. 40% מהבעלות היא של גוף גרמני די אלמוני בארץ וטייקון רוסי.אתה חושב שהם יכולים לכתוב כל דבר? החובות שלהם לבנק פועלים מרקיעים שחקים, אתה חושב שהם יכולים לתקוף את מש. אריסון?
כיצד אתה יודע שלמשפחת שוקן אין שום עסק אחר מלבד קונצרן ''הארץ''? יש לך הוכחות או, כרגיל, פטפוטציה מצויה.
אגב, יש לך איזו שהיא הוכחה על התערבות בעל עיתון בעניני היומ-יום שלו? או שזו עוד פטפוטציה?
_new_ הוספת תגובה



כרגיל יצאת חומוס
עמיש (יום שישי, 18/11/2011 שעה 22:01)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בהתחלה אמרת ''בראשית דרכו ועד לפני כעשרים שנה הוא היה הבטאון של המפלגה הליברלית על כל גלגולי בעבר'' ועכשיו אתה אומר שאמרת משהו אחר.
.
אפשר כמובן להגחיך כל עניין ולהכנס לויכוחי סרק בנוסח הדירה להשכיר של גברת שוקן המנוחה או המשכנתא שלה מבנק פאג''י.
אני סמוך ובטוח שלא תתקשה למצא בגבעתיים אנשים שישמחו לדיונים מהסוג הזה, אתה יכול גם לנסות את דוד סיוון,

העובדה נשארת והיא שלכל הבעלים של עתון הארץ אין שום אינטרס מלבד הוצאת עיתון שיתאים לרוחם ולהשקפותיהם והעתון תלוי אך ורק בכך שיהיו לו מספיק קוראים ומספיק מפרסמים.
אומץ לבם ויושרתם של בעלי הארץ ועורכיו מומחש בכל יום ויום בעמידתם התקיפה על עצמאותו של העתון ועל זכויותיהם שלך הכותבים בו (כגון אורי בלאו שישב שנה שלמה בלונדון על חשבון העתון וזאת מפני אמונתם העזה של בעלי העתון בזכותו של בלאו לכתוב ובזכותם לפרסם כל דבר שאין בו עבירה על החוק.)
המעורבות של בעלי הון בתכני העתונים שלהם היא דבר שבכל יום, מספיק לראות איך גלובס מטפל בעסקיו של פישמן או איך מעריב מטפל באי די בי בכדי להבין איפה אנחנו חיים.
ועוד לא אמרנו כלום על הסמרטוטון של אדלסון.
_new_ הוספת תגובה



אפילו חמוצים אי אפשר לעשות ממך.
ע.צופיה (שבת, 19/11/2011 שעה 1:18)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עדיין לא הבאת שום הוכחה לכך שהרכוש היחידי של משפחת שוקן הוא עיתון ''הארץ''.
לא הבאת שום הוכחה שגלובס ''מפנק'' את פישמן.
לא הבאת שום הוכחה שמעריב משדרג את אי די בי.
הכול סתם פטפוטים רכילותים לא כל ממשות.
העיקר לזרוק בוץ.
רק עוכרי ישראל יעסיקו עיתונאים כמו גדעון לוי ועמירה הס. וירכשו חומר סודי מצהל.
שום עיתון ועיתונאי הוגן וישר לא הסכימו לקנות את הזוהמה של ענת קם.
_new_ הוספת תגובה



בוא נתערב שאתה טועה לגבי
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 19:50)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אז מה ?
גם אם מקבלים את דבריך עדין עיתון הארץ הוא אינטרסנטי מבחינה פוליטית .

קח לדוגמא את גדעון ספירו שכותב כאן .
הוא מפיץ את דעתו כי זה האינטרס שלו .
והארץ מפיץ את דעתו כי זה האינטרס שלו .

בדיוק כמו שאתה ואני מפיצים את דעתנו .
_new_ הוספת תגובה



בוא נתערב שאתה טועה לגבי
ע.צופיה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 20:04)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עיתון אינו אתר באינטרנט. אנשים יוצאים מביתם בכדי לקנותו ומשלמים כסף. הם מצפים שיקבלו דיוח חדשותי אמיתי ואוביקטיבי ולא תעמולה שמאלנית קיצונית (ב''הארץ'' כדוגמה).
אם העיתון מצהיר מראש על עמדותיו לגבי נושאים שונים כמו פוליטיקה, פוליטיקאים, כלכלה וכו' הרי מי שקונה יודע מה הוא עתיד לקרוא, אך עיתון שמצהיר כי הוא בלתי תלוי אך למעשה תלוי על עלה נידף זו הונאת הציבור.
_new_ הוספת תגובה



התחלת לקשקש?
עמיש (יום שישי, 18/11/2011 שעה 22:03)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מדובר באינטרסים כלכליים או שלטוניים.
ברור שיש להם ''אינטרס'' לכתוב את מה שהם רוצים לכתוב.
שאם לא כן למה להם עתון?
_new_ הוספת תגובה



התחלת לקשקש?
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שני, 21/11/2011 שעה 16:47)
בתשובה לעמיש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הם כותבים לפי אינטרס שלהם להפצת דעתם .
זה בניגוד לדעתו של הרוב השקט . אלה שאין להם עיתון .
ראה מיקרה אבנרי ועיתונו .

יש בחירות מעת לעת והם מיעוט קיקיוני .
_new_ הוספת תגובה



התחלת לקשקש?
גלעד היפתחי (יום שני, 28/11/2011 שעה 21:08)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לעיתון שמאלני ליברלי מותר לכתוב לפי האינטרס שלהם. האמירה שאסור לכתוב לפי אינטרס פוליטי מיועדת רק נגד עיתונאים ימנים. ונדמה לי שאין עיתונאים כאלה ב''הארץ'' (ואין הכוונה לארנס ודומיו שמוזמנים מדי פעם לכתוב כדי לשוות לעיתון מראה נורמלי).

נדמה לי שהטענה שלמיעוט יש זכויות לעשות כל דבר העולה על רוחו מייתרת את הבחירות. לפי תורת זכויות האדם וחופש פוליטי כל אחד וכל קבוצה תחליט מה טוב לה וזהו. הם רוצים דמוקרטיה עממית אנרכית.
_new_ הוספת תגובה



עולם הולך ונעלם . . .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שישי, 18/11/2011 שעה 17:57) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מאז התפתחות רשת האינטרנט ועליה הרשתות החברתיות , הבלוגים , אתרים , עצמאיים ופורומים באלפים לדיונים פתוחים , העיתון הרדיו והטלוויזיה כבר אינם שליטי התקשורת .
הם רק ממוסדים וחיים לאורה של הילת העבר .
גם זה ייגמר .
על התקשורת והפצת הידיעות באינטרנט אין שליטה רבה . אפילו הסינים מתקשים לבלום זאת .
_new_ הוספת תגובה



יש לכם חופש דיבור וחופש שידור
גלעד היפתחי (שבת, 19/11/2011 שעה 0:16) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ואתם מנצלים אותו לרעה כדי להאדיר את שמכם וכדי לפגוע באוייביכם מימין. חופש הדיבור בישראל הוא הפקרות המנוצלת ע''י אנשי תקשורת לטובתם. הכל פוליטקה, אז תפסיקו כבר ליילל!
_new_ הוספת תגובה



החוק המוצע לא בא לפגוע בחופש הביטוי
המסביר לצרחן (יום רביעי, 23/11/2011 שעה 0:36) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אלא רק בחופש ההכפשה.
_new_ הוספת תגובה



החוק המוצע לא בא לפגוע בחופש הביטוי
גלעד היפתחי (יום שני, 28/11/2011 שעה 21:30)
בתשובה להמסביר לצרחן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

חופש דיבור הוא שם קוד אצל שמאלנינו לתת להם חופש להשמיץ ימנמנים בלי הצורך להוכיח. לכן אני מבין את הפחד שאחז בשמאלנים מהצעות החוק המתקנות שבאות לבצר את הדמוקרטיה.

אם תרומות הממשלות הזרות לעמותת השמאל ייפסקו כי אז רוב הפעילים הפרזיטים בארגונים האלה ייזרקו לרחוב, משכורות העתק ייעצרו, יילקח מהם רכב המעסיק והם יחזרו להיות מי שהיו לפני.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי