פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
הקלחת הפוליטית רותחת (2)
הלבן שבעיניים / ע. צופיה (יום שישי, 07/12/2012 שעה 13:00)


הקלחת הפוליטית רותחת (2)

ע. צופיה



עמיר פרץ

בדיעבד לא היינו צריכים להיות מופתעים ממעברו של עמיר פרץ ל''תנועה'' של ציפי לבני.
למרות מאמציו הבלתי פוסקים, של עמיר פרץ, ליצור לעצמו תדמית של מנהיג פועלים, פעיל חברתי, נציג מוסמך של החלשים והנדכאים הרי מעשיו, לאורך השנים בהן נחשף לעיני הציבור הרחב, העידו כי הדבר היחיד שעומד בפניו הוא קידומו האישי.
בעת היותו מזכיר הסתדרות העובדים תיפקד כמנהיג מתלהם, עודד שביתות עובדים אך בסופו של דבר דאג ל''ועדים'' הגדולים והחזקים ע''ח העובדים הבלתי מאורגנים וכתוצאה מכך נבחר שוב ושוב כמזכיר ההסתדרות.

לאחר מעברו למפלגת ה''עבודה'' (עם מפלגתו ''עם אחד''), ניצחונו על שמעון פרס והכתרתו כמנהיג מפלגת ''העבודה'' הציג את עצמו כמועמד לראשות הממשלה בעל פרוגראמה חברתית, אך, בפועל, קיבל את המינוי לשר הביטחון בממשלת אולמרט.
על רקע תוצאות ''מלחמת לבנון השנייה'', כפי שהובנו אז, נראתה כהונתו כשר ביטחון כבדיחה ובעלת תרומה לא מבוטלת לכישלון.

זמן קצר מאוחר יותר הובס בבחירות להנהגת מפלגת ''העבודה'' על ידי אהוד ברק שגם החליפו בתפקיד שר הביטחון.

בשנים אלו ניסה אמיר פרץ, ללא הרף, לארגן קבוצת ח''כים בכדי לפרוש ממפלגת ''העבודה'' וכנראה להצטרף ל''קדימה''. עם פרישת אהוד ברק ותומכיו מפלגת ''העבודה'' נפתחה לו הדרך לפרוש אך הוא העדיף להתמודד, שוב, על הנהגת המפלגה בעיקר כנגד התומכת הגדולה ביותר שלו בעבר, שלי יחימוביץ'. לאחר שניגף בפני יחימוביץ' ניסה בבחירות המקדימות לרשימת מפלגת העבודה לכנסת להיבחר במקום גבוה ברשימה וכן ל''הכניס'' למקומות ריאליים ברשימה מספר חברים שיאפשרו לו לפרוש, באם ירצה, בעתיד מהמפלגה. הוא אמנם נבחר למקום השני ברשימה אך לא הצליח ליצור גרעין נאמנים בעל השפעה.

במצב זה היה ברור לו כי השנים הקרובות יהיו בזבוז זמן, מבחינתו. וכך אנו מוצאים אותו, ביום האחרון להגשת רשימות המועמדים לכנסת נוטש את המפלגה שעד לא מזמן רצה להיות מנהיגה ושבוע קודם ביקש וקיבל את תמיכתם של רוב מצביעי הבחירות המקדימות ועובר ל''תנועה'' בראשות ציפי לבני.
צעד זה חושף פעם נוספת את המניעים המדריכים את עמיר פרץ. טובתו האישית ותו-לא.


שלי יחימוביץ'

עתה, עם הגשת רשימות המועמדים לכנסת ניתן לראות בבירור את הטעות הקריטית שהגב. יחימוביץ' עשתה.
יחימוביץ' מציגה את עצמה כמועמדת לראשת הממשלה כנגד בנימין נתניהו נציג הימין וציפי לבני המתמודדת, בדומה ליחימוביץ', על תמיכת המרכז שמאל.

בעוד שלנתניהו וללבני יש עבר מוכח בתפקוד פוליטי ברור וידוע המכשיר אותם לכהן כראשי ממשלה הרי ליחימוביץ' אין את זה. לכן במאבק בינה לבין לבני על התואר מי ראויה להנהיג את הגוש כראשת ממשלה היא עתידה לנחול מפלה, דבר שעשוי להשפיע גם על מספר המנדטים שמפלגתה תצבור.
הטעות של יחימוביץ' היא בכך שעל רקע חולשתה בתחום המדיני-בטחוני-כלכלי היה עליה להרכיב סביבה כוורת של אישים ראשונים במעלה מהתחומים הללו ולהציג את עצמה כעגלון המדהיר שלושה סוסים אביריים שימשכו את עגלת מדינת ישראל בראשותה למקום הנכון.


ליברמן-לפיד-לבני

המשותף למפלגות ששלושת האישים הנ''ל עומדים בראשם שכל מי שיבחר לכנסת באמצעותם חייב את בחירתו לראש המפלגה ואינו יכול לטעון לתרומה אישית ממשית למפלגה.
לכן התרעומת והביקורת על הבחירה השרירותית של המועמדים לכנסת מטעמם של מפלגות אלו, על-ידי ראשי המפלגות, אינה במקומה. אף אחד מהם לא היה מגיע לכנסת אלמלא ראש המפלגה כי הם למעשה ''חייליו'' ותו-לא.




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


עמיר פרץ
דוד סיון (יום שישי, 07/12/2012 שעה 14:53) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בעיקרון מה שכתבת על פרץ מסתדר טוב עם העובדות שאני מכיר. בכל זאת שתי הערות (שהראשונה לא משנה דבר ממסקנותיך):

א. אין כמעט פוליטיקאי שלא מתמקד בטובתו האישית (כמו עמיר פרץ).
ב. כבעבר אני טוען שלא צריך לקחת את בחירתו להיות שר ביטחון כביטול ''הפרוגרמה החברתית'' שלו.
_new_ הוספת תגובה



עמיר פרץ
ע.צופיה (יום שישי, 07/12/2012 שעה 16:18)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א.אין כמעט אדם שלא מתמקד בטובתו האישית. זה דבר אנושי ואין לצפות מפוליטיקאי שלא להיות אנושי.
אך גם בתוך מבוך האגואיזם הזה יש גבולות ודברים מקובלים. אמיר פרץ יותר מדי פעמים עשה את החישוב האישי על פני טובת הכלל.
ב.לא מדובר על ביטול ה''פרוגרמה החברתית'' שלו (שאיני מקבל אותה) אלא על אי-יכולת לקדם אותה כאשר הוא מכהן כשר ביטחון.
_new_ הוספת תגובה



עמיר פרץ
דוד סיון (יום שישי, 07/12/2012 שעה 19:21)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

א. עם כל הכבוד, כל פוליטקאי משחק את האינטרס שלו על פני טובת הכלל (שהוא לכאורה מייצג)

דוגמה טובה מהשנה האחרונה הם הטריקים והתרגילים שביצע ראש הממשלה על חשבון טובת הכלל (של חברי ליכוד או של כל אזרחי ישראל).

ב. היו כבר מנהיגי מפלגות שכיהנו בתפקידים בכירים בממשלה והצליחו לטפל באג'נדה המפלגתית שלהם באותו הזמן. היו ויש גם שרים שקידמו ומקדמים פרוגרמות למרות שתפקיד השר הוא בתחום אחר. לכן אינני חושב שעצם הבחירה בתפקיד שר הביטחון מנעה מעמיר פרץ לקדם אג'נדה חברתית.
_new_ הוספת תגובה



עמיר פרץ הוא מרוקאי מתלהם .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שישי, 07/12/2012 שעה 16:41) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יש לעמיר פרץ איזה שהם קהלי תומכים . הם כנראה נמצאים בארגזים המפורסמים .
הוא דומה לחיים כץ או להיפך , חיים כץ דומה לו .
מידת הנאמנות של אנשי-הארגזים לעמיר פרץ עתידה להיוודע ביום הבחירות .
שאול מופז שגם לו היו איזה ארגז או שניים נבחר ליו''ר מפלגת קדימה והנה אין מפלגת קדימה (כמעט) .
34 רשימות הוגשו לוועדת הבחירות המרכזית . שליש או חצי מאלו לא יגיעו אפילו ל-‏10.000 מצביעים .
פחות ממחצית המגישים אכן יכנסו לכנסת .

מצנע ופרץ היו ראשי מפלגת העבודה . פרישתם אל ''התנועה'' מעידה על ''התנועה'' על מפלגת ''העבודים'' וכמובן עליהם .

עוד מענין לראות כמה שווה אריה דרעי . כרגע , כנראה מעט בלבד .
_new_ הוספת תגובה



על עמיר פרץ אין לי הרבה דברים טובים לומר
בצלאל פאר (יום ראשון, 09/12/2012 שעה 20:36) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

למען האמת אין אפילו דבר טוב עליו. הוא מנהיג פועלים מזהן הישן והאלים שעובד על אנשים בעיניים. הרבה מתאכזבים ממנו, אלא שכל פעם הם הרבה אחרים.

שלי יחימוביץ

שלי יחימוביץ' היא טיפוס אחר. היא רצינית יותר מעמיר פרץ. אלא כמו שכתבת אין לה ניסיון של ממש הממשל וניהול. היא צריכה לעבור כמה תפקידי שר כדי ללמוד ולהתחשל ולצבור ניסיון, כדי להציבה כמתמודד ראויה לראשות ממשלה (ואני בכלל לא מחסידיה). יחימוביץ עשתה טעות קרדינאלית בכל ששיבצה לתוך מפלגתה מועמדים ריאליים שאין להם קשר לעבודה או להשקפת עולה (השקפת עולמה כפי שביטאה אותה מאז היא חברת כנסת). יותר מדי מוצנחים ללא קשר וחיבור בינהם ובינהם ל'עבודה', מעלים חשש ש'העבודה' תהיה מפלגת צפים בשלולית, שאין בינהם קן מחבר, מלבד העויינות לראש הממשלה נתניהו. זוהי לא מפלגה מתפקדת, כי אם מתפרקת.

ציפי לבני

אם שלי טובה בענייני חברה (לאו דווקא בכלכלה) ובענייני חוץ ובטחון היא סכרה פיה, הרי שציפי לבני בדיוק ההיפך. ויותר מזה, ציפי לבני וממשלת אולמרט פגעו בכמה נקודות רגישות בחברה הישראלית. היא תמכה בהעלאת מחירי מוצרי היסוד ב-‏2006, היא תמכה במדיניות הבינוי של קדימה, כאשר הממשלה של אולמרט צמצמה את הבניה הציבורית במישור החוף (בין חדרה לגדרה) במגמה לייצר הגירה צפונה ודרומה של זוגות צעירית. הדבר נכשל ויצר בעיית דיור חמורה שמתחילה להיפתר רק עכשיו, לאחר שנתניהו חידש את הבניה הציבורית בגוש המרכז והאיף את בניית הדירות החדשות שבשנה האחרונה החלו כבר זוגות צעירים ופחות צעירים להיכנס אליהן. תהליך הפניית האזרחים לצפון ולדרום נכשל, כי ממשלת אולמרט לא גיבתה את התהליך ביצירת מקומות עבודה חדשים.

לכן אינני שלם עם קביעתך שציפי לבני ראויה לתפקיד ראש הממשלה. היא מצטיירת בעיני יותר כטיפוס מתנשא ולא יצרני. מספיק היה לראות אותה יושבת על מצנע ופרץ, כל אחד מהם לחוד, כשהם באו בצל קורתה, כדי לראות את חוסר ההתחברות בינם לבינה, את הריחוק שהיא מקרינה. הריחוק מנסה להסתיר את הפגמים שבהתנהלותה.

הנהגת גוש השמאל הציוני
לא בטוח כלל שציפי לבני ראויה להנהגת הגוש הזה יותר משלי יחימוביץ. כמו שאמרתי אני דווקא רואה בשלי את הדמות, שאם תעצב את עצמה נכון, היא זאת שתוכל להתמודד על ראשות הממשלה וגם להצליח יותר, אם היא תיבחר (גם אם מדיניותה המשוערת, בעיקר בנושאי החוץ והביטחון, והפלסטינים, לא תמצא חן בעיני).

מאחר שאין חשש ששלי או ציפי יצטרכו בכלל להתחלק שתפקיד ראש הממשלה, אני יכול להיאנח בהקלה. אם יחימוביץ תצטרף לקואליציה של נתניהו ותיקח תיק חברתי ותהיה חברה בקבינט, זה יהווה בשבילה מסלול טירונות מקוצרת טובה. יתכן שהיא תיאלץ לעבוד עוד קדנציה כחברה בקואליציית ימין, וכך היא תוכל למלא יותר תפקידים, ולהשתפשף לקראת אפשרות שתעמוד בראש ''העבודה'' גם בעוד שתי קדמניות, ואז תזכה כראש הסיעה הגדולה, והיא שתקים את הממשלה. אלא שכמקובל ב''עבודה'' אני צופה לה מאבקים קשים שלא יאריכו את ימיה כמנהיגת ה'עבודה'.

הפוליטיקה הישראלית הפכה לתוכנית טלויזיה שם כל מי שמפסיד נושר. זאת משום הוזלת ערך האידיאולוגיה ומעבר לחיי ''כאן ועכשיו'', ''שלום עכשיו או מלחמה עכשיו''. נכשלת בפרק א', תעוף אחורה ותן לאחר להתמודד בפרק ב'.
ומאחר ואצלנו אין מערכת פוליטית הבנויה על שתי מפלגות, אלא על 7-10 מפלגות, אז קל לקפץ בין מפלגה למפלגה ואם אין אחת מתאימה על המדף אז ממציאים מפלגה חדשה אל-דנטה, ישר עם אריזת הניילון, חדשה ולא משומשת, ואחרי 50 חודשי תנועה בכנסת אפשר למכור אותה יד שניה או לשלוח אותה למגרסת ההיסטוריה.
_new_ הוספת תגובה



על עמיר פרץ אין לי הרבה דברים טובים לומר
ע.צופיה (יום שני, 10/12/2012 שעה 6:28)
בתשובה לבצלאל פאר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני לא אמרתי שציפי לבני ראויה להיות ראש משלה. אני כתבתי כי מבחינת הרזומה האישי שלה היא בהחלט יכולה להיות מועמדת. מי שיבחר בה שיבושם לו.
לטעמי אין לה את הכישורים האישיים להיות ראש משלה וגם ליחימוביץ' לא.
_new_ הוספת תגובה



81% מהנסקרים חושבים שנתניהו יהייה שוב ראש הממשלה .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום שני, 10/12/2012 שעה 6:44) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כך פירסם עיתון הארץ .
67% חושבים שהוא ''מתאים'' לתפקיד לעומת השאר .

חבל על הזמן .
חבל על הדיבורים .

50% מהערבים מתכוונים לא להשתתף בבחירות .

כל מי שמשמאל לליכוד נימצא בתהליך התרסקות .
_new_ הוספת תגובה



81% מהנסקרים חושבים שנתניהו יהייה שוב ראש הממשלה .
בצלאל פאר (שבת, 22/12/2012 שעה 20:39)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

צריך לקוות שלפחות 90% מאלה שאומרים שביבי יהיה ראש הממשלה או שביבי ראוי שיהיה ראש הממשלה גם יצביעו לליכוד ביתנו. כי כבר עשרות שנים יש לנו ממשלות קואליציוניות רסיקות וסדוקות שלא מצליחות לקדם א'נדה כלכלית חברתית מסודרת ומקיפה. לכן עדיף לאזרחי ישראל, גם כאלה שמסכימים חלקית עם ביבי , להעדיף ליכוד ביתנו גדול מאוד , כך שהממשלה שתוקם תהיה ממשלה מתפקדת טוב יותר ומגשימה מצע שלם ולא קיטעי מדיניות (בשל הנחה לשותפות סחטניות).
_new_ הוספת תגובה



81% מהנסקרים חושבים שנתניהו יהייה שוב ראש הממשלה .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 23/12/2012 שעה 17:08)
בתשובה לבצלאל פאר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ברוח ידידותית ,
90% מתוך 80% זה 72% בכללי . תשכח מכך שייקרה כדבר הזה .

להערכתי שאין לה ביסוס מלבד הסקרים המתפרסמים , חדשות לבקרים , הליכוד נחלש .
כוחו כנראה בין 30-35 מנדטים . חלק בגלל עוינות לחיבור עם ליברמן , חלק בגלל
עלית בנט וחלק בגלל התחושה כי ממילא ברור שנתניהו יוביל את הממשלה הבאה .
כמובן שאינני יודע את ההשפעה שתהיה לתעמולת הבחירות , אבל ברור כי נתניהו
אינו מרוצה מהנטיה הגוברת ימינה . הן בנט והן פייגלין .
גם המתח עם שס וגם התגברות הביקורת הציבורית כלפי מי שאינם תורמים לאמנה החברתית
מביאים אותי לחשוב כי נתניהו ישתדל הפעם להרכיב ממשלה עם החלק הכי נוח שנמצא משמאל לליכוד .
זה יאפשר לו לוותר על אחד משני הבעיתיים . שס או בנט .
================================
בהמשך לדעתי על שמות המפלגות ובמיוחד ''קדימה'' שהלכה אחורה באופן מדהים ==>
''התנועה'' קיבלה את האותיות ''צפ'' שזה כנראה סימן לשקיעת המפלגה .
''יש עתיד'' קיבלה את האותיות ''פה'' שזה כנראה סימן שהם יהיו ''שם'' .
אלה מתתווספים לכך ש ''התנועה'' היא רמז לחוסר תזוזה . ואילו ''יש עתיד'' הוא רמז לכך שאין עתיד .
_new_ הוספת תגובה



81% מהנסקרים חושבים שנתניהו יהייה שוב ראש הממשלה .
ע.צופיה (יום ראשון, 23/12/2012 שעה 18:00)
בתשובה להמפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

דבריך מעניינים וממש מעוררים מחשבות.
הנה הליכוד שאינו כל כך מלוכד ( הרי קדימה יצאה ממנו).
''אמת'' שזה לא בדיוק מה שמאפיין את יחימוביץ וחבריה.
מה שכתבת לגבי ליבני ולפיד ממש נכון.
''הבית היהודי'' החל לתפוח כאשר הוא ניער מעצמו בפומבי את הרבנים.
''קדימה''- מש בדיחה
וכו וכו ניתן להמשיך.
_new_ הוספת תגובה



81% מהנסקרים חושבים שנתניהו יהייה שוב ראש הממשלה .
המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה (יום ראשון, 23/12/2012 שעה 19:46)
בתשובה לע.צופיה
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''עוצמה לישראל'' היא ממש חלשה .
''שינוי'' לא שינו דבר .
מר''צ הם פדלאות .
''צומת'' הייתה בשוליים .

.

המפלגה הקטנה העניה וחסרת ההשפעה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי