פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
היה לי קטע עם עינת דיין
אלברט שבות (יום שלישי, 24/05/2016 שעה 14:00)


היה לי קטע עם עינת דיין

אלברט שבות



קרלוס מארון, חבר פרלמנט ברזילאי: ''ישראל מינתה כשגריר בברזיל מנהיג מההנחלויות שלה . זה כאילו שגרמניה היתה שולחת לברזיל כשגריר מפקד לשעבר של מחנה ריכוז''
...
ג. הממשלה דנה במינוי קונסול כללי בניו-יורק, ארצות הברית, והחליטה כדלקמן:
1. לנוכח האתגרים העומדים בפני ישראל בנסיבות הנוכחיות ובעת הזו, ובהתאם לסעיף 23 לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי''ט–1959, למנות את דניאל דיין לקונסול כללי בניו יורק, ארצות הברית, וזאת במקום מינויו לתפקיד שגריר ישראל בברזיל (החלטת הממשלה מס. 526 מיום 6.9.2015).

2. בהמשך להחלטת הממשלה מספר 4470 מיום 8.2.2009, לקבוע את תקופת כהונתו לתקופה בת 3 שנים, וזאת מטעמים מדיניים. ניתן יהיה להאריך תקופה זו עד לתקופה כוללת בת 4 שנים, וזאת לפי המלצת שר החוץ.
...

• • •

התבשרנו אתמול בפוסט חגיגישפרסם דני דיין בדף הפייסבוק שלו על-אודות מינויו לקונסול הכללי של ישראל בניו יורק. את הבשורה המכובדת הזו חלקה עימנו גם רעייתו עינת בדף הפייסבוק שלה. לציין כי הגב' דיין ובנוסף לתפקיד ''הרעיה של'' - נושאת כיום בתפקיד המנהלת של אגף האסטרטגיה השיווק והמכירות של אוניב' אריאל בשומרון. בעבר הלא רחוק היתה פעילה פוליטית ויו''ר מטה הדור הצעיר בתנועת התחיה. בעלה דני, למי ששכח, היה יו''ר מועצת יש''ע בשנים 2007 – 2013. הוא גם נשא בתואר השגריר שברזיל סירבה לקבלו על אדמתה.

באוגסט אשתקד נתניהו הודיע על מינוי דני דיין לשגריר ישראל בברזיל. ברזיל סירבה לקבל את השגריר, זאת בשל תפקידו הקודם כיו''ר מועצת יש''ע. ברזיל אמרה נחרצות כי היא מתנגדת להתנחלויות, ואולי הנאום באוגוסט אשתקד של חבר הפרלמנט הברזילאי, קרלוס מארון, מעל בימת הפרלמנט של ברזיל, יבטא כהוא זה את ההתנגדות העקרונית הזו: ''ישראל מינתה כשגריר בברזיל מנהיג מההנחלויות שלה. זה כאילו שגרמניה היתה שולחת לברזיל כשגריר מפקד לשעבר של מחנה ריכוז''.

בעקבות זאת וכצפוי דיין יצא למתקפה נמרצת וטען כי ארגוני החרם עומדים מאחורי המהלך הברזילי. הוא אף ביקר את הממשלה שאימצה את התגובה ''שב ואל תעשה'' כתשובה הטובה ביותר עד שהעניין יסתדר: ''אסור להשלים עם התקדים הזה בו מחרימים מתנחלים''.

בראיון לרינה מצליח בדצמבר אשתקד יצא דיין במתקפה נוקבת כנגד המהלך: ''מה שעלול להקבע עכשיו הוא, האם המתנחל הבא, תושב יש''ע הבא, שיימצא מתאים להיות שגריר יוכל למלא תפקיד דיפלומטי, או שאנחנו נסכים לכך ששבע מאות אלף ישראלים פסולים לשגרירות''. הוא קבע נחרצות ''אני חושב שכפי שישראל הגיבה בחריפות לסימון המוצרים, כך צריך להגיב לסימון אנשים''.

מצליח התעקשה: ''ומה בעצם היית מצפה מממשלת ישראל לעשות בעקבות זאת? כי באמת וכמו שאתה אומר- זה לא רק משפיל את דני דיין, זה משפיל את מדינת ישראל. הם מכתיבים לנו מי יהיו הנציגים שלנו!''. והמשיכה:''האם לדעתך שתיקת ישראל במשך 4 חודשים היא מבחינת הנפת דגל לבן?''.

דיין: ''הייתי מצפה מממשלת ישראל לאחוז את השור מקרניו; זאת צריכה להיות המדיניות הישראלית''. הוא הסביר את זאת במקבילה הזו: ''כשהארופאים החליטו על סימון מוצרים, החליט ראש הממשלה להוציא אותם מהתהליך המדיני. אני לא יודע מהי ''מקבילה'' למקרה הזה, אבל אני בטוח שמשרד החוץ יידע להציג עשר מקבילות לעניין הזה''. דיין הטיל איפא על הצופים להבין את מהות המקבילה שלו.

בחזרה אל הבשורה החגיגית של דיין ורעייתו בפייסבוק, ואל מאות הלייקים והברכות שהזוג דיין קיבל תחת הפוסט שלהם בפייסבוק. רק אני קילקלתי בעוונותי את החגיגה, והפקדתי את המסר הבא בפוסט של הרעיה עינת:
  • אז מדינת ישראל נכנעה לברזיל.
תגובת עינת דיין לא איחרה:
  • ממש לא. עדיין לא מונה שגריר בברזיל.
על תגובתה זו החלטתי לפתוח שולחן ועוד איזה שולחן ומטעמים. הינה השולחן במלואו לשרותכם.

לא מדויק גב' דיין. ברזיל אמרה מפורשות: איננו רוצים את דיין בברזיל וכל שגריר שיבוא תחתיו יתקבל בברכה, היא אמרה וקיבלה; וישראל אכן נכנעה. ברזיל התערבה באופן הגלוי ביותר בענייניה הפנימיים של ישראל, וישראל הורידה בפניה את הראש ונכנעה. ואומנם קיבל דיין את הפיצוי המגיע לו כדת וכדין באמצעות מינויו לקונסול בניו יורק והעוול שנגרם לו תוקן, אך על העוול שנגרם לשמה ולכבודה של מדינת ישראל – ישראל וויתרה והורידה את הראש בהכנעה.

אכן, עדיין לא מונה שגריר לישראל - לא כי ישראל החליטה להמנע ממינוי שגריר בברזיל כי אם ישראל החליטה לא למנות שגריר בברזיל לעת עתה במטרה לקנות זמן שבמהלכו העניין יישכח, כך שאפילו נודניקים כמוני ישכחו מהסיפור ושלום על ישראל. זו התנהגות יהודית גלותית טיפוסית ויש הטוענים כי ההתנהגות הטיפוסית הזו היא האחראית להמשכיותנו, כי היהודי יודע לוותר על כבודו ואף על ממונו ואדמתו כשצריך; הוא לא הולך עם הראש בקיר.

מה אני אגיד לך גב' דיין - יכול להיות. מאוד יכול להיות שזה סוד קיומנו בגלות, אולם ועד כמה שידוע לי מדינת ישראל קמה בשביל להוציא אותנו מהגלות ולקבצינו במדינה עצמאית ריבונית וחופשית. היא קמה בשביל להחזיר לנו את הכבוד העצמי שהתגלגל על-פני הדורות ונרמס ונאנס כמעט בכל פינה בעולם. אולם אנו נוכחים שוב ושוב כי שום דבר לא השתנה וההתנהגות הגלותית הטיפוסית פועמת עדיין בתוך גבולותנו שלא במקרה סימן שאלה עצום וכביר מרחף עליהם. לא במקרה חצי ממדינות העולם ממאן לשכן את שגרירו בעיר הבירה שלנו, ואנו מוחלים על כבודנו לעת עתה כי יום יבוא ונשכנע אותם לעבור לירושלים, הזמן יעשה את שלו; הם עוד יבואו לירושלים. זו גב' דיין מחשבה גלותית טיפוסית.

עדיין לא מונה שגריר לברזיל – אך השגרירות שלנו שם פועלת; זו התנהגות יהודית גב' דיין. הביטוי עדיין לא מונה שגריר בברזיל - הוא ביטוי גלותי כי ''היהודי'' עדיין ממתין שהעם היושב בציון ישכח מהעניין, ואומנם רק מתי מעט כמוני זוכרים עדיין במה מדובר. הביטוי הוא גלותי כי היהודי עדיין ממתין שהממשלה בברזיל תשכח שבכלל רצתה להוריד את ישראל על הברכיים ולהתערב בענייניה הפנימיים - או אז וברגע השיכחה הזה יישוגר שגרירנו לברזיל. היהודי היושב בירושלים, גב' דיין, עדיין ממתין כי המתנגד העיקרי בברזיל למינוי שגריר תושב השטחים, ו/או כי הנפגע העיקרי בתוכנו משובבות ברזיל – שגם אלה וגם אלה ישכחו מהעניין או ימותו בע''ה; כי הרי מאז ומתמיד השם עוזר לעם שלו ולבטח גם כאן הוא יעזור.

לסיום גב' דיין, ציפיתי מאוד מהאיש דני דיין לנצל את המומנטום ולדחות בקול תרועה את הצעת המינוי שלו למשרה המכובדת בניו יורק - על הרקע המביש של המשך קיומה הטבעי של שגרירות ברזיל בארץ, ועל רקע המשך פעילות השגרירות הישראלית בברזיל וההמתנה המורטת עצבים שהעניין המביש יתפוגג ויתנדף עם הזמן, עד שיחזור שגרירנו לבניין השגרירות בברזיליה.

שמח להודיע לך גב' דיין כי גם דני שלך יהודי אסלי בעל חשיבה יהודית טיפוסית, ואני מצפה שגברתי תיפגע מהקומפלימנט הזה אם נותר בה עוד טיפה של כנות ציונית.




חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


כמה הערות
דוד סיון (יום שלישי, 24/05/2016 שעה 18:26) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1. לא מדובר בהחרמת מתנחלים אלא לכל היותר את מה שהם מייצגים.
2. אתה צריך, אין לך ברירה, להפריד בין גלותיות ודיפלומטיה. בגלל דיפלומטיה לפעמים נמנעים מאמירה או מעשה בראש חוצות, כמו ניתוק קשר או ביטול שגרירות. אולי במקרה הנדון יש פעילות מאחורי הקלעים. ואולי עינת רומזת לעניין הזה.
3. אתה צריך לזכור שלישראל אין אוהדים רבים מידי בין המדינות ולכן דרוש שיקול דעת לפני שמוותרים על יחסים דיפלומטיים.
_new_ הוספת תגובה



כמה הערות
אלברט שבות (יום שלישי, 24/05/2016 שעה 19:11)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1- לא עמדתי, עם כל הכבוד, על אבחנתך כאן.
2- כמובן שישנה פעילות נמרצת מאחורי הקלעים שכל תכליתה הוא לשכוח מהתקרית ולחזור לייחסים טובים. על הפעילות הזו בדיוק אני רומז שהיא פוגעת בכבודנו הלאומי.
3- אתה אומר בעצם כי יש לשלם במטבע כבודנו הלאומי בשביל לקנות בו ידידים; אני קצת חולק עליך פה, לישראל יהיו הרבה יותר ידידים איכותיים וערכיים אם תדע לשמור על ערכיה ועל כבודה בין העמים.

לסיכום איני מסכים עם שלושת קביעותיך וגם קשה לי לכבדם כי הבסיס עליו עומדות רעוע בעיני. ברזיל יכולה למשל לסרב לקבל את דרעי- מורשע לשעבר בדין וזאת כי לאתיקה המוסרית שלה אין פז''מ, עבריין הוא עבריין והזמן אינו מוחק את העבירה שלו, בניגוד לנו שחושבים כי הזמן מוחק כל כתם. האתיקה המוסרית היא מונח גלובלי והכפר הגלובלי יכול לפתוח עליו שולחן דיון ולהסכים או לחלוק. אני יכול לראות במישהו כגנב בעוד אחר יכול לראות בו כממולח ואחר יכול לראות בו כמושחת... אף אחד לא יקבע את המפלס המוסרי בביתי ורק אני אקבע מי בעל המפלס המוסרי המתאים שייכנס אל ביתי או לא.

עם זאת ''המוסר'' אינו יכול לצאת ממרחב עשרת הדברות ולהכנס בכל שער. אני לא יכול להגיד כי אינני מסכים מוסרית למדיניותה של מדינה זו או אחרת- אלא אם כן המדיניות הזו מושתתת על שחיתות או על גזענות או על רצח עם, או אז עצם השאלה אם לקבל את השגריר של המדינה המושחתת הזו או לא אינה שאלה אקטואלית ואינה עומדת על הפרק כי מה לי ולמדינה הזאת, ולבטח אין לי שום קשר עימה. כלומר, עצם הייחסים הדיפלומטיים שיש לי עם מדינה מסויימת מצביע על זאת כי אין לי בעיה ''מוסרית'' עם המדינה הזאת. וכמובן אני יכול להתנגד למדיניות המדינה שיש לי עימה יחסים דיפלומטיים, והשגרירים שלנו אמורים בין היתר לטפל באי-ההסכמות הללו, כאשר מנוי וגמור עם שתי המדינות כי בסופו של דבר כל מדינה היא זו שתקבע את המדיניות שלה והמילה האחרונה שלה.

אם נחזור לענייננו, ברזיל ועוד מדינות נחשלות מוסרית מנסות לבלבל, במודע, בין מדיניות למוסר. הן מנסות לטעון כי מדיניות ישראל אינה מוסרית ולכן ניתן להתערב במדיניות הזו ולהטות אותה לכאן או לכאן; אבל אם כך המצב מה לעזאזל עושה השגריר שלכם במדינה בלתי מוסרית זו, ואיך נותנים לשגרירה בית ושופר אצלכם.
_new_ הוספת תגובה



כמה הערות נוספות
דוד סיון (יום שלישי, 24/05/2016 שעה 19:29)
בתשובה לאלברט שבות
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1. הממשלה הברזילאית לא דחתה את דני דיין אלא את מה שהוא מייצג - את כל הקשור בהתנחלויות.
2. אולי אתה יודע מה שלא פורסם אבל בכלל לא ברור אם מאחרוי הדחייה תכלית לשכוח ולהשכיח.
3. אני לא אמרתי או קבעתי אלא ניחשתי מהן הסיבות שמנחות את האחראים לעניין מצד ישראל.

אינני מקבל את קביעותיך כי הבסיס עליהן הן עומדות רעוע.
_new_ הוספת תגובה



כמה הערות נוספות
אלברט שבות (יום שלישי, 24/05/2016 שעה 19:42)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לא שנקודות אי ההבנה לובנו- אבל טוב שיש שיח בינינו.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי