פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה לאבנרש, 02/07/08 17:41)
זו תגובה לדיון שהתפתח כאן
ניקולא בגלין (יום חמישי, 03/07/2008 שעה 0:49)
בתשובה לאבנרש
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שלום אבנרש,

תודה שנתת את תשובותיך למבחן. אני מסיק שדוברי העברית בת זמננו מסוגלים להבין את הרבדים השונים של עברית. אני מסכים שהשוואה עם אנגלית אינה רלוונטית. יוונית היא יותר רלבנטית למרות שהיא שפה שלא עברה אותו תהליך של רנסנס. עם זאת, יוונית של היום נקראת יוונית למרות שיש הבדלים כה רבים עם השפה העתיקה.

פעם, פגשתי עם נוצרים מעיראק (בצרפת) והם היו מדברים ארמית ביניהם. קרה שבחור אחד צעק לחברתה שהיתה נמצאת רחוקה ולא שמע את התשובה של הבחורה והוא אמר לחברו שקרוב לו: ''מה היא אמרה''. הבנתי את המילים והוא הסביר שהוא דובר ארמית בת זמננו. היתה זו ארמית שונה מאוד מארמית התלמודים אף מארמית הליטורגיה הנוצרית. הוא למד אותי את האותיות והתחיל להראות לי את ספר השירים שבידו. והעובדה היא שהבנתי יותר מילים ממנו בגלל הדמות לעברית העתיקה מאשר הוא יכול להבין כדובר השפה המודרנית.

אז, יש רבדים שונים מאוד של השפה, אבל רוב הישראלים מכירים אותם כי זה מרכיב בלתי נפרד מהתרבות. לאור הדוגמאות שנתת (יוונית) ושנתתי (ארמית), אין שום סיבה לוותר על שם השפה: עברית, בגלל מספר הרבדים.

ועוד נימוק נוסף חשוב לעיני: כפי שלא אקדמיה היא הבוחרת איך מדברים בבית, גם כן לא אקדמיה או מומחים אחרים הם בוחרים מה שמה של השפה. יבחר העם בלבד! ואם תרבותו לעשות ''בשר אחד'' עם שאר הרבדים של הלשון, מי יוכל לעצור החלטה כזאת?

עוד עדות נוספת מצדי: אחת מחברותי שלמדה עברית מקראית דרך שנתיים החליטה בסופו של דבר ללמוד עברית בת זמננו, כי היא הבניה שלא תוכל להגיע לרמה של קריאה רהוטה בתנ''ך ללא פרקטיקה בעל פה. ואיך היא תוכל למצוא תרגילים מסוג זה אם לא בעברית מודרנית?

ניקולא
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי