פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה לשמעון מנדס, 14/12/02 21:32)
הרוחות הנושבות בחוצות ערב כיום הן אנטישמיות
אבנר בן בסט (יום ראשון, 15/12/2002 שעה 0:14)
בתשובה לשמעון מנדס
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במובן הרדוד ביותר שלהן. ולא מדובר רק בחוגי אסלאם קיצוני, אלא באליטות, אנשי הרוח ובמשכילים. קשר זה בין צמרת תרבותית לבין קיצונים דתיים מאפשרת לארגוני אסלאם קיצוני לפעול דווקא במדינות ערביות לכאורה פתוחות ו'דימוקרטיות' כמו מצרים, ירדן והמפרציות. גם בסעודיה תומכים גורמים מקורבי מלוכה ב'אל קאעידה' ודומיו, לעיתים רק מן הצורך למנוע מהם להפיל את השלטון. מה שלא מונע הצטרפות אנשים מחמולות השלטון לארגוני הטרור האסלאמי. זה יוצר מצב מורכב ביותר, בו לעיתים שלטון מתון תומך בארגוני טרור ובלבד שלא יפעלו כנגד שלטונם עצמם. זוהי תעודת ביטוח חד-צדדית הגורמת לייצוא טרוריסטים ממדינה התומכת למדינות אחרות בעולם האסלאמי.

התנהגות זו של מדינות אסלאמיות, יוצרת תשתית רחבה ובטוחה לקיום ולפעילות רשתות של ארגוני טרור חובקי עולם. לכל ארגון את אנשי המבצעים שלו, אנשי המנהלה, המודיעין והלוגיסטיקה. תאים אלה אוספים מודיעין על יעדי תקיפה, אזורי פעולה, דרכי חדירה, התמזגות עם הסביבה ומילוט בטוח או לחילופין איבוד עצמי לדעת.

פרמטרים אלה של פעולה התגבשו כבר בשנות ה- 80 בעקבות גורמים שונים - התעוררות דתית, משבר אפגניסטן והמלחמה נגד בריה''מ, אינטרסים של מדינות ערביות. התפיסה שנתגבשה היא של המשך מלחמת הג'יהאד למען ניקוי המדינות המוסלמיות מהשפעות מערביות מזיקות ואיתור נקודות חולשה בעולם המוסלמי כדי לנצלו למהפיכה פנימית. זה הצליח בסומליה ובאפגניסטן. בתימן הם חזקים. גורמים בסעודיה, עיראק ומצרים תומכים בהם כלכלית. עיראק תומכת בהם גם מבצעית. ותאי מחתרת נמצאים בכל מדינות ערב ובמקומות מרכזיים באירופה ובארה''ב. לשטחים הם כבר נכנסו וישראל גם היא לא חסינה לחדירתם. והתאים האלה פעילים, עד פעילים ביותר. בירדן הם כבר חיסלו איש שגרירות אמריקאי ושני ירדנים לאחרונה.

ערפאת קורא את המצב. ונדמה לי שהוא מעולם לא הסכים בלב שלם להסכם אוסלו עליו הוא חתם. ע''פ דיווחים שהתקבלו מפענוח 'מכתבי המוקטעה', ישנן הצבעות על כך שערפאת העלה כבר ב- 1995 את אופציית האינתיפאדה כדי לנסות ולסחוט תנאים טובים יותר מול ישראל. אנשי אוסלו שלנו סרבו לתפוס שערפאת שולט גם במעשי הטרור הפלסטיני, עוד בתחילת התהליך. אנשי הצבא והמודיעין הדחיקו אפשרות זו ומנהיגי הממשלות המשיכו השיחות. אירועי המנהרה היו אירוע ראשון וגדול לבחינת התנהגותה של ישראל בתנאי משבר אלימות. והאירוע לימד את ערפאת שיש רווח מהפעלת הטרור. נסיונות אלא עד 2000 לימדו את ערפאת שיש להפעיל אינתיפאדה מלאה אל מול דרישה ישראלית להסכם סופי. כגודל ההסכם, גודל האלימות.

גם אירועי לבנון חיזקו את התיזה הזאת והם באו במקביל לכישלונות להגיע להבנה על סעיפי ההסכם הסופי בקמפ-דייוויד ובטאבה. ומכאן הדרך להפעיל את האינתיפאדה היתה קצרה ובטוחה.

משמעות חידוש השיחות תחת אש היא איומה משום שהיא מעודדת הפעלת כוח נוספת במקביל להן. הדבר הנכון הוא שישראל תפעיל עונשים במעגלים רחבים יותר בארגוני הטרור. לא רק נגד הטרוריסטים עצמם, אלא גם נגד אנשי התמיכה המנהלתית, טכנית והנהגת ארגוני הטרור. מול כל אחד, עונש כמידתו.

מדיניות החיסולים היא מוסרית וחוקית (גם ע''פ החוק הבינ''ל) ובה כל איש המתכנן ויוצא לפעולת טרור יש מקום לחסלו או לעוצרו בדרכו לבצע את זממו, מתוך עקרון של 'טובת הקורבן'. כלומר, אם אי אפשר לעצור את המחבל/ים בנוהל עצירת חשוד מסודר, אפשר וצריך לחסלו באלימות המתאימה למידת אלימותו.

יתר 'נותני השירות' ו'נותני הפקודות' חייבים לתת את הדין על מעשיהם, אם במעצר ובמשפט ואם בגירוש מחוץ לדבולות ישראל-שטחים.

רק לחימה נקודתית במעגל הרחב יותר יוכל להוביל אותנו להפסקת הטרור. כבר כיום אנחנו רואים ברגיעתו הזמנית, בעיקר משום שצה''ל, המשטרה והשב''כ עושים עבודת קודש חכמה וגם משום כוונה פלסטינית להנמיך את גובה הלהבות בטרם בחירות קרובות (לפחות ויכוחים בין התומכים והמתנגדים מתקיים מזה מספר שבועות).

לחימה כזו נגד הטרור תפגע בשכבה השלטת כיום אצל הפלסטינים ותוכל ליצור מצב שבו הנהגה חדשה תיווצר, הנהגה שיש לקוות שתפיק לקחים נ כ ו נ י ם מהאירועים (ולא תדבוק ביצירת ארגוני טרור חדשים ומתוחכמים יותר).
_new_ הוספת תגובה



אבנר, אתה בהחלט צודק בניתוח הרקע לאינתיפאדה
אברהמי (יום ראשון, 15/12/2002 שעה 10:25)
בתשובה לאבנר בן בסט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ומטרותיה, השאלה שצריכה להישאל היא , האם ממשלות ישראל היו יכולות לעצור את תהליך השלום עוד ב- 1995 או ב- 1998 או ב- 2000 בטרם אינתיפאדה, ואיך מהלך כזה היה מגלגל את כל האשמה על כתפי ישראל.

ישראל היתה לכודה בוירוס אוסלו כל עוד החיידק עבד כהילכתו. ישראל השתחררה ממחוייבות זו כאשר החיידק החל להשתולל והפך למגפה.
_new_ הוספת תגובה



אברהמי בנושא אוסלו אני לצדך ובדעתך, זה אסון שעוד
סוריא (יום ראשון, 15/12/2002 שעה 23:40)
בתשובה לאברהמי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יבוא יומם לתת את הדין של האחראים לחתימתו וכתיבתו חקירה/? מי יקרא תגר על עמדותיהם חס וחלילה ולראיה,,, ומיד כמה ישתו דמי בפורום,,,, הכיצד הוליכו עם שלם על מזבח השלום... לחלום בלהות בו אנו נמצאים היום, הם לא מתבישים, ויושבים במפלגות, בכנסת ישראל ועוד מיני משרות, ידעו כולם לצעוק חמ''ס על סאברה ושאתילה,ולצעוק להעמיד לדין מיד מהר את שרון,גנוסר ואחרים.לנגוס ולהוקיע את ברק,להקים ועדות חקירה ,הדבר דומה לאיש משפחה שחולה בסרטן וכולם אומרים המחלה ההיא, כך בעיני ,הסכם אוסלו, איפו היו כל המומחים מדוע לא עשו משאל עם? הכיבוש הוא אסון לאומי שניכפה עלינו ב- 67 ויש מגדילים להוסיף לפני, ההתנחלויות עצם בגרונינו שתקועה עמוק, אך הסכם אוסלו הפזיז לא רק שהביא להרחקתו של השלום, אלא אסון,דם,שכול,, ואין איש שיקום ויקח את הדין
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי