פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
אכן צריך להחליט על היעד-מטרה של המו''מ לפני
דוד סיון (יום חמישי, 16/01/2003 שעה 10:17) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שהוא מתחיל. אבל לפני הכל אנחנו צריכים להחליט על היעד שלנו. במשטר דמוקרטי, זה לא יכול להעשות בחדרי חדרים למרות שבמידה רבה זה מקל על האסטרטגיה של האויב. הרי אם היינו לוקחים את עמדתך זו ככזה ראה וקדש, המאמר שלך לא היה צריך להתפרסם משום שהוא מגלה לאויב מהלך אסטרטגי אפשרי. לכן טענתך לגבי דברים שאומרים גורמי אופוזיציה/קואליציה לא מתקבלת.

אני מאד מקבל את עמדתך לגבי ההחלטה שצריך לקבל לפני שמתחילים מו''מ על כל נושא. לפני שאני מחליט למכור את הדירה אני מנסה ללמוד את המציאות הרלוונטית לתהליך המכירה, קובע את יעדי (מחיר ולו''ז) ואז יוצא לציבור. כך זה אכן צריך להיות לגבי מדיניות בכלל ובנושא שלום בפרט. קודם מחליטים מה אנחנו רוצים להשיג אבל לשם כך יש להגדיר המושג ''שלום'' ועוד מושגים חיוניים לתהליך. זאת כדי שכל המעורבים בהחלטה יבינו אותה ברוח אחת.

אבל זוהי צרתנו העיקרית ולכן קשה מאד לעבור את שלב ההגדרה של מה יעדנו. נדמה לי שגם תהליך השלום עם מצרים לא כלל הגדרת יעדים למשא ומתן לפני שהוא התחיל אלא היו מעורבים בו מנהיגים שידעו להתייחס למציאות בחיוב. בשני הצדדים היו אנשים עם התייחסות גמישה למציאות ולהתנסות במהלך המשא ומתן ולכן הוא הוכרע בצורה חיובית.

במציאות שלנו, כך אני מרגיש, אין מנהיגים מהסוג הזה ולכן אנחנו בבעיה. הם אינם גם בימין וגם בשמאל (יכול להיות שאני חושב על מישהו מסויים אבל אין לו כח פוליטי ממשי ולכן לא רלוונטי). ואלו שישנם טובים יותר בלהגיד מה לא. כך התנאי החשוב שהגדרת להתנהלות מו''מ לא מתקיים.

בגין קיבל את פרס נובל לשלום ואתה לא צריך לדאוג לגבי הקרדיט שמגיע לו. ברוח הדברים לעיל זכות היוזמה היא חשובה אבל היכולת להגיב בצורה גמישה לסיים את המו''מ כמו שהסתיים היא היא שאיפשרה את ההישג שלו.

בקשה קטנה: אתה יכול להרחיב על ההסדר שהוחמץ עם סוריה בשנות ה- 50?
_new_ הוספת תגובה



דויד, באשר לסוריה
ישראל בר-ניר (יום שישי, 17/01/2003 שעה 7:39)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לא ידועים לי הרבה פרטים. הרודן התורן של סוריה בתחילת שנות ה 50 היה חוסני זעים (אני מקווה שאינני טועה בכתיב של השם). מעמדו בשילטון לא היה מי יודע מה (הוא לא החזיק מעמד הרבה זמן), וכנראה שחשב שהסדר עם ישראל יעזור לו לבסס את שילטונו. ממה שאני יודע הצעתו כללה שלום בגבולות של אז (זה היה אחרי קרבות תל מוטילה, ולכן כלל את החוף הצפוני של הכינרת), הכרה הדדית ומה שהכי חשוב, קליטה ע''י סוריה של כל הפליטים הפלשתינאים שהיו בתחומיה.
אין לי מושג עד כמה זה היה רציני, ומה גרם לבן גוריון לדחות את ההצעה. אם זה היה יוצא אל הפועל זה היה יוצר תקדים לגבי ''זכות השיבה''.
כדאי שתפנה למי שהוא יותר מוסמך ממני כי כל היידע שלי בנושא הוא מכלי שני.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי