פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
לאורי, יש לך נושא לעוד טפילת עלילת-דם
מיכאל שרון (יום ראשון, 16/06/2002 שעה 21:48) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מדוע עלילת דם? שכן שיקול דעת קצר מוציא לחלוטין את האפשרות שהיו אלה רוויזיוניסטים. עלילת דם מתאפיינת בגרעין חזק של אמונה שרירותית, הגורסת שאף אם דבר מה אינו כלל סביר על פי השכל הישר, יש בו בכל זאת גרעין חזק של ''אמת פנימית'' - שאינה אלא הדוגמה הקנאית של המעליל והרוקד על הדם.
_new_ הוספת תגובה



חברי פורום נכבדים - מה קורה לכם?
אריה פרלמן (יום שני, 17/06/2002 שעה 1:53)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני קורא דיבורים על אנשי אצ''ל שירו או שלא ירו בארלוזורוב - והרי פה מדובר על ארבע שנים לפני ייסוד האצ''ל!

יש להדגיש שוב, שחברי ברית-הביריונים, מעולם לא היו מחתרתיים, לא קיימו בתוכם שום תא חשאי וגם לא נטען שניהלו מחתרת. הם היו קיצוניים וחריפים - אבל גלויים לחלוטין (וגם לא אלימים פיזית).

המשטרה חשדה בשלב מסויים בקומוניסטים, ואף החזיקה כמה מהם במעצר - אך השתשלות האירועים הובילה להתגברות החשד כלפי ברית הביריונים, מה גם שאנשי ההגנה ששו ''לסייע'' למשטרה הבריטית בהרשעת שנואי נפשם - לאו דווקא מתוך רשעות בולשביקית, אלא גם מפני שבאמת האמינו כי הם האחראים לרצח.

אולי נעלם מכם, שאברהם שושני (רוזנווייג) העיד ישירות בפני ד''ר דותן ז''ל שהוא שמע מפי מנהיג המפלגה על הישיבה שבה הוחלט על רצח ארלוזורוב - ועל כך שהוחלט כי הרוצחים ידברו אנגלית בעת המעקב, על-מנת שלא לעורר את חשד הבריטים.

לא היו אז חברי מפלגה ערבים שיכלו להתחזות לדוברי אנגלית כהלכה, ומן הסתם גם לא שאפו להיות מוברחים לצמיתות לברית-המועצות.

ד''ר דותן אימת, כדבריו, שבע פעמים את המידע הזה לפני פרסומו.

את הספר קרא פרופ' מיכאל הרסגור, שהוא כידוע סטליניסט לשעבר - ובכל מקרה סוציאליסט. אילו היה מדובר בשקר גס או בהשערה קלושה - ודאי היה מעיר על כך - שהרי כיצד יעמוד מנגד, כאשר הצד ''שלו'' מואשם ברצח המהדהד הזה - כביכול ''לשווא''?

ואכן, הוא כתב על גב הספר: ''סיפור אמת... מרחיב אופקים, מגלה עובדות מעניינות, מסעיר, מחשמל, ואינני מגזים''.

ולבסוף - ד''ר דותן חי שנים מס' לאחר פרסום הספר - לפחות עד 1996 - ואף הספיק להוציא אותו שנית לאור.

איש לא ניסה מעולם להתעמת עם קביעתו, או להתמודד ישירות עם דבריו על-מנת להפריכם.

והיא הנותנת.
_new_ הוספת תגובה



מתדייני הדיון לא דיברו על האצ''ל
אלכסנדר מאן (יום שני, 17/06/2002 שעה 3:11)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מר פרלמן הנכבד,

אנא תן דעתך לכך, כי איש מהמגיבים לכתבתך המעניינת לכשעצמה לא דיבר על אנשי אצ''ל שירו או לא ירו בארלוזורוב.

מר אשד דיבר בתגובתו על סוכנים נאציים ועל מוטיבציית הבכירים הנאציים לחסל אדם זה, אני אישית הוספתי נופך משלי לפרשת מגדה גבלס, מר שרון דיבר על האפשרות שגרמנים ארצישראלים משורות הטמפלרים ביצעו זאת, ומר רבינוביץ דיבר על הרביזיוניסטים, אך לא אמר דבר על ארגון אצ''ל מטוב ועד רע.

בברכה

א. מאן
_new_ הוספת תגובה



אריה: כששללתי אפשרות ''אצל'' הכוונה היתה לברית
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 5:10)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הבריונים או לרוויזיוניסטים אחרים. אין עניין זה כלל רלוונתי לטעוני. גם פק''פ וכמובן חברי ברית הבריונים או רוויזיוניסטים אחרים היו מסומנים על ידי המשטרה הבריטית ככוון חקירה, ולכן לא ברור למה לא ירו גם בגב' ארלוזורוב למניעת זיהויים. ניתן גם לסבור שלא היתה סיבה לבריה''מ לשלול בריחת יהודי גרמנייה מהמשטר הנאצי לארץ. העניין כולו אינו נראה כניתן להסבר ברמה רכילותית, בגלל רצונו של אדם זה או אחר להגר לבריה''מ, או בגלל מכירת קרקעות כמה בדואים. בפרספקטיבה היסטורית, יש בהקשר זה להבין רצח זה כחלק מהלוחמה הערבית להגבלת ההגירה, שהתבטאה הן בפרעות בצמידות לגלי העלייה, הן בלחץ על משרד המושבות הבריטי שהביא לספר הלבן, והן באמצעים אחרים כגון רצח פוליטי. אכן, סביר שגורמים ערבים חיפשו בעלי ברית מתאימים לביצוע הרצח, וכאלה היו בקרב המתיישבים הגרמנים, אולי גם מתוך היבט של ברית אסטרטגית של הרייך השלישי עם עמי האיזור.
_new_ הוספת תגובה



ועוד פרט קטן וחשוב - ההארה בפנס
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 5:55)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

זה דפוס פעולתו של רוצח שכיר או אדם בלתי מיודע לדמויות הפועלות, שנאמר לו לדייק בזיהוי, לאחר שהראו לו תצלומים. אין זה דפוס פעולה של חברים באירגונים פוליטיים כלשהם, ביישוב הקטן והאינטימי של אז, שהיו מיודעים היטב לדמויות הפועלות בתצלומים אין ספור בהארץ ובדבר וכד', או מזימונים נוספים. אלה יכלו לזהות את ארלוזורוב באיזור גן העצמאות גם בתאורה נמוכה ביותר, תוך שימוש באינפורמציית קונטור או סילואטה, הזמינה לתאורה נמוכה.

שוב, דפוס זה מתאים למתיישבים הגרמנים, שהיו עסוקים בעניניהם, עם מעורבות מינימלית בפוליטיקה של הישוב העברי.
_new_ הוספת תגובה



וכן, יתכן שעניין התאורה בפנס מצביע על פרפקציוניזם
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 6:04)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ויסודיות גרמנית, והרצון לוודאות קרובה ל % 100 , גם כאשר האינפורמציה הנקלטת מצביעה על מידה גדולה של וודאות. אין כאן אימפולסיביות והחפזות בעקבות זיהוי ראשוני, אלה בדיקה נוספת, בקור רוח. גם אי הפגיעה בגב' ארלוזורוב עשוי להצביע על מידה של שוויון נפש ממוקד מטרה נקודתית, ודפוס רגוע ויעיל של פעולה, העשוי להיות אופייני לגרמנים הנמצאים במדת מה מחוץ לסערת הרגשות הפוליטית בישוב.
_new_ הוספת תגובה



הגבלת העברת כסף היהודים לפלסטינה - חשש מ''סחטנות''
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 6:22)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הגרמנים כידוע הגבילו מאד את כמות הכספים שהותר ליהודי גרמניה להעביר לפלסטינה. תחת זה היתירו להם להעביר סחורות ומטלטלין ללא הגבלה. כך, בעוד בנמל ניו יורק הוטלו עיצומים על סחורה גרמנית, הרי, למרבית האבסורד בנמל חיפה פורקו ארגזים ענקיים שנשאו עליהם את חותם צלב הקרס.

יתכן שהגרמנים בגישתם היסודית לבחינת עניין כלשהו סברו שארלוזורוב נבחר לנציג למשא ומתן, בין היתר כדי לרמז על אפשרות של חשיפת פרטים אישיים ''מביכים'' אודות יחסיו עם גב' מגדה גבלס בפומבי. זאת, כדרך של הסוכנות הציונית להפעיל לחץ על גרמניה להתיר ליהודיה להוציא איתם לפלשתינה יותר משחשבו לנכון. על כן בשלב כלשהו פעלו כל הגורמים האלה ביחד להביא להחלטה להתנקש בארלוזורוב.
_new_ הוספת תגובה



ושאלונת: אם אומנם כמות האור באיזור הגבעות החולי
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 6:42)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

של המקום בו נמצא כיום גן העצמאות, היתה כה נמוכה, נניח שלא היה זה ליל ירח סביר (דבר הניתן בנקל לברור כיום על פי תאריך הרצח), כך שהתחייבה תאורה בפנס, כיצד זה יכלה גב' ארלוזורוב ''לזהות'' בוודאות את הרוצחים? האם המגמה הפוליטית הישפיעה בדיעבד באופן סוגסטיבי על זכרונה הויזואלי?
_new_ הוספת תגובה



והמעניין מכל: מדוע רק יריה לא פטאלית?
מיכאל שרון (יום שני, 17/06/2002 שעה 7:12)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שהרי ארלוזורוב ואשתו היו באיזור מבודד לחלוטין. הפוגעים התקרבו אליהם מספיק על מנת לשאול בשקט ''מה השעה'' (עד כמה שאני זוכר). האור היה מספיק על מנת לקרוא את מחוגי השעון ולוח הספרות (גם בהנחה הסבירה שאלו היו מצופים זרחן). איני מדבר על ''ווידוא הריגה'' אך למה לא ירו בארלןזורוב בראשו מקרבה זאת, או יותר מכדור יחיד בבטנו (אם איני טועה). מדוע לא כמה כדורים, ריקון המחסנית?
דבר זה היה אמור להיעשות אילו היתה כאן קנאות פוליטית. הפעולה כולה היתה אמורה להיות אימפולסיבית ורצחנית אילו היה כאן להט רגשות.

אבל, אולי רצו להשאיר את ארלוזורוב בחיים, לאחר שיטעם את אימת המוות? הרי כאמור, הוא מת לאחר שהטיפול בו השתהה שעות רבות. פצעו ככל הנראה לא נועד להיות פטאלי מלכתחילה.

האם קנאים פוליטיים היו רק מאיימים ומזהירים באמצעות יריה? או שמישהו רצה לאותת לו דבר מה, תוך השארתו בחיים, להמשך פרוייקט מסויים, תוך אזהרה ''שמור נפשך, אל תגזים''?

מי, אם לא אלה שניהלו איתו מו''מ, וחפצו בהמשכתו, אך ניסו גם להגביל את תנופתו? דהיינו, שוב, גורמים נאצים.
_new_ הוספת תגובה



מיכאל: ראה תגובתי למטה בענין אנשי ההגנה
אורי מילשטיין (יום שני, 17/06/2002 שעה 9:29)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שהיו שתולים בארגון הרוויזיוניסטים ושאחד מהם היה בין השלושה שהואשמו ברצח ארלוזורוב.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי