פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
(נכתב בתשובה לרום הראל, 27/01/06 12:40)
לא.
מיכאל שרון (שבת, 28/01/2006 שעה 3:09)
בתשובה לרום הראל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

''שנית ניסוי מחשבה למשל לנסוע במהירות האור ולצפות קדימה, אינן ''שחזור של מצב בעולם'', היות וניסויי מחשבה קיימים על מנת להתנסות במשהו שאינו ''מצב בעולם''.

אך לא. ניסוי מחשבתי מייצג מצב אפשר כלשהו, לאו דווקא כזה שלא יכול להתרחש בפועל. כמדומני שלא הבנת במה המדובר. עניין הנוסע במהירות קרובה למהירות האור הוא בשביל לסבר את האוזן. לחילופין, ניתן לערוך אותו ניסוי מחשבתי עם איזוטופ כלשהו במהירות קרוב למהירות האור, ולראות את תוספת גילו (על פי מידת התפרקותו או זמן מחצית החיים שלו) בהשוואה עם אותו איזוטופ על פני כדור הארץ (לאחר חזרתו למשל).

טעית בכך שרק השערה שהופרכה היא בעלת ערך אינפורמטיבי. אתה נוטה להסחף במילים פואטיות אותם אתה מחזיק כרבי השראה, אך האימפרסיוניזם הזה בא על חשבון התמקדות, דיוק והבנה נכונה. יש לך הכשרה במדעי הטבע, במתימטיקה, או בתחום מדעי כלשהו בו עורכים ניסויים? ערכת מימיך ניסוי מדעי עם מתודולוגיה סטטיסטית ומדעית? למדת פעם לוגיקה? או שהכשרתך היא ספרות מדעית פופולרית בעיקר? גם אם לקחת קורס בפילוסופיה של המדע באיזו מכללה איזורית או באוניברסיטה הפתוחה, עדיין נישאלת השאלה אם למדת לוגיקה פורמלית? האם הבנת את הניסוחים המתימטיים של פופר ב- logic of Scientific discovery למשל? במקרה את כל חיי הבוגרים הקדשתי למדע, וכן הכשרתי הנוספת בפילוסופיה כוללת לימודי לוגיקה מתימטית מתקדמת, למשל מערכות מודליות. לא תמיד ראוי לזלזל בזה שמבהיר לך דבר או שתיים בלשון בהירה ופשוטה ככל האפשר, בגלל הפשטות וחוסר המילים הנימלצות והשימוש בז'רגון.
_new_ הוספת תגובה



לסבר את האוזן?
רום הראל (שבת, 28/01/2006 שעה 11:13)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בוא ונראה אותך מסבר את האוזן?
מישהו שרוכב על חלקיק במהירות האור, בשדה אסטרואידים] מה הוא רואה מלפניו?
תענה ונראה [מבחן השכלה קטן]
_new_ הוספת תגובה



שרק השערה שהופרכה היא בעלת ערך אינפורמטיבי.
רום הראל (שבת, 28/01/2006 שעה 11:18)
בתשובה למיכאל שרון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מעולם לא טענתי כך, אלא רק שהשערה שהופרכה ניתן לקרוא לה ידע מדעי. יש ערך אינסטרומנטלי [שימושי] לכל השערה אלא שלא ניתן להכריע בינהן [השערה לא מופרכת אחת מול רעותה], אלא על פי ערך השימוש המסויים [וזה כידוע משתנה ממקרה למקרה], ככה שיש לגיטימיות לריבוי השערות למצב בעיה אחת [תבדוק אצל פופר] וזאת באי העדפה של תיאוריה אחת על תיאוריה המתחרה בה.
זה נותן מפתח לריבוי תיאוריות מבלי הכפיה להכריע בינהן אלא על פי הפרכה והתייחסות לתוכנן בצורה יחסית.

אנא הואל לדייק.
_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי