פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
קליין - סקירה מאלפת אך כמה תיקונים.
ראובן גרפיט (יום חמישי, 27/02/2003 שעה 21:19) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1. את חוק ביטוח לאומי וזכויות האזרח הנהיג דוקא ביסמרק בגרמניה.
2. הצבא הרוסי התמוטט ורבים רבים מהרוסים נלחמו מחוסר ברירה. הקומוניסטים פשוט הרגו מי שסרב או נסוג או ברח. הם שלחו אנשים להילחם ללא אימונים, ללא נשק כבשאר תותחים. סטלין הרג יותר רוסים מאשר הגרמנים.
3. איפיון השמאל נכון בכללו. רבים משויכים לשמאל כי הם ''אינטלקטואלים או חושבים עצמם ככאלה'' ואז החובה הנה להתנהג על פי הנורמה. אינטלקטואל שאינו מפנים את החשיבה של השמאל - נזרק מהמכנה המשותף ומהמחנה. פרופסור להסטוריה באוני' תל-אביב התגאה ברוב טיפשוטו שהם הכשירו מספיק דוקטורנטים שהינם בעלי אורינטציה אנטי ציונית והתומכים בהקמת מדינה פלשתינאית. משמעות דבריו - שהם מקדמים לתואר שלישי רק בעלי חשיבה זהה לשלהם. מגמה זו רואים אנו גם באוניברסיטאות אחרות בארץ , למשל חיפה ובאר-שבע.
וכמובן - מי שבעל דוקטור במדעי הרוח והחברה הינו אינטלקטואל. מגמה זו רווחת גם בחו''ל.
4. לימין - אין מכנה משותף. ימני על פי הגדרה יכול להיות לאומי, לאומני, פשיסט, אימפריאליסט, קפיטליסט, אחד הדוגל במשק חופשי ''לה סה פיר'', במניעת מעורבות הממשלה בחיי החברה והמשק, אנטי קומוניסט , ציוני, דתי ועוד.
_new_ הוספת תגובה



שאלות לראובן
מי שזוכר (יום שישי, 28/02/2003 שעה 8:29)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כמה רוסים הרגו הגרמנים וכמה הרג המשטר הבולשביקי?
מה המשמעות של '' נזרק מן המחנה'' כאשר מדובר על שמאלן?
_new_ הוספת תגובה



למי שזוכר, סטלין הרג כ 20 מליון רוסים.
ראובן גרפיט (יום שישי, 28/02/2003 שעה 15:07)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לגבי שאלתך השניה - מותנה לאיזו קבוצת שמאל אתה שייך. במדינות שונות, בתקופות שונות הגדרת ההשתיכות הינה שונה אבל - אין קנאות כמו זו של השמאל. מי שחורג מהנורמה, מהמוסכמה - נזרק החוצה. אתן לך דוגמאות מהארץ (אפשר גם מהשמאל הצרפתי ) : דוגמה אחת - ההתפלגות של הקיבוצים לאחוד ולמאוחד. דוגמה שניה : המאבק וההשמצות בין מפלגות ותת מפלגות מהשמאל שהתפצלו לפני ובעיקר לאחר קום המדינה. ראה את הויכוחים המרים והביקורת הקטלנית שלמר בן אהרון (אני אישית רואה בו, ככלכלן , את האוייב ההסטורי מספר אחד של החברה והכלכלה בישראל , הנזק שהוא גרם עולה על הנזק של מלחמת יום הכיפור או משתווה לה). ראה את השנאה המרה והאויבות שהתרחשה בין מפלגות וזרמים קומוניסטים באירופה, בתקופת סטאלין (בין אלה שהתנגדו לקו האלים שלו) לבין מתונים יותר שאמצו גישות סוצילאיסטיות מתונות.
_new_ הוספת תגובה



כשאתה אומר סטאלין הרג 20 מיליון
מי שזוכר (יום שישי, 28/02/2003 שעה 23:07)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה כולל את קרבנות מלחמת העולם?
ואם לא, כמה תושבי ברית המועצות נהרגו במלחמה?
כמה חיילים רוסיים הוצאו להורג על ידי השלטון לעומת מספר החיילים שנהרגו בקרב?
המספרים פתוחים לעיון של כל מי שרוצה, אני מציע לך להתבונן בהם לפני שאתה מפריח סיסמאות.

ושאלה שניה, איך מתייחסים במפלגות הימין לאנשים הסוטים מן הקו האידאולוגי? האם הם מתפלגים? האם יש פלגים ימניים קטנים שעויינים זה לזה או שכולם מחנה אחד גדול ומאושר?

האם בין פלגים דתיים ביהדות יש הרבה אהבה או שיש נידויים וחרמות?
_new_ הוספת תגובה



מיספר הקורבנות הרוסים במילחמה
ישראל בר-ניר (שבת, 01/03/2003 שעה 7:53)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בטל בששים לעומת המיספר הכולל של קורבנות מישטר גן העדן הסוציאליסטי של סטאלין לפני ואחרי המילחמה. בתהליך הקולקטיוויזציה בשנות השלושים לבד היו קרוב ל 10 מיליון קורבנות.
זה לא כולל את עשרות המיליונים שאומנם זכו להישאר בחיים אך נאלצו לבלות את כל חייהם ב''מחנות הבראה'' שהשילטונות הקימו עבורם בסיביר.
_new_ הוספת תגובה



כרגיל שטויות
מי שזוכר (שבת, 01/03/2003 שעה 12:40)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מספר קרבנות המלחמה בברית המועצות, בין השנים 1941 ל 1945 נאמד ב 21.3 מיליון, מתוכם 13.6 מיליון אנשי צבא.
כך שגם על פי הסטטיסטיקות העוינות ביותר לסטליניזם, המספר עולה על מספר האנשים שמתו עקב פגעי השלטון.
לפיכך, המספר אינו ''בטל בשישים'' לפי ההגדרה המתייהרת והנפסדת של מר ברניר, אלא שהוא אף מטיל ספק חמור בנתון המופיע בהודעתו המלומדת של מר גרפיט.

בנוסף, חלק גדול מהמתים בתקופת השלטון הסטליניסטי נבע מהרעב הגדול של שנות ה 30. בין אם הדבר בא עקב אבדן יבולים כתוצאה מהקולקטיביזציה, או עקב מגמת של השלטון להרעיב את אוכלוסית האיכרים שסירבו ''להתארגן'', מעניין לדעת אם יש איזו סטטיסטיקה על מספר המתים ברעב בארצות הברית בשנות השפל המקבילות.
מה היתה הסיבה לרעב הגדול בארצות הברית, המדינה האידאלית? האם יש למישהו מושג?
_new_ הוספת תגובה



ראובן, לימין אין מכנה משותף?
דוד סיון (יום שישי, 28/02/2003 שעה 9:50)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

מה קרה לך? בקטע שלך ''לימין אין מכנה משותף'' יש סתירה פנימית. אם אין מכנה משותף איך אתה מגדיר ציבור זה במילה אחת. אבל לגופו של עניין. המכנה המשותף למחנה הימין המגובש:
1. תמיכה בהתנחלויות ובהתנחלות,
2. תמיכה ברעיונות של אדם סמית, מילטון פרידמן ועוד של יוזמה פרטית,
3. אין לשבת למשא ומתן עם ערפאת ולפני סיום הטרור,

יש עוד פרטים אבל זה מספיק לצורך העברת המסר לנושא הזה.

יש גם אינטלקטואלים בימין הישראלי (חלקם מתבטאים בפורום) ובימין בכלל. הסיפור על השפעת השקפת העולם בעולם האקאדמי היא לא חדשה ולא רק מכיוון אינטלקטואלים שמאליים.

בימים האחרונים קראתי דברים איך הוחרם הפסיכולוג וליקובסקי בגלל שהיה אאוטסיידר.

אני לא התקבלתי לעבודה בגלל השקפת העולם שלי (אני יכול להביא את הבן אדם שאמר לי את זה לעדות).

ביבי אמר לרב כדורי משהו כמו .... הם לא יודעים מה זה להיות יהודים.

אם, כמו שאתה טוען, בוחרים דוקטורנטים להיסטוריה לפי השייכות הפוליטית זה אכן פסול. אם זה נעשה לפי השקפה אקאדמית זה קיים כבר הרבה מאד שנים. הנה למשל סיפור על המציאות בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות - ארה''ב. היתה תקופה שבמחלקה לכלכלה באוניברסיטת שיקגו היו מרבית המרצים/חוקרים בעלי השקפה מונטריסטית (והרחבת היוזמה הפרטית).

יש גם העניין שסטודנטים באים ללמוד לדוקטורט לפי מהי ההשקפה האקאדמית של אותה מחלקה באותה אוניברסיטה. זה גם קיים אפילו ברפואה. ברוב המקרים זה לא שייך לשמאל או ימין בפוליטיקה אלא להשקפה על הכיוון והמגמה שצריך או רצוי עבור המחלקה.
_new_ הוספת תגובה



סיוון מכובדי, יש לך טעות לוגית. על פי תורת הקבוצות
ראובן גרפיט (יום שישי, 28/02/2003 שעה 15:19)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יכול להיות תת קבוצות הזרות זו לזו (שאין בינהן מכנה משותף) אבל נמצאות , לצורך הפשטה, באותו מעגל, באותה קבוצה. למשל: ניקח את המספרים השלמים כקבוצת על: בתוכה יש תת קבוצה של המספרים הזוגיים. קבוצה שניה של האי זוגיים וקבוצה שלישית של הראשוניים. יש מכנה משותף בינהם : כולם שלמים אבל ברור שהמספרים האי זוגיים לעולם לא יחתכו עם הזוגיים. המספרים הראשונים הינה תת קבוצה משל עצמה. כן גם בחיי היום יום. למשל: הדתיים: בהגדרה לקבוצה זו, מתייחסים אנשים המקיימים את מצוות ואורחות החיים של דתם. אך יש דתיים יהודים, מולמים שיעים, מוסלמים סונים, דרוזים ועוד. אין בינהם מכנה משותף. כן גם באם נפרק את קבוצת הדתיים היהודים ניוכח שיש תת קבוצות שאין בינהם נישואים או קשרים חברתים והם עוינים (זרים ) זה לזה.
אחד נקרא ימני כי רוצה את ארץ ישראל השלמה אך מתנגד לכלכה חופשית . השני ימני כי רוצה כלכלה חופשית אך ''מת'' על מדינה פלשתינאית (למשל - ערבי ). שכנך ימני כי הוא דתי חרדי , מוכן לקבל מדינה פלשתינאית כי המשיח עדין לא הגיע.
הצרופים רבים - החולשה בהגדה של ימין ושמאל, בהכללות שלנו.
ראה - לכאורה כולנו יודעים מהו צבע ירוק, במציאות יש אינסוף גווני ירוק ואין האחד דומה לרעהו, צא החוצה וסתכל על הנוף.
_new_ הוספת תגובה



בשורה האחרונה אתה מגלה את הסתירה שבדבריך
דוד סיון (יום שישי, 28/02/2003 שעה 16:30)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה אומר שהכל נעוץ בהגדרות של המושגים ימין ושמאל. אבל קודם אמרת שהאיפיון של השמאל נכון בכללו ומבלי להגדירו אתה מתחיל לספר על מנהגים של השמאל כקבוצה. אחר כך שאני אומר ומנסה להגדיר תכונות משותפות של הימין בתגובה אתה עובר נושא.

המאבקים שהיו בין קבוצות שמאל בתקופות שונות כולל ההתייחסות שלהם אל אחרים וכו' היו רוויי תוכן והבדלים רציניים בהשקפה ו/או במה שצריך לעשות. לך אולי הם נראים קלי ערך.

דרך אגב המאבקים בשנים האחרונות בין גופים בימין הם לא פחות קשים. תחיה, צומת, מולדת ועוד דומים לאותם מאבקים שהיו בשמאל. אני לא זוכר מספיק טוב את הבדלי ההגדרות בין הקבוצות בשמאל ו/או בימין אבל לאותם אנשים הם היו מספיק מהותיים בשביל להתפלג או להוציא אחדים אל מחוץ למחנה.

בטקטיקה הזו השתמשו גם במולדת (הבן של גנדי ברח ממולדת למפד''ל), בצומת (רפול זרק מישהו מהמפלגה) וגם בשמאל (במובן הרחב ביותר של המילה - ראה הוצאת ביילין ויעל דיין ממפלגת העבודה).

אז למי יש שגיאה לוגית?
_new_ הוספת תגובה



סיוון - הגדרות הימין בארץ נבעו או תיחסו לאלה שאינ
ראובן גרפיט (יום שישי, 28/02/2003 שעה 17:35)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ם תומכים בשמאל. השמאל המקורי, בארץ, התיחס לאלה שראו ברוסיה, או ליתר דיוק, בתפיסה הקווניסטית כמודל לחיקוי. בינם לבין עצמם היו ניואנסים כאלה ואחרים. אלה שהתנגדו להם כונו ימניים.אניש מפ''ם היו ''מהמתנחלים'' הקיצוניים ביותר וכן גם אחדות העבודה שהיתה שמאל חזק. אז - המחלקות על גבולות הארץ לא היתה עילה או פרמטר להבנה והפרדה בין ימין ןשמאל, אלא רק השקפת החיים הכלכלית. בשנים הראשונות של המדינה - המצע בכלכלי של חירות ושל מפ''ם היו דומות להפליא.
עם חלוף השנים - מסיבה לא ברורה לי, הימניים הם אלה שרוצים ''להתנחל'' בגבולות שמפלגת מפ''ם והקיבוץ הארצי ואחדות העבודה התנחלו לפני קום המדינה. רק תיזכר בל''ה - הם לא באו מחירות ולא מבני עקיבא.
מה הקשר בין המחלוקת על הגבולות לשמאל וימין במובן ההסטורי? ולבטח אין קשר במובן האידואולוגי האירופאי.
_new_ הוספת תגובה



המתימטיקה שלך קצת פגומה
ישראל בר-ניר (יום שני, 03/03/2003 שעה 10:45)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

המיספרים הראשוניים יחתכו עם האיזוגיים, כי למעט 2 כל מספר ראשוני הוא בהכרח אי זוגי. בשל היות 2 מספר ראשוני, יש גם חיתוך בין המיספרים הראשוניים והזוגיים.
_new_ הוספת תגובה



אתה צודק!
ראובן גרפיט (יום שני, 03/03/2003 שעה 21:40)
בתשובה לישראל בר-ניר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה




חזרה לפורוםהסיפור המלא
מערכת פורום ארץ הצבי אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי