פורום ארץ הצבי Enter the forum
Articles
Discussions
About FAZ
FAZ people
columns
Links
Previous page
Bulletine Board

SearchFeedbackAdd to Favorites
RSS Feed
מה זה?
חמור כחול-לבן / טור שבועי
אריה פרלמן (יום רביעי, 05/02/2003 שעה 22:38)


חמור כחול-לבן



קריסת השמאל - ניצחון השמאלנות



אריה פרלמן






לאיש לא היה ספק במגמה העיקרית שתעלה מתוצאות הבחירות: ניצחון הימין ותבוסת השמאל. אך כעת אנו חוזים במהפך בקנה מידה היסטורי - ברעידת-אדמה שכמוה לא ידעו התנועה הציונית ומדינת ישראל מאז 1977.

אם ב- 1977 ב''מהפך'' - עלה לראשונה לשלטון גוש הימין - הרי שבשנת 2003 - שנת ''הקריסה'' - איבד לראשונה גוש השמאל את יכולתו לשלוט או להיות מועמד רציני לשלטון.

נדמה - כי לראשונה נהפכו היוצרות והחלפו סדרי-עולם: אם בעבר הרחוק היתה תנועת העבודה כוח כה מרכזי שלא ניתן לערער עליו - זהו מצבו של הליכוד כיום.

הליכוד קיבל 38 מנדטים - והכפיל את כוחו. הפעם האחרונה שהליכוד היה בסדר גודל כזה (40) - היתה ב- 1988... אלא שאז מפלגת העבודה היתה בגודל דומה. כיום - מפלגת העבודה היא בדיוק מחצית מהליכוד.

בשנת 1992 היו למרצ 12 מנדטים - ואילו היום יש להם 6 בלבד.

אמנם - לאיחוד הלאומי יש 7 מנדטים - והיא שמרה על כוחה למרות הציפיות להגדלתו, אך ישנה נחמה מסויימת בגידולה המתון של המפד''ל. עם זאת - לגוש הימין כולו ישנם 69 מנדטים - כאשר גם מפלגת שינוי איננה ממש שמאלנית במובן המקובל של המילה.

לכאורה - זהו ניצחון עצום. השמאל הסהרורי קיבל את עונשו מידי הבוחר - והתכווץ לממדים הראויים לו בציבור הישראלי: 25% - פחות או יותר. אדריכלי ותומכי הסכם ספטמבר השחור הנורא (''הסכם אוסלו'') - קיבלו את המכה הניצחת שלה היו ראויים - ואשר התעכבה מעט עקב האבל והתדהמה בעקבות הירצחו הנורא של יצחק רבין בידי איש ימין קיצוני.

לכאורה - יכול הימין לממש את המדיניות שלה הטיף במשך כל שנות ''תהליך השלום'' הזוועתי - וללא תירוצים: אין יותר רוב קטן; אין יותר רוב גדול למנהיג הימין אך רוב קטן בכנסת; ומעולם לא היה השמאל הקיצוני כה מוכה וחבול.

לכאורה - יכול הימין כעת לפתוח במסע צבאי נרחב להכרעת שרידי ממלכת המוות של אש''ף והכחדה או הכנעה של כל נושא נשק ערבי ואיסלאמי בתחומי ארץ-ישראל המערבית. הימין יכול לפתוח בתנופת התנחלויות מאסיבית - שתיתן דרור לאהבת המולדת ולקשר החי לאדמת ארץ-ישראל - שהפך למגונה ונלעג במשך כל כך הרבה שנים על-ידי ראשי השלטון בישראל. הימין יכול לטפח תקשורת ותרבות לאומית - במקום לשבת ולקונן על הקולנוענים/המחזאים/הסופרים/העיתונאים השמאלנים. הימין יכול לשנות את שיטת מינוי השופטים ובכך לפרק את מוקש הדיקטטורה של בג''ץ - אותו בג''ץ שמשמש בידי השמאל כשוט ל'חינוך הציבור' - במקום שכבר אין כוח לשכנע. הימין יכול לפתוח את הצינורות העכורים של הכלכלה, על-ידי הסרת חסמים ביורוקרטיים, הורדה במסים, קיצוץ חד בתשלומי העברה, הפרטת מערך הפנסיה, הנהגת תכנית השוברים בחינוך ועוד ועוד צעדים כלכליים-חברתיים, שגם יזניקו את כלכלת ישראל אל-על, גם יציגו את משנתו הכלכלית של השמאל הרדיקלי ככלי ריק, יביאו לידי מצב שבו יותר אנשים יעבדו, ייצרו, ייזמו ויתפתחו - וישלמו יותר מסים כי המסים יהיו נמוכים יותר והמוטיבציה להעלים תהיה נמוכה יותר - וכך יהיה יותר כסף למדינת ישראל לביטחון ולעצמאות כלכלית.


הימין יכול לעשות את כל אלה - אבל הוא לא יעשה.




באופן פרדוכסלי - וכואב - אנו חוזים בעיניים כלות בתופעה חולנית ממש: ככל שהשמאל חלש יותר - ככה הוא חזק יותר... שלא בטובתו - ממלא השמאל הקיצוני בישראל את התפקיד שמילא ערפאת בשנים האחרונות: כוחו בחולשתו.

אריאל שרון - הלא הוא ''אריק'' שלנו - בולדוזר ההתנחלויות, דחפור העליה, טנק המלחמה באויבי ישראל ותותח המאבק המילולי נגד השמצות השמאל - הפך את עורו ונהיה מהדורה שניה של עזר וייצמן (שגם הוא היה פעם, מזמן, מבכירי תנועת החירות של מנחם בגין).

בראשותו של שרון - הולך הימין עם כל המנדטים ועם כל הכוח העצום שלו - להתאבדות נפשית במסלול מהיר: שרון מחזר בלהט אחרי עמרם מצנע ומציע לו ''מדינה פלשתינאית'' על מגש; טוען כמו פרס וחבריו ש''איפוק הוא כוח''; ''רק פתרון מדיני יציל את הכלכלה'', ממשיך לרמות את העם עם הסחורה הקלוקלת הקרויה ''שלום בימינו'', ומטפל בטרור ביד רכה, בזהירות - על-מנת שלא יחוסל חלילה - כי צריך הרי להעניק לו מדינה...

שרון - כמו בסרט-סטודנטים מוטרף - הולך ומשפיל את עצמו ומתחנן בפני השמאל הקיצוני שיישב בממשלתו - בעוד הוא מכפיש ומחרים את שותפיו הטבעיים מהאיחוד הלאומי, בשר-מבשרו ועצם-מעצמותיו - כאילו מדובר חלילה במצב הפוך, כאילו עמרם מצנע הוביל את מפלגת העבודה לזכיה ב- 55 מנדטים...

כל עוד שרון יעמוד בראשות הליכוד - אין לשמאל מה לדאוג: הוא יעשה כל שביכולתו בשביל להקים ''מדינה פלשתינאית''; הוא יעקור התנחלויות (יש לו ניסיון בזה מפינוי סיני); הוא ישמור על מערכת המשפט הנשלטת בידי השמאל בתואנה של ''שמירה על הדמוקרטיה''; הוא ימשיך במדיניות כלכלית המבוססת על העלאה במסים, האדרת הביורוקרטיה והזרמה מאסיבית של תשלומי העברה - רק בכדי שיוכל לטעון ש''אין כסף'' - ויילך להתחנן לאמריקה שתיתן ערבויות (ותקבע מה לעשות - שהרי בעל המאה הוא בעל הדעה). הוא ימשיך לדבר על ''ויתורים כואבים'', יעשה ''מחוות למען השלום'', וישאיר את מדינת ישראל שבויה לנצח - שבויה בהקזת דמה וכוחותיה ברדיפה אחר ה''שלום.''

שן בשקט, יוסי שריד. נוח על מקומך בשלווה, יוסי ביילין: השמאל אמנם קרס - אך השמאלנות ניצחה.




יש לפיד לנוכלות

אחת מהתופעות המכוערות ביותר של מערכת הבחירות הזאת היא מפלגת שינוי ובעיקר העומד בראשה - יוסף (טומי) לפיד.

אינני מתכוון לגנות את לפיד דווקא בשל עויינותו כלפי החרדים. מי שרצה לקנות את סחורתו - אכן קנה - והיו רבים מאוד כאלה.

הבעיה שלי היא אחרת: טומי לפיד הבטיח שלא לשבת עם החרדים בממשלה, וזאת משתי סיבות עיקריות: מיעוט השתתפותם של החרדים בשוק העבודה וסירובם לשרת בצה''ל.

אך ברגע שהריח ח''כ לפיד את ריח השלטון - הוא שכח לפתע את התחייבויותיו. פתאום יהדות תורה כשרה. ומדוע כשרה? מכיוון שאנשי יהדות התורה אינם יושבים בממשלה-ממש, כשרים - אלא ''רק'' כסגני שרים וכחברים בקואליציה.

מוזר שטומי לפיד גילה את זאת רק עכשיו - מאחר שאנשי אגודת ישראל (יהדות התורה של היום) נטשו את שולחן הממשלה כבר בשנת 1950 - ומאז אינם מכהנים כשרים מטעמים עקרוניים - אי-מתן הכרה מלאה למדינה הציונית והחילונית.

אז איפה היה טומי לפיד ב- 53 השנים האחרונות?
ומדוע וכיצד הפכה ישיבה עם חרדים לכשרה ''בקואליציה'' - אך לא ''בממשלה''? וכי מהו ההבדל? האם סבור טומי לפיד שניטשטשה לחלוטין דעתו של הציבור? ואם בהבדלים פילוסופיים עסקינן - האם יסכים טומי לפיד שאלי ישי יהיה יושב-ראש הכנסת, ושלמה בניזרי יהיה יושב-ראש ועדת הכספים?
עוד לא הגיע המשיח, עדיין לא.

אך זהו רק חלק מהבעיה. הרי לפי המדד של טומי לפיד - החרדים האשכנזים מיהדות התורה אמורים להיות גרועים ופסולים הרבה יותר מהחרדים המזרחיים של ש''ס - כיוון שבכל זאת רוב מצביעי ש''ס, או לפחות חלקם הניכר - כן משרתים בצבא וכן משולבים בשוק העבודה - מדובר למעשה בסוג של ליכודניקים מזרחיים דתיים או מסורתיים או בעלי תודעה עדתית חזקה - ולאו דווקא בחרדים.

אך הוא בחר לפסול דווקא את החרדים המזרחיים - ולהכשיר את האשכנזים. איך קוראים לזה אצלנו? גזענות!
אמנם - כל החרדים הם יהודים שמיים ואינם שייכים לגזעים שונים - אך פסילה על רקע עדתי - ''עדתנות'' - איננה טובה יותר מגזענות - במיוחד כאשר בשני המקרים מדובר בבני אותו הלאום.

טומי לפיד גם הבטיח שהוא ''לא ישמש כסמן שמאלי בממשלת ימין ולא סמן ימני בממשלת שמאל''. ברוב שחצנותו הוא חשב שיוכל להכתיב ''ממשלת אחדות חילונית'' - ולכן הבטיח לשבת אך ורק בממשלה שבה חברות מפלגות העבודה והליכוד ביחד.

והנה - עוד לא נדמו צלילי תעמולת הבחירות - כבר אץ-לו-רץ-לו לפיד לשמש כ''סמן שמאלי בממשלה ימנית''. לפיד הבין שהוא הסתבך עם הבטחותיו לבוחר - ולכן הוסיף חטא על פשע על-ידי כך שהצטרף ל''עליהום'' על האיחוד הלאומי... שהרי אם מפלגת העבודה לא חברה בממשלה זו הפרת הבטחה - אבל אם מחרימים את האיחוד הלאומי זו לא ממש ''ממשלת ימין'', ולכן הוא לא בדיוק ''סמן שמאלי'' - וכן הלאה והלאה התפתלויותיו של שקרן ומועל שנתפס בקלקלתו.

טומי לפיד - שבמשך 3.5 שנים ישב באופוזיציה עם ששת המנדטים שלו - ולא הצטרף לממשלה גם כשהפיתוי היה גדול - בנה לעצמו תדמית של פוליטיאי-לא-פוליטי - שממשיך גם מתוך הכנסת ללעוג לצביעותם של הפוליטיקאים - כאילו ''פופוליטיקה'' לא נגמרה מעולם.

לכן - מסע הבליץ של טומי - שמותיר שובל רחב של שקרנות, צביעות, גזענות ונוכלות - הוא מאכזב ומגעיל במיוחד.

אך לא אסיים קטע זה ללא הדובדבן שבקצפת: ההתנשאות.

כאשר שאלו את טומי מדוע הוא זוחל לממשלה למרות כל הבטחותיו והצהרותיו - היה לו את טיעון המחץ, פטיש חמשת הקילו, תותח יום הדין:

''אני לא יכול לכפות על הליכוד את כל מה שאני רוצה - הרי זכיתי ב- 15 מנדטים ולא ב- 61...''

באמת לא ידענו...

טומי לפיד ביסס את הבטחותיו על תחזית של 15 מנדטים - תחזית שאכן התממשה - ולכן אין לו שום אפשרות לטעון להפתעה שמונעת את קיום הצהרותיו. אילו היה טומי לפיד אדם הגון - הוא היה עושה אחד מהשניים: או מודה שהוא הפר את הבטחותיו ומעל בעקרונותיו - או שומר על עקרונותיו ונאבק עליהם באופוזיציה. תנועת מרצ התפארה בכך שהיא העבירה ''20 חוקים חברתיים'' במהלך כהונת הכנסת האחרונה. מבלי לשפוט האם טובים חוקים אלה אם לאו - זוהי רק דוגמא קטנה למה מסוגלים 10 מנדטים באופוזיציה לעשות, כאשר מתקיימת ממשלת אחדות עם כמות מסחרית של מנדטים. על אחת כמה וכמה - טובים ומספיקים 15 מנדטים על-מנת לקדם את עקרונותיך.

בפינה מסויימת בלב אני מבין את טומי לפיד: הוא בן 71 - כבר לא איש צעיר - וזאת ככל הנראה ההזדמנות האחרונה שלו לשמש בתפקיד בכיר בהנהגת מדינת ישראל. מבחינתו האישית - אין ספק מה עדיף: נאמנות, הגינות, ועקרונות - או תיק בכיר בממשלה...

לא הצבעתי בעד שינוי - ומעולם לא התכוונתי לעשות זאת. אך התנהגותו של טומי לפיד חורגת הרבה מעבר למצביעי מפלגתו: היא ביזוי המערכת הפוליטית והזניית הדמוקרטיה - כיוון שאם אין משמעות להצבעת הבוחר - שנתן את אמונו תמורת הבטחות והצהרות מסויימות - אין משמעות לדמוקרטיה בכלל.

לפיד מבקש מאיתנו שלא נגחך - כאשר הוא מוחה על כך ש''החרדים גנבו את היהדות מהיהודים''. אם כך הוא באמת רוצה - שיתחיל במימוש אימרתו הנצחית של קוהלת:

''את אשר תידור - שלם; טוב אשר לא תידור - משתידור ולא תשלם''. (קוהלת פרק ה').




מאמינים בך מצנע - כי רק אתה יכול

לעומת טומי לפיד - בולט ובודד לחיוב הוא עמרם מצנע - יושב ראש מפלגת העבודה. מצנע בחר להציג את עמדותיו באופן חד וברור: ערפאת הוא טרוריסט - אבל בכל זאת בעד משא-ומתן איתו; בעד גדר הפרדה, בעד עקירת התנחלויות וחלוקת ירושלים, ובעד הקמת ''מדינה פלשתינאית'' בארץ-ישראל המערבית.

עמדות אלו - לפחות בכל הנוגע לערפאת אישית - נחשבות למזיקות מבחינה אלקטורלית, א מצנע בכל זאת עמד עליהן ולא התקפל.

מצנע גם עמד באומץ אל-מול התמיכה הציבורית הגורפת בממשלת אחדות לאומית - והודיע חד-וחלק שמפלגת העבודה לא תשב בממשלת שרון. בכך תרם מצנע שלא בכוונה לאיכות המשטר הדמוקרטי בישראל - כאשר הציב חלופה ברורה בפני הציבור, לא טישטש ולא מכר לוקשים - ואכן שילם מחיר יקר על נחישותו.

ולאחר הבחירות - נהג מצנע באופן שניתן להרחיק לכת ולכנותו אצילות-נפש ממש: לא רק שבירך את ראש הליכוד על נצחונו הסוחף בבחירות - דבר מקובל בחיים הדמוקרטיים - אלא גם טרח להתנצל במפורש על הגידופים (''סנדק'', ''מאפיה'') שהטיח בראש הממשלה במערכת הבחירות. מתי בפעם האחרונה ראיתם ראש אופוזיציה מתנצל בפני ראש הממשלה?

המשיכה אחר הכבוד והשררה היא חזקה מאוד - ובקלות יחסית יכול היה מצנע למצוא איזה תירוץ להזדחל אל תוך ממשלת שרון, בעודו ממלמל תירוצים שחוקים בחצי-פה. הוא יכול היה להגיד - כמו טומי לפיד - שהוא ''לא יכול לכפות על הליכוד את כל מה שהוא רוצה'' - ולכן הוא דוחף בכוח רגל אל תוך דלת הממשלה - על-מנת להכריח את הליכוד לעשות חלק ממה שהוא רוצה...

אך מצנע לא נכנע: גם כיושב ראש חדש של מפלגה מובסת, עמדה מאוד לא נוחה - הוא נאבק גם נגד חיזוריו ההיסטריים של שרון; גם נגד המשיכה לשררה; וגם נגד ''חבריו'', התפוחים הרקובים בחבית 'העבודה' - שתשוקתם בוערת בהם להפוך את מצנע לשטיח אפגני - בעודם דוהרים עליו אל כיסאותיהם האהובים.

עמרם מצנע נוהג כאיש כבוד וכאדם אציל - כאשר הוא מודיע באבירות שהעם אמר את דברו, בחר צד במפה הפוליטית - ולכן יש להניח לו לשלוט. דרושה מידה גדושה של גדלות-נפש מצידו על-מנת לשחרר הצהרה מעין זו, אם נזכור שהשמאל באופן מסורתי איננו מגלה נטיה לקבל את דין הבוחר: פעם זה ''גנבו את המדינה''; פעם זה ''סוף לדמוקרטיה''; פעם זה ''העם טעה''; ופעם זה ''הפאשיסטים המחרידים ניצחו''... על רקע זה - שוב בולט עמרם מצנע בייחודיותו: הוא פשוט מודה בניצחון היריב.
אמת - אני מודה ומתוודה: לא רק הערכה אמיתית מדריכה את דבריי, אלא גם התלכדות אינטרסים מלאה, נדירה, בין האיחוד הלאומי לבין מצנע ותומכיו במפלגת העבודה: שני הצדדים אינם רוצים את מפלגת העבודה בממשלת שרון...
מבחינה זו - אין סיסמא טובה יותר מאשר ''מאמינים בך מצנע'', כיוון ש''רק מצנע יכול'' לגמול את שרון מהתמכרותו הפאתטית לאופנות שמאלניות - ולהקים ממשלת ימין.
אכן, מי היה מאמין, אך מוזרות הן דרכי ההיסטוריה: עמרם מצנע הוא הדבר הטוב ביותר שקרה לישראל בשנים האחרונות - אם אכן יעמוד בדיבורו ולא יצטרף לממשלה בראשות שרון.

לסיכום - למרות עלילות מצנע והקבלנים בעיר הגדולה - ועל אף עמדותיו המדיניות-ביטחוניות שהן (כמובן) הרות-אסון לישראל - התנהלותו הפוליטית של מצנע היא מופת של נאמנות לעקרונות, לבוחרים ולמצפון האישי. אין הרבה אישים בשמאל שאני מכבד - לא כל שכן מכבד ומחבב כאחד. עמרם מצנע הוא אחד מהם.




כמה הערות בשולי הבחירות

1) ''ממשלת ימין צרה''. גם כאשר ישנו גוש מוצק של 69 ח''כים - עדיין זה נחשב ל''ממשלה צרה'', אך ממשלת שמאל היא לעולם לא ''צרה'', גם אם יש לה 61 מנדטים, שהרי ''גם רוב של אחד הוא רוב''. אז כמה ח''כים ימניים בכנסת צריך בשביל להיפטר מהחטוטרת ה''צרה''? 90? ואם נחשוב לרגע, כמה ח''כים אמורים להיות ב''ממשלת אחדות חילונית'' - המורכבת משלושת המפלגות המובילות? אה... כן... 72 ח''כים. ממשלה רחבה מאוד. לא צרה כמו 69...

2) ''ממשלת אחדות''. פתאום כולם רוצים ממשלת אחדות לאומית. אבל אולי קצת שכחנו בשביל מה יש בחירות: הרי הן מתקיימות לצורך הכרעה, בין דרך א' לדרך ב'. ממשלת אחדות לאומית - כדאי להזכיר - קמה אך ורק בעת חירום לאומית (כמו ערב מלחמת ששת הימים), או במקרים שבהם היה תיקו מוחלט בין הגושים (60-60 בשנים 1984-1988). במקרה שלנו כבר מזמן אין תיקו - ומצב החירום הזה - שממשלת האחדות האחרונה לא פתרה - ניתן לפתרון תוך כמה שבועות - אם רק תתחלף המטרה מ''מדינה פלשתינאית'' להכרעה מוחלטת של הטרור.

3) ''ימין קיצוני''. תמיד - משום מה - יש בימין קיצוניים. נו טוב. לא שאין - יש. אבל בשמאל? שם אף פעם אין. גם מפלגה - שמנהיגה כינה את ממשלת ישראל ''טרוריסטית''; שהיא תומכת בזכותו של ה''עם הפלשתינאי'' להילחם נגד ישראל - ושמביעה את העמדות הקיצוניות ביותר - כולל עקירת כל ההתנחלויות ונסיגה מוחלטת לקווי 1949 כולל חלוקת ירושלים ומסירת הר-הבית - וגם כאשר חברים בשורותיה תומך הסרבנים ח''כ ברונפמן וסוכן של האיחוד האירופי יוסי ביילין - עדיין לא תיקרא ''קיצונית''...

4) ''להתראות בעוד שנה בקלפי''. כנראה התרגלנו לכך שיש בחירות בכל שנתיים - אבל הרשו לי לחרוג מהחגיגה: אני דווקא בטוח שהממשלה תכהן יפה מאוד ארבע שנים מלאות - מלאות בכי-רע - עד שנת 2007. רישמו זאת לפניכם. וכל עוד יהיה שרון ראש הליכוד וראש הממשלה, הימין ימשיך להתנהג כמו חיקוי גרוע של השמאל - ובכך ימצה את החסרונות שבשני המחנות.


האם יהיה טוב בסוף? לא יודע. אבל אולי יהיה פחות גרוע.



חזרה לפורום

הצגת המאמר בלבד
הדפסת המאמר קפל תגובות פרוש תגובות תגובה למאמר
 
 


סליחה שניצחנו...
מי שזוכר (יום רביעי, 05/02/2003 שעה 22:46) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ואם שרון יגשים את דרכנו, גם זו לטובה...
_new_ הוספת תגובה



אריה פרלמן - ענק
השחף (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 0:03) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הכתיבה שלך פוגעת נוגעת ואמיתית עד הסוף המר. ספירו עוד מעט מקבל אולכוס, אוכל את הלב, קונה כרטיסי טיסה לגרמניה. הלוך. אין צורך בחזור.
רק שבפעם הבאה ניתן לחלק את החומר לכמה פרקים. ישבתי וקראתי מוקסם, ובאותו זמן בדיוק, אשתי, שכבר לא חייה איתי, הספיקה להכין צ'ולנט, ללכת לסרט ולחזור, לסרוג שני סוודים, לבכות על מר גורלה עם בעל שחי בשמיים, ובסוף גם לקלל את מס הכנסה וביטוח לאומי גם יחד בעשרים שפות (נולדה באלג'יר, גדלה בצרפת וסובלת בישראל).

אריה פרלמן משהו משהו.

תמשיך ככה אני אתך!
_new_ הוספת תגובה



תודה, השחף!
אריה פרלמן (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 1:56)
בתשובה להשחף
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הצלחת לרגש אותי.

אני מקווה שאני באמת ראוי למחמאותיך.
_new_ הוספת תגובה



לפחות דבר אחד ברור
מי שזוכר (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 8:29)
בתשובה להשחף
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

למה היא לא חיה אתך
_new_ הוספת תגובה



למי שזוכר - מסכים אתך בכל לב
השחף (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 21:05)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



שתי הערות
אנה (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 0:16) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1. הנה יוצא לי להסכים עם אריה פרלמן. או שאולי פרלמן מסכים איתי..

2. ממשלת רבין נחשבה וכך אמנם נקראה - צרה. בעיקר בעיני הימנים (יעני תרתי משמע.. חחח...)
_new_ הוספת תגובה



אי אפשר לעצור את השיר
איתמר שווארצפלד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 8:06) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הימין מתנגן בלבבות וכובש כל חלקה טובה בעם. איך שזה נראה היום שרון יהיה חייב להישען על הימין כדי לבסס את שילטונו, ולכן לא יעשה מהלכים חפוזים לשלום שקר. כי ברגע שהוא יעשה זאת, הוא יודח מתפקידו, ואחר בליכוד יתפוס אותו.

אבל יותר מכל נראה שאפשר לסמוך על ערפאת ודומיו שתמיד יימנעו מלספק את דלק השלום .... רק את דלק החבלה הוא יודע.

ולגבי לפיד, ככל שהוא בוער בעוצמה כך ימיו קצרים (לא אישית חו''ח, אלא באופן סימלי בלבד) וכשם שד''ש עלתה אך דישדשה, כך הלפיד ייתכלה ויתפזר ברסות הזמנים בין המערך לבין הליכוד.
_new_ הוספת תגובה



אריה ניתוח בהיר וחד
דוד סיון (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 9:02) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כמה חבל שתוצאות הבחירות בעצם משקרות. בעצם הספק שמלווה אותך אל הקלפי לא יכול לעזוב עד הרבה אחרי הבחירות. אז הספק נגמר אבל קשה לקבוע את הלקח - אפילו ברמה האישית.

הנושא של שרון מבצע/יבצע את מדיניותו של השמאל העליתי בפורום לאחר הבחירות (ראה קישור מצורף).

בדבר אחד לפחות אני איתך: הצורך להפריט תאגידים ונכסים ציבוריים וגם צימצום המנגנון הציבורי על כל ענפיו.

קישורים:
תחזית לקראת הבחירות: תגובה 24542
_new_ הוספת תגובה



כל מלה בסלע, והמאמר כולו בזהב
שמעון מנדס (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 10:16) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לא אחת נאמר במקומותינו, כי הליכוד החליף את מפא''י
בשלטון. לכן אינני יודע באם רוב הצבור שהצביע עבור
הליכוד, עשה זאת מתפישת עולם ימנית. מה שנראה לי יותר, שצבור זה ''העניש'' את השמאל על עיוורונו הפוליטי.

חבל שעמרם מצנע שם בראש מעייניו את הנושא הפלסטיני.
אם הוא היה מצהיר שיעדו הראשוני הוא להבריא חברה
וכלכלה, כי ממילא אין עם מי לדבר בצד השני, הוא
היה מפתיע בגדול.
_new_ הוספת תגובה



שמעון, נדמה לי שאתה מגזים
דוד סיון (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 11:41)
בתשובה לשמעון מנדס
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לדעתי הציבור שלנו לא מעוניין בפתרון הבעיה-איום הכלכלי.

מי שזכה ברוב הקולות (כ- 40 מנדטים) נכשל בנושא הכלכלי וגם לא הציע דרך לפתור את הדברים. בקיצור הנושא הכלכלי, לא היה מצליח להזיז את הציבור.

כפי שאני כותב בטורים שלי בפורום: אם הנושא הז לא יטופל כראוי נסבול יותר מהצד הפלשתיני.
_new_ הוספת תגובה



לדוד, אינני טועה - אם כי שנינו באותה דעה
שמעון מנדס (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 13:15)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לדעתי גם אהוד ברק נכשל באותה צורה. אילו אהוד ברק
היה שם על סדר יומו את הנושא החברתי והיה מזיז הצידה את הנושא הפלסטיני - בנימוק הפשוט וההגיוני:
אני חדש בפוליטיקה. הוא היה מצליח.

שנינו מסכימים שהנושא הכלכלי-חברתי שלנו הוא בעדיפות ראשונה, כפי שאחד-העם ראה אותה לפני כמאה שנים. הוא אמר בערך כך: ארץ כי תחרב, יקומו לה עזרא ונחמיה ויבנוה, אולם עם כי יאבד, מי יושיעו?

אני חושב שזה מה שעומד מאחורי התיזה של שרון בנושא
האחדות. הניתוח הפוליטי של אריה הוא מעולה.
_new_ הוספת תגובה



שמעון, לשרון היתה אחדות בשנתיים האחרונות
דוד סיון (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 14:35)
בתשובה לשמעון מנדס
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

והוא לא ניצל זאת לטיפול בכלכלה (אני לא יכול להגיד שהוא לא מבין את הבעיה). מה מביא אותך לחשוב שכעת הוא יעסוק בזאת.

מבחינת הצהרות נדמה לי שהוא התחיל לדבר על מדינה פלישתינאית. על כלכלה לא שמעתי ממנו.
_new_ הוספת תגובה



לא תהיה לו ברירה אלא לטפל בבעיות הכלכלה, שעד
איתמר שווארצפלד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 17:03)
בתשובה לדוד סיון
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

עכשיו היה לו קל לטאטאה מתחת למרבד. גם כי הוא חשב שיש לו פתרון מספק בדמותו של תקציב כלאיים לשנת 2003 וגם שאירועי האינתיפאדה היו חמורים ורצופים. עכשיו משהוקל במעט עניין הפיגועים ונחשפנו לעובדה שהתקציב אינו מתאים למצב, הוא ייאלץ להתמודד גם עם הנושא הכלכלי.
_new_ הוספת תגובה



נחיה ונראה מה שרון יעשה
דוד סיון (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 18:24)
בתשובה לאיתמר שווארצפלד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

למרות שאין לי עניין בהצלחתו של שרון אם הוא יטפל נכון, לא טיפול קוסמטי זמני, אצטרך להסיר את הכובע בפניו ולשבח אותו.

למרות תקוותי הרי שבתוך עמי אני יושב - אם אינני טועה 1985 היתה הפעם האחרונה שממשלה ישראלית נקטה צעדים של מדיניות כלכלית משמעותית (מודעי ז''ל היה אז שר האוצר).
_new_ הוספת תגובה



שמעון מנדס:
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 3:51)
בתשובה לשמעון מנדס
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני רואה שאתה מסכים עם הניתוח שלי, אבל המסקנות... מה עם המסקנות?!
_new_ הוספת תגובה



אריה, צריך לחזור לימים של אלכסנדר זייד
שמעון מנדס (יום שישי, 07/02/2003 שעה 18:21)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשנת 1982 ( מלחמת לבנון), הגעתי לצידון לבדוק נושא מסויים. זה היה כמה ימים לאחר שחוסלו ארבעת
שוטרי מג''ב בככר המרכזית של העיר. בשיחה עם קצין
האג''ם על התקרית, הוא הסביר ששוטרי מג''ב לא הגיבו
באש, כיון שהמרצדס שממנה נורו השוטרים, עמדה בקרבת
המון אזרחים.

אמרתי אז לקצין מג''ב, אם איננו מסוגלים להתנהג כמותם, אנו חייבים לצאת מיד מלבנון- כי ברומא צריך
להתנהג כרומאי.

אבל כאן הסיפור שונה. אם רצוננו בחיים, צריך להשיב
להם באותה מטבע - כמו אלכסנדר זייד. הוא הרי אמר
לשכניו הבדואים בערך כך: יש לנו שתי אפשרויות.האחת,
שנחיה זה לצד זה בשכנות טובה. השניה, מלחמה, ובמלחמה אני אזיק לכם יותר - וכך היה. היתה מלחמה,
והם הבינו, ושינו דרכם.

היום, אנו חוששים מה יאמרו, אירופאים, או אמריקנים.
והערבים יודעים זאת. תראה רק איך בסוגיה זו, המלך
חוסיין גימד את מנהיגינו. ושלא יספרו לי כי הוא לא
היה כובש ואנו כובשים.

הסבא של חוסיין כותב בספר זכרונותיו בסוגיית המלחמה: במלחמה תעשה הכל, בכל התחבולות העומדות לרשותך, על מנת ל נ צ ח. ולאחר מכן תשב לנהל
מו''מ על שלום. אנחנו כנראה לא רוצים לנצח.
_new_ הוספת תגובה



שמעו מנדס - אתה כזה פרימיטיבי!
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 20:29)
בתשובה לשמעון מנדס
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה מה-זה פשטני, מה-זה לא מתוחכם...

אתה כל כך גס ושטוח...

''במלחמה כמו במלחמה'', הא?

איזו חשיבה מוגבלת יש לך, יא מתלהם שכמוך! כל כך לא-שמאלני מצידך, פשוט נורא!

אבל מה, שמעון מנדס? -

אתה מה - זה - צודק!!!
_new_ הוספת תגובה



יפה כתבת! היה ראוי לדעתי לראותך בכנסת במקום גילה
ישראלי פזיז (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 10:56) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

גמליאל למשל. אני מקווה שבהמשך דרכך תנסה כוחך כנבחר העם. ראייתך לגבי המניעים של מצנע לא להצטרף לליכוד קצת לוקים בקוצר ראות מפני שאף לא אחד מהסיבות שמנית היא לא הסיבה האמיתית בגללה מצנע לא מצטרף לממשלה (הרקורד האישי שלו מראה בבירור שהוא לא בדיוק ''אמא תרזה'' כפי שציירת). לדעתי אחד המניעים המרכזיים שלו הוא נושא החוקה (וזכור לי שכתבת על כך בעבר). כנראה שיש בדעת גורמים מרכזיים במפלגת העבודה למנוע את חקיקת החוקה לישראל, ובעיקר הם מתכוונים לנסות ולשמר את הבג''ץ והליך בחירת השופטים (חבר מביא חבר) במתכונתו הקיימת. הוא יכול לעשות את כל זה רק מהאופוזיציה מפני שבממשלה אין לו שום סיכוי לגייס רוב להשקפותיו ואז הוא יהיה מחויב להחלטות הממשלה. אולם מהאופוזיציה הוא יוכל לתקוע מקלות בגלגלים של המהפכה החוקתית בין השאר באמתלא שאין ''קונצנזוס לאומי'' לחוקה. לדעתי בסופו של דבר הקריסה האידיאולוגית בליכוד בראשות שרון בפרט ובמערכת השלטונית בכלל (על כל מוסדותיה וזרועותיה) תוביל כנראה לתובנה הפנימית שהחוקה שהיתה לנו במשך אלפי שנים עדיין רלבנטית והיא הדבר הכי יציב במציאות חיינו הלאומיים (התחלתי לקרוא את ספרו של מוטי קרפל והוא בהחלט מדבר אלי). כמובן שתהליכים אלה תלויים באירועים הקרבים עד לכדי קיצוניות של ''להיות או לא...''.
_new_ הוספת תגובה



ולכשהוא יצטרף לנבחרת הכנסת, ראוי שיביא גם
איתמר שווארצפלד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 17:00)
בתשובה לישראלי פזיז
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

את כל הימין לאיחוד שורות, כדרך שעושה שרנסקי. כי רק ביחד יוכל הימין להרחיב את באי תחת כנפיו.
_new_ הוספת תגובה



חברים נכבדים, לאט לכם.
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 3:58)
בתשובה לאיתמר שווארצפלד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

1) פזיז: האם באמת תתמוך בכופר מוצהר בבחירות לכנסת?

2) שוורצפלד: האם אתה בטוח שכל הימין יתאחד מאחורי העמדות שאני מביע? הלוואי.

נו טוף... שני תומכים זה גם משהו. סך הכל פי 3 מהתמיכה המקורית...
_new_ הוספת תגובה



במקום גילה אמרתי (גם יוספוס מתאים לתפקיד ממנה)
ישראלי פזיז (יום שלישי, 11/02/2003 שעה 15:26)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



לאריה פרלמן - נראה שאתה משקיע...
אודי (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 11:02) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

...מאמץ ומחשבה לא קטנים בכתיבת מאמריך וניתוחיך ברוב במקרים די משקפים את המציאות אולם שלב הסקת המסקנות לוקה,לדעתי, בחסר. אין זה משנה מי יהיה בשלטון,הימין או השמאל,שרון או מצנע ואפילו אחמד טיבי. ''רבות מחשבות בלב איש....''. אני מקווה שהמקלט בביתך ערוך ומוכן (לא שזה יעזור הרבה) לקראת מהלכיו הקרובים של בורא עולם לעשות סדר בעולמו. אל תשכח להצטייד בספר תהילים.
_new_ הוספת תגובה



כה אמר אדני
מי שזוכר (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 12:00)
בתשובה לאודי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במקום אשר לקקו הכלבים את דם נבות ילקקו הכלבים את דמך גם אתה. ויאמר אחאב אל אליהו, המצאתני אויבי, ויאמר מצאתי, יען התמכרך לעשות את הרע בעיני אדני. הנני מביא אליך רעה וביערתי אחריך והכרתי לאחאב משתין בקיר ועצור ועזוב בישראל. ונתתי את ביתך כבית ירבעם בן נבט וכבית בעשה בן אחיה אל הכעס אשר הכעסת ותחטא את ישראל..... רק לא היה כאחאב אשר התמכר לעשות את הרע בעיני אדני, אשר הסיתה אותו איזבל אשתו....
ויהי בשמוע אחאב את הדברים האלה, ויקרע בגדיו וישם שק על בשרו ויצום וישכב בשק ויהלך אט.

ויהי דבר אדני אל אליהו התשבי לאמור: הראית כי נכנע אחאב מלפני? יען כי נכנע מפני, לא אביא הרעה בימיו, בימי בנו אביא את הרעה על ביתו.

איך אני בשבילך אודי?
_new_ הוספת תגובה



הוא רק ימשיך ויחזור בעקשנות
דינה זהבי (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 13:32)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אתה לא מבין את דרך החשיבה שלו, הוא חוזר ומדגיש את העניין של האפוקליפסה הקרובה כמו ילד שמנבל את פיו בלי הפסק למרות שכולם כבר תפסו את הפרנציפ.והוא ימשיך כך כמו הילד בין שזה קשור לנושא ובין שלא .
עדיף להתעלם.
_new_ הוספת תגובה



לדינה - תבורכי על הניתוח המבריק...
אודי (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 16:00)
בתשובה לדינה זהבי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

...את בהחלט תוספת אינטלקטואלית לפורום.
_new_ הוספת תגובה



אני עובד ומחפש קטעים יפים בתנך
מי שזוכר (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 17:29)
בתשובה לאודי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ומעתיק אותם בשבילך ומה הסוף?
אתה מתחיל עם הבנות...
לא יפה אודי, לא יפה מצידך.
_new_ הוספת תגובה



עם זה אני מסכים
אלי אשד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 20:31)
בתשובה לאודי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



חבל מאוד שאתה ממעט להאמין במה שאתה מצטט
איתמר שווארצפלד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 17:29)
בתשובה למי שזוכר
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אם היית קצת מאמין יותר במה שחבוי במה שאתה מצטט משם מי יודע איזה בן אדם טוב היה יוצא ממך.
_new_ הוספת תגובה



ומהי לדעתך מידתו של מי שזוכר? אני מהמרת על XXL
אנה (יום שישי, 07/02/2003 שעה 0:59)
בתשובה לאיתמר שווארצפלד
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



תהלים נגד טילים?
אריה פרלמן (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 13:55)
בתשובה לאודי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

חרוז חביב; מרגוע לסערת הנפש; סערה לנפש רגועה - לא יותר מזה.
_new_ הוספת תגובה



טילים נגד תהילים- בשל כך סופכם קרוב
ארץ הבצ (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 13:58)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



אני רואה שאתה שמח בתור טיל
איתמר שווארצפלד (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 18:18)
בתשובה לארץ הבצ
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



אריה, אל תהיה כל כך פסקני בעניין הזה.
נסים ישעיהו (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 22:09)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

תהלים זה רוחניות שברוחניות וטילים זו גשמיות שלילית; לפני שמביעים דעות פסקניות בעניינים רוחניים, צריכים לדעת, קצת לפחות, מה זו רוחניות.

עצם מושג החיים אומר שילוב בין רוח לחומר; כיצד זה נעשה, השילוב הזה? מי משפיע על מה ואיך? מה הקשר בין שלמות גופנית לבין שלמות רוחנית?

כשיהיו תשובות, אשמח לדון על כך. עד אז, בבקשה לא לזלזל באמונה פשוטה ואמיתית של יהודים גם אם לפעמים היא מובעת בצורה מעצבנת.

תודה,
נסים.
_new_ הוספת תגובה



אני לא מזלזל.
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 4:13)
בתשובה לנסים ישעיהו
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אני פשוט לא מקבל.

הרי אמרתי שתהלים יכולים לשמש כמרגוע לנפש סוערת, או כסערה לנפש רגועה.

אני מכיר בהחלט בהשפעת התהלים על הנפש, וגם בהשפעת הנפש על הגוף והרצון על המציאות.

אבל נגד טילים?
נראה לי שזו פופולריזציה די גסה של הספר הזה.
_new_ הוספת תגובה



לאריה פרלמן: מאמר יפה אך פשטני בחלקו הראשון- -
רפי אשכנזי (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 21:06) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

--. הליכוד אינו שמאלני... הליכוד הוא מה שהיתה מפא''י ההסטורית: יהודי, ציוני, נושא אתוס ההתישבות ובסוף- נמצא במרכז המפה הפוליטית.
כל העמדות האלו כבר מזמן נשכחו אצל המפא''יניקים מאז שהפכו עבדים ל''מולך השלום''.
הניתוח על טומי לפיד נכון ואף מקל לדעתי. ססמאותיו של לפיד בבחירות ולפניהן יותר מדי הזכירו לי את מה שצעקו אחרי הסבא שלי בגרמניה בתקופה ''ההיא''.
על עמרם מיצנע אין לי אלא להסכים איתך על תכונותיו התרומיות הנעלות ולהוסיף, שבפוליטיקה מותר גם לכופף את ההתחייבויות במידת מה ביחוד בתקופת חירום, תקופה קשה שלמפלגתו ולדרכה הפוליטית חלק מכריע בו.
אכן קשים חיים...
_new_ הוספת תגובה



רפי, לא מובן לי מה עוד נחוץ לך
דוד סיון (יום חמישי, 06/02/2003 שעה 22:16)
בתשובה לרפי אשכנזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בשביל לעכל את האחריות שבאה עם הנצחון בבחירות. עוד כיפוף של עקרונות מפלגת העבודה בשביל שאז תוכל לבוז להם יותר ממה שאתה עושה כעת.

מפליא כי אין בכך צורך, שרון יכול להקים ממשלת ימין ולבצע את מה שירצה בתנאי שיתכנן את מהלכיו מראש. בכל מקרה נראה שזה לא יקרה כי שרון מחפש שכפ''צים וחבל.
_new_ הוספת תגובה



הליכוד איננו שמאלני חלילה וחס!
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 4:17)
בתשובה לרפי אשכנזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

רק אריאל את עומרי שרון וקומץ סוסיהם הטרויאניים.

אני לא מוותר כל כך מהר על הליכוד. איפה ראית שקוראים לי ''ברוך מרזל''?...
_new_ הוספת תגובה



אשכנזי, כמי שהצביע עבור שינוי, זו היתה קול מחאה -ד
ראובן גרפיט (יום שישי, 07/02/2003 שעה 19:01)
בתשובה לרפי אשכנזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

י. די להיות פריירים ודי לחרדים המנצלים אותנו ללא בושה. מדוע לרב עובדיה , לרב ש''ך המנוח ולאחרים מותר לגדף ולנאץ את החילונים ובו זמנית לשדוד את הקופה הציבורית? מדוע לדעתך כל המשרדים שיש בהן מתן כסף וסיוע לחלשים נלקחו,על ידי ש''ס ואגודה? מדוע משרד הדתות מעניק שכר לאלפי בני ישיבות וחרדים ומונע סיוע מקביל לחילונים או בני דתות אחרות הנזקקים לסיוע?
די - נמאס מהניצול שלנו על ידי אנשים שבתחפושת הדת, לקחו את המנדט של פרשני האלוהים וקובעים לנו את אורח חיינו ודוחפים את האוכלוסיה החילונית העמלה לעוני. מדוע רב עיר, מינוי פוליטי מקבל משכורת והטבות בסביבות של 40,000 ש''ח לחודש, והאדם אנו דופק כרטיס. מי הוא רבעיר? אנשיפם המקורבים לנשפלת עובדיה, או מפלגה פוליטית אחרת, בעבר למפד''ל. חלק לא קטן מהם - אינם ראויים ואינם מסוגלים לעמוד בקריטריונים של עובדי ציבור.
באוניברסיטת בר-אילן נעשתה יותר מעבודה אחת בתחום זה במסגרת לימודי המינהל הציבורי.חבל שלא פרסמו אותם.
מדוע - המחאה שלנו, משלמי המיסים, משרתי המילואים, העובדים קש למחייתנו כנגד הגזלנים הדתיים העושקים אתהקופה הציבורית והפרטית (עלידי חיוב העסקת משגיחי כשרות על בסיס מפלגתי וסקטויראלי דתי ) הינה אנטישמיות?
האם מי מאיתנו מונע מהם לעבוד את השם? האם מי מאיתנו מכריח אותם לאכול אוכל לא כשר? אנו רק מבקשים - עזבו אותנו במנוחה ותפרנסו את עצמכם.
_new_ הוספת תגובה



דרכי בחירה
רועי בלום (יום שישי, 07/02/2003 שעה 0:40) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אמרת שהבחירות הן כדי שהעם יחליט בין דרך א' לב', ונכון, השאלה הנשאלת היא העם העם הפעם בחר בדרך של ימין ושמאל, כאשר ימין = א ואילו השמאל = ב.
או שמא הבחירות הללו עסקו במשהו נוסף.
ה15 מנדטים שקיבל טומי עסקו במשהו נוסף לדעתי. הן ה15 מנדטים של נושא הכלכלה שעליו דיבר טומי בבחירות.
הוא דיבר על החיוב החרדים ללכת לעבוד והפסקת מימונם. והוא דיבר אל המגזר הבינוני בצורה כלכלית לחלוטין תוך שהוא מציין כי תפקידו לעזור להם.

עכשיו אם כך ניתן לראות בבחירות הללו שתי בחירות שונות.

בחירה אחת של להמשיך עם המפלגות החרדיות אשר מוכנות כל עוד הברז פתוח לשבת אע ימין ושמאל. דרך = א . או לשבת בממשלה שאותה הציע שרון ואותה הציע טומי המכילה לא רק את הנושאים של ימין ושמאל אלא נושאים כלכליים כמו נושא החרדים ומימון דרך החיים שלהם שנופלת על המעמד הבינוני, דבר נוסף הוא שכאשר יש מעט מפלגות בשילטון - 3 - צריך פחות שרים לחלק , להבדיל מממשלה שבה יש 4 מפלגות ויותר מכך . דרך = ב

עכשיו לשרון היום יש בעיה שהיא לא רק ימין ושמאל, יש לו בעיה שהיום עומדת בפניו ויכולה להחשב סוף סוף כחשובה ברמה של הימין מול השמאל והיא הכלכלה בשנים הקרובות של מדינת ישראל.
במידה וילך אם השיטה הימנית הלא צרה 69 מנדטים, יצטרך למצוא דרך להוריד עלויות תוך כדי אי פגיעה כל שהיא בהתנחלויות , אי פגיעה בחרדים, אי קבלת כסף מארצות הברית כיוון שאלו לא יתמכו בממשלה כזו והברז יכול להסגר ממש בקלות. תוספת של עלויות כדי לסלק את ערפאת ואת המנהיגים האחרים. המיבצע האחרוןיהיה הצגת ילדים לעומת מה שידרשו המפלגות הימניות יותר מהליכוד.
הוא לא יוכל להציע דבר לפלסטינאים, דוגרי אין לימין מה להציע כדי להפסיק את המצב היום מלבד בצורת הכוח שלא ניכנסה לכנסת.

לעומת זאת במידה ויבחר בדרך ב.
ניתן לבצע קיצוצים להתנחלויות כיוון שמפלגת העבודה ''דורשת זאת'' ניתן לבצע קיצוצים לחרדים כי שינוי ''דורשת'' זאת , ניתן לקבל מענק גבוה מארצות הברית על כך שלא נבחרה ממשלת ימין וכך אנחנו לא מפריעים לתקיפה בעירק ולחרם ערבי נגד ארצות הברית.
ניתן לפעול לחיזוק המעמד הבינוני והיצרני שבסופו של דבר מביא את הכסף גם לשאר האוכלוסיה בארץ.

ושוב נישאלת השאלה מה בחר הבוחר.
הבוחר לבי הבנתי נתן כ55 מנדטים לטובת ממשלה שתפעל בדרך ב ונתן 29 מנדטים לממשלה שתפעל בדרך א.
הליכוד הצהיר שהוא מעניין בדרך ב בבחירות.
עכשיו נשארים שאר המנדטים. שהם השמאל שהקצין מאוד ממה שהיה לפני 10 שנים. הערבים שלא ילכו עם שרון בכל מקרה, עם אחד שלא יכולים ללכת עם שינוי ובמקרה שלהם רק יפריעו לכל קיצוץ כי כמו שהם יודעים הכסף גדל על העצים בחברת חשמל.

ונשאלת השאלה למה העם הצביע ימין ושמאל כרגיל? או שהפעם הוא הלך על דרך שונה. (תזכורת שלישי עם בחר שלא לבחור כלל ולא סתם, אולי כי הוא מאס בדרך הישנה ולא מאמין בה יותר)
_new_ הוספת תגובה



פרלמן - תבחין בן שמאל אשר יש לו בעיה עם קיומה
ראובן גרפיט (יום שישי, 07/02/2003 שעה 18:50) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

של מדינה יהודית החיה על חשבון ה'נכבה' של הפלשתינאים ועם קיומה של מדינה יהודית ישראלית גאה ועצמאית לבין , מה שאתה מכליל בשמאל, אנשים רציונליים היודעים ומבינים את מגבלות הכח. לתפיסך , הרב המכובד בן זכאי שיצא מירושלים בארון מתים ועבר למחנה הרומאים ואחר הקים את המרכז היהודי ביבנה , לגישתך הוא שמאלן שדינו מוות. אבל - הוא הציל את העם היהודי ואילו רבי עקיבא - עקב קיצוניותו ועידודו את המרד ברומאים אחראי לשואה הנוראה , שיותר גדולה משואת מלחמת העולם השניה. היהדות מעדיפה את החיים ורק במקרים קיצוניים , ואתה יודע מתי, מותר לאדם לבחור במוות על פני החיים. זהו לא המצב הנוכחי. אתה דוחף אותנו להרס טוטלי, לחיי עוני, מוות ושנאה ההולכת וגדלה של העולם הרחב.
טראומת מצדה, שאתה לבטח ממעריציה, נעשו על ידי קנאים סיקריים אשר רצחו יהודים בנפש חפצה וביד קלה (כולל כוהנים בבית המקדש, כולל יהודים שסעדו בערב פסח וחגגו את הסדר בעין גדי וכל פשעם ששילמו מס לרומאים וסחרו עימם). חבל - שהקיצוניות שלך מונעת ממך שיקול דעת ומקרבת אותך לחבורת הסיקריים הקנאים, שהמשנה ביקרה את מעשיהם.
לא היה מזיק שהיית סומך על אלוהי ישראל אשר חישובי הקץ מצויים באמתחתו והוא יביא את הגאולה ואת השלום שניבא ישעיה הנביא - כאשר ימצא לנכון.
_new_ הוספת תגובה



תשובה מפוכחת למאמר עיוור
אריה פרלמן (יום שישי, 07/02/2003 שעה 20:53)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ראובן גרפיט היקר:

1) אני מבדיל - לפחות לעניות דעתי - בין גורמים בשמאל. יש ויש.

2) יוחנן בן-זכאי לא היה ''בוגד שדינו מוות''. הוא פעל בנסיבות היסטוריות שונות לחלוטין - מולו עמדה אימפריה דורסנית ואימתנית שהיתה בשיא כוחה - ולא כמה כנופיות עלובות עם קלצ'ניקובים ביד ואפס אנושיות בלב.

3) מי שדוחף אותנו למוות טוטאלי זה אתה - לא אני. בהצעותיך לוויתורים טריטוריאליים וערכיים לאויב - אתה רק מקדם את מטרתם להשמדת ישראל. אבל מכיוון שאתה לא טיפש ולא אטום ובוודאי לא שונא ישראל - אני לא נוהג להתבטא כלפיך במונחים מוחלטים, כפי שבחרת אתה להטיח כלפיי. אני מאמין - לגביך לפחות - בניסיון רציונלי לשכנע אותך בטעותך.

אני ''דוחף אותנו'' להתיישבות, עליה, ביטחון, חינוך, שיפור המצב הכלכלי ועליית קרננו בעולם. אני סבור בתכלית הסבירות שהסכם ספטמבר השחור הוריד את קרננו בעולם לאשפתות - מכיוון שהציג אותנו גם כחלשים ונרפים, וגם כמטורפים לחלוטין - כיוון שהסכמנו לוותר על יהודה ושומרון - שכל קורא תנ''ך יודע למי הם שייכים.
זה בשיא הקיצור.

אתה מוזמן - כדרכך - לקחת את שני המשפטים האחרונים ועל בסיסם לשפוך עליי קיתונות של זעם צדקני ושנאה מוסרנית.

4) אינני ממעריצי טראומת מצדה - אך הרעיון של העדפת המוות (מוות אישי - לא התאבדות בלב עיר רומאית אזרחית) על-פני חיי עבדות והשפלה - ראוי להתייחסות קצת פחות פשטנית. מובן מאליו שאני מתנגד לכל הפשעים שביצעו במידה שביצעו.
ומה איתך? האם אתה מעריץ של המתייוונים - ובמיוחד את אלה ששיתפו פעולה עם השלטון היווני בדיכוי ורדיפה והוצאה להורג של אחיהם היהודים?

אילו הייתי ''ראובן גרפיט'' - הייתי אומר: ''וודאי שכן!!!'' - אבל אני לא. אני ''אריה פרלמן''. ולכן אני לא מטיל עליך את אשמת הערצת המתיוונים.

5) על אלוהי ישראל כבר דיברתי בהרחבה. כל עוד מי שסומך עליו עושה זאת במישור הפילוסופי - מעבר למאה אחוזי מאמץ ארציים - אין לי בעיה עם זה. הבעיה מתחילה ברגע שאתה מפקיר לאלוהים אחוז אחד או יותר מהעבודה.

שבת שלום ומבורך, יהודי יקר וזועם.
_new_ הוספת תגובה



פרלמן יקירי, כיצד אתה מציע, באופן פרגמטי לעכל 5 מל
ראובן גרפיט (יום שישי, 07/02/2003 שעה 23:00)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

יון ערבים פלשתינאים במסגרת מדינת ישראל השלמה? את ערביי ישראל בתחום הקו הירוק איננו מסוגלים לצמצם את מספרם אלא להפך - מספרם גדל עקב איחוד משפחות
והגירה של מאות אלפים לארץ.
שנית - אין לנו המשאבים הכלכליים להתמודד לאורך שנים עם המלחמה בהם. כילינו כמעט את כל הרזרבות. אני מאמין שהאמריקאים ימשיכו לשפוך כסף עלינו ללא בקשת תמורה. רק להשכלתך הכלכלית - הכסף האמריקאי המגיע לארץ, ברובו הגדול חוזר אליהם היות והם מחיבים אותנו לבזבז את הכסף אצלם
, דבר המנוון את התעשייה הישראלית ומדל את הידע שלנו שכולו עובר אליהם. מה עוד - שהלוואות , יש להחזיר עם ריבית דריבית. אנו עברנו את סף השבירה, ודי במשפט אחד של נשיא אמריקאי או הקונגרס האמריקאי - וכל הכלכלה שלנו מתמוטטת בדקות. משפט זה יהיה ''אין אנו ערבים לישראל'' ולא נמשיך לתמוך בה. כל הצבא שלנו מבוסס על נשק, תחמושת, ביגוד, יד , חלקי חילוף שאנו מקבלים מהדוד סם. נפנה אותך לאברהם אבינו ולמשפט החשוב כל כך שאמר למלך שרצה לתת לו מתנות על הסיוע הצבאי שלו.
_new_ הוספת תגובה



בשיטה הקלה
רועי בלום (שבת, 08/02/2003 שעה 1:38)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שיבחרו הם יכולים להמשיך מזרחה ,מערבה צפונה ודורמה, בלפחות שלושה כיוונים יש מדינות בעלות שטח הרבה יותר גדול מישראל, ובמקום הרביעי יש דגים והרבה מים.

זה שזה לא רציונלי ולא ממש מעשי לא משפיע על הימין היותר קיצוני בארץ.

למעשה לימין אין תשובה היום שיכולה לעבוד, ולכן הוא לא מציע כזו, התשובה שלו בבחירות הייתה לסלק את ערפאת, את זה אפילו אני הצלחתי להבין, וטוב נגיד והצליחו לסלק אותו וקם לו יורש, מה אז? הסכם שמה יכיל? ועם מי יבוצע? לשאלות הללו אין לימין ולא הייתה לא מעולם תשובה או ניסיון לתת תשובה. (מלבד כמובן מה שציינתי בהתחלה.)
_new_ הוספת תגובה



גרפיט יקירי, אי אפשר לעכל חמישה מיליון ערבים
אריה פרלמן (שבת, 08/02/2003 שעה 11:06)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

בארץ-ישראל השלמה (''ארץ'', לא מדינה).

לכן הם צריכים לשוב למקומות שמהם באו ומהם באו אבותיהם. מבחינה זו, אין טימטום גדול יותר מאשר להעלים עין מהגירתם ארצה כפי שהראית בעבר, ואין טיפשות מהדהדת יותר מאשר לאפשר להם ''להתאחד'' דווקא כאן.

רק להשכלתך הכללית, כבר כתבתי מאמר שלם על עניין ה''סיוע'' האמריקני, ולכן אני יודע על מה אתה מדבר. מעבר לעיסוק פנאטי ומטורף במשיחיות מיליטריסטית הזויה ומגאלומנית עם קטורת מסריחה וכתבי-כישוף עבשים - אני גם קורא כמה דברים, פה ושם.

לא רק שלא כילינו את כל משאבינו, אלא אף לא התחלנו לממש רבע מן הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אנחנו אוכלים את עצמנו בעיקר לא בגלל מתקפת הערבים, אלא בעיקר בגלל המבנה הריכוזי של המשק, שמלווה בענני דמגוגיה חברתית.
_new_ הוספת תגובה



ומה אם המקומות הללו לא ממש רוצים אותם?
רועי בלום (שבת, 08/02/2003 שעה 15:04)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

במה יש לי שנולדתי בארץ זכות גדולה משל אחמד שנולד בארץ באותו התאריך בדיוק?
היסטורית? מתנה מאל? ומי היה אם כן לפני אברהם בישראל? והאם מי שכבש אותה מאברהם כשם שהוא כבש אותה מאחרים אין לו את אותה הזכות?
והאם לאברהם אין שני ילדים? אחד שייך ככל הנראה לצד הפלסטיני?

האם אתה רוצה רק בארץ לבצע הגירה למקום שממנו הגיעו האבות או שמה רצוי כבר לעשות זאת בכל העולם?
ואם כבר היות שיש שטוענים שהכל התחיל אי שם באפריקה הרי שאם נלך מספיק אחורה הרי שאולי גם אנו צריכים לקחת את הפקלעות לכיוון אפריקה?

אמריקאים מעטים שקוראים אתר זה מתבקשים להתחיל לארוז במסגרת ההסדר העולמי החדש שבו הזכות על מדינה היא בשל זה שלפני 2000 שנה חיי שם משהו שיש בגופו גנים דומים לכם היות והוא אינדאני אז איתכם הסליחה. (ממתינים לכם באנגליה)
_new_ הוספת תגובה



סבו של אחמד הגיע מסודאן או ממצרים לשבור שבר
אריה פרלמן (שבת, 08/02/2003 שעה 21:47)
בתשובה לרועי בלום
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ואם אינך מבין, או שלא מעניין אותך הקשר היחיד במינו שבין עם ישראל לארץ-ישראל, זו צרתך, אבל גם צרתי.

בא לך ללמוד?
_new_ הוספת תגובה



אריה
רועי בלום (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 0:20)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נו וסב סבי הגיע מפולין, אם אני לא טועה.

אותו אחמד הגיע בדיוק מאותה מקום שהגעתי אני , ככל הנראה מבית החולים בארץ, אם נלך אחורה מספיק אז גם הוא וגם אני הגענו לפי האמונה של המאמינים מאברהם.
מבחינת הסבים שלנו שניהם הגיעו מארץ אחרת.

ללמוד אני תמיד מוכן, ואתה מוזמן ללמד אותי על הקשר המיוחד שבין עם ישראל והמדינה הזו.

מבחינתי הקשר שלי עם המדינה הוא בזה שנולדתי בה.

אבל מה עם לענות לשאלתי?
_new_ הוספת תגובה



רועי,
אריה פרלמן (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 22:16)
בתשובה לרועי בלום
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

נפתח בכך, שמדינת ישראל היא מדינה מהפכנית, שהיא תוצר של תנועה לאומית מהפכנית, שהיא תוצר של עם מיוחד ומהפכני בפני עצמו.

מדינת ישראל, היא התגלמות הקשר החי שבין עבר, הווה ועתיד, ואם היא לא תתסוס ותפעל תדיר למען מימוש יעדיה ההיסטוריים, הלאומיים והכלל-אנושיים, היא תתנוון ותקמול.

ל''מדינת ישראל'', אין שום משמעות ושום ערך, אם היא לא תהיה בארץ-ישראל, ואין לה זכות קיום מוסרית אם היא תתכחש להיותה מאוחדת, לפחות להלכה אם לא אפשרי בפועל - עם ארץ-ישראל כולה.

הקשר שבין העם היהודי לארץ-ישראל הוא קשר חי של אלפי שנים, של זיקה דתית, היסטורית, תרבותית, נפשית ולאומית, שאין לו אח ורע בתולדות אנוש.

אין שום יסוד להשוואה בין זה לבין הקשר של כל ערבי לארץ-ישראל, קשר של אומה ענקית עם פרובינציה נידחת, קשר של שבטי נוודים עם ארץ עזובה למחצה שאותה נוח לשדוד בעונות מסויימות בשנה.

האם עלי ללמד אותך את תולדות עם ישראל בארץ ישראל?
זה ייקח זמן, אבל אם תרצה, אתחיל.
_new_ הוספת תגובה



פרלמן מכובדי, אנא היה רציני.
ראובן גרפיט (שבת, 08/02/2003 שעה 21:53)
בתשובה לאריה פרלמן
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

כיצד בפועל מעיפים מכאן 5 מליון ערבים כאשר בפועל מספרם בתחום הקו הירוק הולך וגדל בקצב מפחיד?
מבחינה כלכלית - היכן את החי? תעשיות שלמות עזבו את הארץ ונדדו לחול'' טקסטיל, ביטחון, היי-טק, מזון.
אנו חיים על כסף זר. אנו בגרעון כלכלי מכל זוית ראיה שתרצה לבחון. באם יש לך נתונים אחרים - אשמח באם תצליח לעודד אותי.
_new_ הוספת תגובה



ומה אם תשובה? מה תעשה אם 3 מליון פלסטינים?
רועי בלום (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 0:35)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



לרועי - התשובה פשוטה מאוד..
אודי (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 12:12)
בתשובה לרועי בלום
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

...צריך לחכות מס' שנים עד שהם יהיו 10 מליון,ואז...פוף - אין יותר בעיה,אין יותר רועי בלום.
_new_ הוספת תגובה



אתה מתכוון רצח על ידי האל שלך, טוב זה כבר מוכר
רועי בלום (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 22:09)
בתשובה לאודי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

_new_ הוספת תגובה



כיצד הרצל הקים מדינה?
אריה פרלמן (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 21:34)
בתשובה לראובן גרפיט
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

איזה קטן אמונה אתה.
אם מדינת ישראל תעבוד חזק על הכיוון המשולב לפיו חלוקת הארץ היא איננה פתרון כי אם אסון, וכי טוב ליהודים, לאזור, לעולם וגם לערבים שיישבו ברווחה ובעושר בארצותיהם הנרחבות, ניפגש בעוד חמישים שנה ואז נדבר.

בנוגע לכלכלה, כפי שאמרתי: אנחנו סובלים מסתימת עורקים חמורה ביותר. לפתוח, יקירי, לפתוח.
_new_ הוספת תגובה



אריה - נהניתי לקרוא.
רפי גטניו (יום שישי, 07/02/2003 שעה 23:00) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ועד כדי כך נהניתי, שהצלחתי להתעלם מכל אותם כינויים מודבקים של שחור ללבן, ולבן לשחור, שבימים כתיקונם, הייתי עומד על כל אחד מהם, על מנת לתקנם.

אבל הפעם התעלית על עצמך, והניתוח שלך בעיקרו נכון, למעט אולי, שאתה תולה את כל הרעה בשרון, ונראה לי כי אם וכאשר שרון יוחלף, לא ישתנה דבר. כי מי שמכתיב את המהלכים זו המציאות, ובמציאות זו דרגות החופש של ישראל כמעט ולא קיימות.
_new_ הוספת תגובה



גטניו: תגובה יפה הגבת. להזכירך, שבדיוק כאן אמרתי-
רפי אשכנזי (שבת, 08/02/2003 שעה 20:35)
בתשובה לרפי גטניו
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

--לך בפורום, שהטולראנס בין הנהיגי ישראל לפעולה הוא קטן ביותר, וכולם פחות או יותר יפעלו בתנאים הנוכחים באופן דומה ''אפילו יוסי שריד'', יהודי שאני מוכירו באופן מיוחד ולטובה כמובן.
_new_ הוספת תגובה



יש לך טעות אחת, היית צריך לכתוב : אפילו
רפי גטניו (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 22:19)
בתשובה לרפי אשכנזי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

ליברמן...

כי בינתיים מי שיעשה עבודה שמאלית, יהיו ידיים ימניות.

שנאמר '' מלאכתם של צדיקים נעשיית בידי אחרים''
_new_ הוספת תגובה



על שינוי, חיזור, ליכוד, איחוד, איחוי ושיסוי
יובל רבינוביץ (שבת, 08/02/2003 שעה 23:27) הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הסיבות לאי ישיבת 'שינוי' בממשלה עם מפלגות חרדיות אינן רק אי-שירותם של החרדים בצבא ומיעוט השתתפותם בשוק העבודה. הסיבה היא הרבה יותר עקרונית. שני אלה הם רק הסימפטומטולוגיה. מדובר בציבור שאינו תורם למדינה אך דורש - ומקבל - את היכולת לכפות את דעתו על השאר בכל הנוגע לנסיעותיהם, בילוייהם, טקסי הנישואין והקבורה שלהם, ובנוסף לכך מקבל כסף רב.

אם 'שינוי' תשב בממשלה עם המפלגות החרדיות, זה יהיה בניגוד להבטחה מפורשת שלה. עם זאת, במידה שהממשלה תקבל תמיכה ממפלגות שאינן חברות בממשלה - אינני רואה שום פסול בכך.

הרי העניין העקרוני הוא מדיניות הממשלה. אם 'יהדות התורה' אינה יושבת בממשלה, אך תומכת בה מבחוץ, יש לבדוק מהי התמורה שהיא מקבלת. אם אוכל לקבל תחבורה ציבורית בשבת ונישואין אזרחיים, 'שינוי' מילאה את הבטחתה לבוחר. אם לא - לא.

לכן - כל הלהג על 'מי פסול יותר', החרדים האשכנזים או החרדים הספרדים, מיותר לחלוטין. הוא פשוט אינו נוגע בבעיה. זו נבלה וזו טריפה ככל שהדברים אמורים בממסד החרדי, שהביא במו ידיו את מלחמת התרבות שבה חילונים התחילו לתעב חרדים. שנאת החינם הזו היא מעשה ידיהם להתפאר. לפיד מנסה לתעל את התיעוב לכיוון הנכון: אל הממסד החרדי, ולא אל החרדים.

לעניין השחצנות של מי מכתיב מה, הכל חלק ממעשה המרכבה. מי ישב עם מי בסופו של דבר נדע עוד מעט. נכון להיום נראה שרפי גטניו ירוויח אצלי חבילת שוקולד איכותית. אם הוא יפסיד אותה - הוא יוכל לזקוף גם את ההפסד הזה לחובת עמרם מצנע.

לעניין חיזוריו של שרון אחרי מפלגת העבודה: רבין חיזר באותה מידה אחר החרדים הימניים בברכתה של מרצ, שאמרו: תשיג אותם, איתנו כבר תסתדר. המשא ומתן הפעם הוא הרבה יותר מכובד, לטעמי. אני מעדיף את הקואליציה עם מפלגת העבודה על זו עם האיחוד הלאומי, בתנאי שאכן קוי היסוד יותאמו למצב שנוצר.

למרות שניתן להצביע על דמיון בין עקרונות 'האיחוד הלאומי' לבין אלה של הליכוד, השוני הוא בעייתי למדי. הליכוד אינו רוצה התנחלויות חדשות בכל מחיר, והוא לוקח בחשבון מחיר מדיני שיש לשלם עליהן. אז נכון שהלהט שבו מציירים מטורפי השמאל את המתנחלים כחבורה של פסיכים אלימים והטיעון המטופש של אי-חוקיותן של ההתנחלויות צריך להיזרק לפח האשפה של ההיסטוריה, לצד רעיונות עיוועים אחרים שלהם. דווקא העמדה האמריקאית, הרואה בהתנחלויות 'מכשול לשלום' צריכה להילקח ברצינות. משום שעל פי עמדה זו אין מדובר ברוע לב, וגם לא במשהו בלתי חוקי, אלא במשהו המפריע להסדר עתידי. כלומר - אולי חוקי ואידאליסטי, אך לא חכם במיוחד.

הייתי רוצה לראות איזה שהוא אלמנט של זמן. עניין שימחיש לפלשתינאים שככל שיתמהמהו יותר בהשגת שלום עם ישראל, השטח שיקבלו בסופו של דבר יהיה קטן יותר. מבחינה זו יכול להיות להתנחלויות תפקיד חיובי, אך כל פתרון עתידי אינו יכול להסתמך על סיפוח מלא מבלי שיוחלט מה עושים עם האוכלוסיה. טרנספר אינו פתרון סביר, וכאן יהיה סלע המחלוקת העיקרי בין הליכוד לבין האיחוד הלאומי.

יתכן שהאיחוד הלאומי יהיו חלק מהקואליציה. מדיניות הליכוד תושג ביתר קלות אם הקואליציה תהיה מורכבת ממפלגת העבודה ו'שינוי'.
_new_ הוספת תגובה



קרובים מצביעי מר''ץ
אליצור סגל (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 0:31)
בתשובה ליובל רבינוביץ
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

לק''י
ביום שישי התברר לנו שקרובים שלנו שחשבנו שהם מצביעי שינוי הצביעו מר''צ. שאלנו אותם למה? הם ענו שלטומי לפיד חוץ משנאה לדתיים אין מה למכור - ולהם יש עוד כמה דברים בחיים חוץ מאשר לשנוא דתיים. (אגב, אני יכול להעיד שהם אינם שונאי דתיים אם כי יש להם יחס מסתייג מהדת)
אליצור
_new_ הוספת תגובה



דברי פרשנות
יובל רבינוביץ (יום ראשון, 09/02/2003 שעה 20:57)
בתשובה לאליצור סגל
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

הקרובים שלך באמת השתכנעו שטומי לפיד שונא דתיים. ההסתה נגדו הצליחה במקרה שלהם.
_new_ הוספת תגובה



ואולי ההיפך?
יעקב יזרעאלי (יום רביעי, 12/02/2003 שעה 0:08)
בתשובה ליובל רבינוביץ
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

אולי זה שהוא מצטייר כשונא הדתיים, מצביעה על כך שיש

לשינאת הדתיים במדינה תמיכה בשיעור של 15 מנדטים?

זה נשמע לי סביר יותר, וגם עצוב.
_new_ הוספת תגובה



מר יזרעאלי, צר לי מאד שאתה חושב
דוד סיון (יום רביעי, 12/02/2003 שעה 9:52)
בתשובה ליעקב יזרעאלי
הדפס תגובה/פתילקישור ישיר לתגובה זו

שגלי שנאה הם הכח שמאחורי טומי לפיד. ראשית למרות שלא הצבעתי בעד לפיד אני משוכנע שרעיון השנאה עושה לו רצח אופי. טומי פעם לא אמר זאת והוא כן אמר שמה שמניע אותו בקשר לחרדים זה האינטרס הצר שלהם בלקחת מן הציבור. זה כמובן מחייב אותו לא לשבת איתם. מי שיושב בממשלה צריך לראות תמונה לאומית ולא סקטוריאלית. לכן הוא לא פסל ישיבה עם המפד''ל.

אתמול הוצגה בעיתון, בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה, הדרך לצ'פר בתי ספר דתיים מתקציב משרד הדתות - תוך כדי קיפוח בתי ספר אחרים. אלו הדברים שהעלו את כוחו של לפיד ומפלגתו. בתוך הכוח הזה ישנם אנשים דתיים ומסורתיים.
_new_ הוספת תגובה




חפש בתגובות שבדיון זה:     חיפוש מתקדם...

חזרה לפורוםהדפסה עם תגובותתגובה למאמר


מערכת פא"צ אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.



© פורום ארץ הצבי